Cum să elaboreze și să scrie un plan de acțiune cariera

Posted on

Cum să elaboreze și să scrie un plan de acțiune cariera

Un plan de acțiune de cariera este o foaie de parcurs care vă va duce de la punctul A (alegerea unei ocupații) la punctul B (obtinerea unui loc de muncă și avansarea în cariera ta ). De asemenea , menționată ca un individualizata (sau individual) Plan de carieră sau un individualizata (sau individual) Planul de dezvoltare a carierei , acesta va ajuta să – ți atingi obiectivele de carieră .

Înainte de a începe

Pentru a începe elaborarea unui plan de acțiune de carieră, în primul rând, pentru a alege o ocupație. Acest efort necesită , de obicei , o cantitate semnificativă de efort. Pentru a simplifica sarcina, sau cel puțin face mai ordonată, urmați procesul de planificare a carierei . Se compune din mai multe etape. Al patrulea și ultimul este de a crea un plan de acțiune de carieră. Pașii de la unu trei, în ordine, constau în:

  1. Auto Evaluare: În timpul acestei etape, utilizați mai multe instrumente de auto-evaluare pentru a afla mai multe despre valori, interese, aptitudini, și tipul de personalitate. Scopul tau este de a identifica o listă de potrivite cariere care se potrivesc cu aceste trăsături. În mod ideal, ar trebui să existe între 10 și 15 ocupații de pe lista ta.
  2. Cariera Explorare:  Acum , că știi ce ocupații sunt potrivite în funcție de dvs. de auto-evaluare, începe să exploreze cele care vă interesează. Nu face o investigație vastă în fiecare cariera pe dvs. numai pe cele care-listă sunt posibilități reale merită o atenție la fel de bine , dar cel puțin citi o decizie de scurtă ca să nu pentru a elimina orice opțiuni bazate pe noțiuni preconcepute despre ele. Ocupația care apare pe suprafata ca ceva ce nu ar dori – ar putea sfârși prin a fi cel care vă interesează cel mai mult odată ce ați afla mai multe despre ea. Dig mai adânc în carierele pe care le – ar lua în considerare urmărirea. Începe pentru a restrânge lista de la aproximativ trei până la cinci ocupații.
  3. Face un meci:  Înarmat cu informații despre mai multe cariere, încep să ia o decizie finală. Gândiți -vă la argumente pro și contra pentru fiecare dintre opțiunile. Luați în considerare sarcinile de serviciu, cerințe educaționale , câștigurile și perspectivele de locuri de muncă . Nu numai că trebuie să se bucure de munca ta, dar are , de asemenea , să sprijine financiar și stilul tău de viață ar trebui să aibă perspective de locuri de muncă decente. Este imperios necesar să fie în măsură să îndeplinească cerințele educaționale. Alege cariera care, pe baza acestor date, este cel mai potrivit pentru tine.

Stabilirea obiectivelor dvs.

Acum, că ați ales o carieră, este timpul pentru a stabili obiective, care vor constitui baza planului de acțiune de carieră. Să includă obiective pe termen scurt, la care puteți ajunge în sub un an și pe termen lung, cei care vor avea de la unu la cinci ani pentru a atinge.

Un plan de acțiune de carieră este diferită decât o simplă listă de obiective. Aceasta include, de asemenea, toate etapele pe care va trebui să le ia pentru a ajunge la ele. Pentru a incepe:

  • În primul rând, brainstorming pentru a veni cu o listă cu toate obiectivele. Amintiți-vă acest lucru este lista ta, și nimeni nu se judeca ceea ce ai pus pe ea.
  • Clasificați-le în două categorii: obiective pe termen scurt și obiective pe termen lung. Aplicarea unui program de formare colegiu sau, de exemplu, va avea sub un an și este, prin urmare, un obiectiv pe termen scurt, în timp ce obținerea de studii sau de finisare programul este, în general, una pe termen lung.
  • Identificarea oricăror bariere care ar putea amenința capacitatea dumneavoastră de a atinge obiectivele și apoi să dau seama dacă și cum le poți depăși. Dacă nu puteți găsi soluții viabile, poate fi necesar să reformuleze obiectivele. Dacă, de exemplu, aveți un handicap de învățare care ar putea împiedica capacitatea dumneavoastră de a câștiga un grad, găsi un colegiu, care oferă studenților cu resurse pentru a le ajuta să reușească.

Scrie planul dumneavoastră de acțiune cariera

În cele din urmă, este timpul pentru a scrie planul de acțiune de carieră . Cronologia pentru atingerea obiectivelor tale ar trebui să înceapă cu cei pe termen scurt și se termină cu obiectivul principal, care , la acest punct ar trebui sa fie obtinerea de primul loc de muncă. Unii oameni consideră că este util să înceapă planul lor la sfârșitul anului . Acesta este obiectivul de stat , care va avea cel mai mult timp în primul rând, și modul de lucru înapoi. Nu există nici o regulă greu și rapid, atâta timp cât planul tău este ușor pentru tine să înțeleagă și să urmeze.

Lista fiecare dintre obiectivele dvs. și indică cât de mult timp, aproximativ, se va lua să-l atingă. Apoi, sub fiecare dintre ele, a scrie o listă cu marcatori de fiecare pas atingerea acestui obiectiv va necesita. Include, de asemenea, barierele care ar putea apărea în modul în care, împreună cu soluții viabile pentru depășirea acestora.

Planul dvs. de acțiune de carieră ar trebui să fie flexibil. Nu vă fie teamă de a face modificări la ea ca te duci. Poate fi necesară adăugarea unor obiective pe termen scurt de-a lungul drum. După ce ajunge la final obiectivul pe termen lung, poate doriți să adăugați un altul, împreună cu mai multe obiective pe termen scurt pentru a vă ajuta să ajungi acolo.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *