Hvordan bruke egenvurdering verktøy for å velge en karriere

Posted on

Hvordan bruke egenvurdering verktøy for å velge en karriere

Personer som prøver å velge en karriere ofte lurer på om de kan ta en test som kan fortelle dem hva okkupasjon er riktig for dem. Dessverre er det ikke en eneste test som magisk vil fortelle deg hva du skal gjøre med resten av livet. En kombinasjon av selvvurderingsverktøy , men vil hjelpe til med avgjørelsen.

Under selvvurderingsfasen av karrieren planprosessen , samle informasjon om deg selv til å foreta en informert beslutning. En egenvurdering bør inkludere grundig undersøke din verdier , interesser , personlighet og evner .

  • Verdier: de tingene som er viktig, som prestasjon, status og autonomi
  • Interesser: hva du liker å gjøre, det vil si, spille golf, ta lange turer, og henger ut med venner
  • Personlighet: en persons egenskaper, motiverende stasjoner, behov og holdninger
  • Aptitude: aktiviteter du er god på, som for eksempel skriving, programmering , og undervisning. De kan være naturlige ferdigheter eller de ervervet gjennom opplæring og utdanning.

Mange ansette en karriere rådgiver for å hjelpe dem med denne prosessen og administrere en rekke egenvurdering varelager. Det følgende er en diskusjon av ulike typer verktøy, samt noen andre ting å vurdere når du bruker resultatene til å velge en karriere.

Verdi Varelager

Dine verdier er muligens det viktigste å vurdere når du velger et yrke . Hvis du ikke tar hensyn til dem når du planlegger din karriere, er det en god sjanse for at du misliker arbeid og derfor ikke lykkes i det. For eksempel vil noen som foretrekker autonomi ikke bli glad i en jobb hvor han eller hun ikke kan være uavhengige.

Det finnes to typer verdier: indre og ytre. Iboende verdier er knyttet til selve arbeidet og hva det bidrar til samfunnet. Ytre verdier omfatter eksterne funksjoner, for eksempel fysiske omgivelser og inntjeningspotensialet. Verdi varelager vil stille spørsmål som følgende:

  • Er en høy lønn er viktig for deg?
  • Er det viktig for arbeidet å involvere kontakt med folk?
  • Er det viktig for arbeidet for å bidra til samfunnet?
  • Er å ha et prestisjefylt jobb viktig for deg?

Under en egenvurdering, en  karriere rådgiver  kan administrere en av følgende verdi varelager:  Minnesota Viktig Questionnaire (MIQ)Kartlegging av mellommenneskelige verdier  (SIV), eller  Temperament og verdier inventar  (TVI).

rente~~POS=TRUNC Varelager

Karriere utvikling fagfolk også ofte Administrer interesse varelager som sterk interesse inventar  (SII), tidligere kalt  Strong-Campbell interesse Inventory. Disse selvvurderingsverktøy spørre enkeltpersoner til å svare på en rekke spørsmål om deres ( overraskelse ) interesser. EK Strong, en psykolog, en pioner deres utvikling. Han fant, gjennom data samlet han om folks liker og misliker av en rekke aktiviteter, objekter og typer personer, at folk i samme karriere (og fornøyd i at karrieren) hadde samme interesser.

Dr. John Holland  og andre forutsatt et system av passende interesser med en eller flere av seks typer: realistiske, undersøkende, kunstneriske, sosiale, driftige og konvensjonelle. Han matchet disse typene med yrker. Når du tar en interesse inventar, er resultatene sammenlignet med denne studien er å se hvor du passer inn-er dine interesser lik de av en  politimann  eller til de av en revisor, for eksempel?

personlighets~~POS=TRUNC Varelager

Mange personlighet varelager som brukes i karriereplanlegging er basert på Psykiater Carl Jungs personlighetsteori. Han mente fire par motsatte preferanser-måten enkeltpersoner velger å gjøre ting-make up folks personligheter. De er  utadvendthet  og  innadvendthet  (hvordan man Deaktiveres), sensing og intuisjon (hvordan man oppfatter informasjon), tenker eller føler (hvordan man tar avgjørelser), og skal man dømme og oppfatte (hvordan man lever sitt liv). En preferanse fra hvert par utgjør en persons personlighet type.

Karriereveiledere bruker ofte resultater fra vurderinger basert på Jungs personlighetsteori, som for eksempel  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), for å hjelpe kunder velger karrierer. De mener personer med en bestemt type personlighet er bedre egnet til bestemte yrker. Et eksempel kan være at en introvert ikke ville gjøre det bra i en karriere som krever ham eller henne til å være rundt andre mennesker hele tiden.

Skikkethetsvurdering

Når du bestemmer hva feltet for å gå inn, må du oppdage dine forutsetninger . En evne er en naturlig eller ervervet evne. I tillegg til å se på hva du er god til å gjøre, også vurdere hva du liker. Det er mulig å være ganske flinke på en bestemt ferdighet, men forakter alle andre har brukt å bruke det. Generelt sett, men folk vanligvis liker det de er gode på.

Mens du vurdere dine ferdigheter, tenk på den tiden du er villig til å bruke for å skaffe seg mer avanserte eller nye  ferdigheter . Et spørsmål å stille deg selv er dette-hvis en karriere innehar alle de kvaliteter jeg finner tiltalende, men det tar x år for å forberede seg på det, ville jeg være villig og i stand til å gjøre dette tidsbruk?

Andre ting du bør vurdere

Mens du går gjennom egenvurdering prosessen, ta hensyn til andre faktorer som vil påvirke din karriere valg. For eksempel, tenk om dine familieforpliktelser og din evne til å betale for utdanning eller opplæring. Ikke glem at egenvurdering er første skritt i karrieren planlegging, ikke den siste.

Etter å ha fullført denne fasen, går videre til den neste, karriere leting . Med egenvurdering resultater i tankene, neste, behandle en rekke yrker for å se hvilke som er best skikket. Mens egenvurdering kan tyde på en bestemt karriere er egnet for noen med dine interesser, personlighet, verdier og evner, betyr det ikke at det er den som er mest riktig for deg. Tilsvarende, ikke rabatt et yrke bare fordi det ikke vises i resultatene av en egenvurdering. Gjør mye forskning om ethvert yrke der du er interessert.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *