Forskellen mellem en Job Board og søgemaskine

Posted on

 Forskellen mellem en Job Board og søgemaskine


Det kan være forvirrende at se forskel på en jobportal og et job søgemaskine, men det er klogt at vide, hvor de jobannoncer, du finder online kommer fra. Typisk, i et følgebrev, vil du nævne, hvordan du fandt den jobannonce. Kort sagt; et job bord er en hjemmeside, indlæg jobs leveret af arbejdsgivere, mens jobbet søgemaskiner gennemsøge web og aggregerede jobannoncer fra jobportaler og arbejdsgiverorganisationer hjemmesider.

Job Boards

Med jobportaler har virksomheder specifikt nævnt deres åbne positioner og ofte acceptere jobansøgninger direkte gennem job bord. Arbejdsgivere typisk betale et gebyr til jobbet bord for at liste deres job på sitet – væsentlige, stedet pakhuse genoptages og sælger arbejdsgiverne adgang til dem.

Monster, den største og mest kendte jobportal, er en hovedbestyrelse med udstationeringer i en lang række industrier. Faktisk  tilbyder en bredere vifte af job, herunder kontrakt positioner, arbejde-at-home muligheder, sommer job og frivilligt arbejde. CareerBuilder  er fokuseret mere på folk med en bachelorgrad.

Andre mere specialiserede bestyrelser fokuserer på en bestemt branche. Dice , for eksempel, er en førende site for højteknologiske arbejdspladser. Karriere Bank  og  eFinancial Karriere  fokus på finans og bankvæsen. Variety Karriere  indlæg medier job i tv, radio og produktion. TalentZoo  dækker reklame og markedsføring.

Meget niche-orienterede job fokus på meget specifikke karriere: en rig ingeniør ville søge arbejde på  Rigzone.com ; hvis du er en ekspert i behandling af naturligt sprog,  NLPPeople.com  er jobbet site for dig.

Andre niche bestyrelser appellerer til et segment af arbejdsmarkedet som entry-level job, sommer job eller praktikpladser.

Søgemaskiner

Faktisk og  SimplyHired  er to af de mest populære job søgemaskiner, og de samler millioner af programoversigter på deres platforme. (Faktisk er både et job søgemaskine og et job bord.)  LinkUp  søger gennem hjemmesider små, mellemstore og store arbejdsgivere uden at medtage input fra jobportaler.

Niche job søgemaskiner, ligesom  Green Jobbank  eller  JobsOnTheMenu , indsamle job fra diverse branche eller karriere-specifikke steder.

Boards vs søgemaskiner

Du vil finde en bredere vifte af jobopslag på jobbet søgemaskiner, fordi de indeholder annoncer fra flere kilder. Dog kan du også nødt til at se gennem duplikerede programoversigter og sørg den ledige stilling er stadig tilgængelig.

Også, rettet mod en bred jobsøgning kan være svært. Hvis du søger en stor virksomhed, kan du få hundredvis eller endda tusindvis, af resultater. Tilføjelse parametre som placering kan hjælpe indsnævre resultaterne.

Hvis du finder en mulighed for gennem et job bord, kan du nødt til at registrere på dette websted, og nogle endda kræve et gebyr for at deltage. Du kan også beskæftige sig med en masse spam og reklamer.

En omfattende strategi

Også huske på, at meget få ansættelser sker gennem jobportaler. I en artikel på PBS , rapporterede arbejdsgivere, der kun 1,3 procent af deres ansættelser kom fra Monster og 1,2 procent gennem CareerBuilder.

For at maksimere din jobsøgning, bruge både jobportaler og job søgemaskiner sammen med en lang række steder, fordi ingen enkelt websted søger alle jobannoncer.

Ud over dette, ikke begrænser din jobsøgning til online-kilder. Langt de fleste ansættelser kommer gennem netværk. Mindst 60 procent af alle job findes på denne måde, og nogle kilder nævner endnu højere statistik.

For at maksimere dine chancer for at finde et job, vil du elske og få ansat til stillingen, skal du oprette en multi-prong strategi, herunder niche og generelle job søgemaskiner og jobportaler og networking.

Frem for alt, ikke holde din jobsøgning under din hat (selvom din nuværende beskæftigelsessituation betyder, at du nødt til at være diskret på sociale medier og på arbejde). Fortæl alle du kender, at du søger. Skema kaffe datoer med kontakter har du ikke set i et stykke tid, og bære visitkort, hvis du løber ind i en sammenhæng socialt som måske har et forspring.

Opsæt informative interviews med folk, der har job, du ønsker, og spørge dem, hvordan de fik, hvor de er i dag.

Husk: målet er ikke bare at blive ansat. Det er at finde et job, der er tilfredsstillende, ved en arbejdsgiver, der er en god kulturel pasform, og som betaler passende for den rolle og for dine evner og erfaring. At få til at ske, er du nødt til at drage fordel af alle ressourcer til din rådighed – ikke kun jobportaler og søgemaskiner.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *