Kako razviti in napisati akcijski načrt Kariera

Posted on

Kako razviti in napisati akcijski načrt Kariera

Kariero akcijski načrt je načrt, ki vas bo popeljal iz točke A (izbiri poklica) do točke B (pridobitev zaposlitve in napredovanje v karieri ). Prav tako je navedeno kot individualizirane (ali posameznika) Karierni načrt ali individualni (ali posameznika) načrt razvoja kariere , da vam bo pomagal doseči svoje poklicne cilje .

Preden začneš

Za začetek razvoj kariere akcijski načrt, prvič, izbire poklica. To prizadevanje ponavadi zahteva veliko truda. Da bi poenostavili nalogo, ali pa vsaj, da bo bolj urejeno, sledijo proces načrtovanja kariere . Sestavljen je iz več korakov. Četrti in zadnji je ustvariti kariero akcijskega načrta. Koraki eno skoznjo tri, da obsegajo:

  1. Self Ocena: V tem koraku uporabljati več orodij za samoocenjevanje, da se učijo o svoji vrednosti, interese, sposobnosti, in tip osebnosti. Vaš cilj je sestaviti seznam primernih kariere , ki se ujemajo s temi lastnosti. Idealno bi bilo, ne bi smelo biti med 10 in 15 poklicev na seznamu.
  2. Kariera Raziskava:  Zdaj, ko vem, kaj poklici so primerni glede na vaše lastne presoje, začeli raziskovati tiste, ki vas zanimajo. Ne delaj obsežno preiskavo vsak karieri na vaših samo seznam tistih, ki so realne možnosti, si zaslužijo, da se takšne pozornosti, vendar pa je vsaj prebral odločitev na kratko, da ne bi odpravili vse možnosti na podlagi predsodkov o njih. Poklic, ki se pojavi na površini, kot nekaj, kar ne bi bilo kot da bi na koncu pa tisti, ki vas zanima najbolj, ko ste izvedeli več o tem. Dig globlje v karieri, ki se vam zdi izvajanje. Začeli zožiti seznam približno tri do pet poklicev.
  3. Naredite Match:  Oborožen s podatki o več kariere, začeli, da bi končno odločitev. Razmislite o prednostih in slabostih vsake vaše možnosti. Razmislite o delovnih dolžnosti, izobraževalne zahteve , zaslužek in delovnih obete . Ne samo, da boste uživali svoje delo, vendar pa mora tudi finančno podpirajo vaš življenjski slog in bi morali imeti dostojne možnosti za zaposlitev. Nujno je, da vam lahko izpolni izobraževalne zahteve. Izberite pot, ki na podlagi teh podatkov, je, najbolj primerna za vas.

Nastavitev svoje cilje

Zdaj, ko ste se odločili za kariero, je čas, da zastavljene cilje, ki bodo sestavljali temelje svoje kariere akcijskega načrta. Vključujejo kratkoročne cilje, ki jih lahko dosežejo v okviru letnih in dolgoročnih tisti a, ki bodo od enega do pet let, da se doseže.

Kariero akcijski načrt se razlikuje od preprostega seznama ciljev. Prav tako vključuje vse korake, ki jih bo treba sprejeti, da bi jih dosegli. Za začetek:

  • Prvič, Ideja, da pripravi seznam vseh vaših ciljev. Ne pozabite, da je to tvoj seznam, in nihče ne sodim, kaj si dal na njem.
  • jih razvrstil v dve kategoriji: kratkoročne cilje in dolgoročne cilje. Uporaba v programu usposabljanja šoli ali, na primer, bo manj kot eno leto, in je zato tudi kratkoročni cilj, medtem ko bo vaš stopnjo ali dodelavo programa je običajno dolgotrajen.
  • Opredeli ovire, ki bi lahko ogrozili vašo sposobnost, da dosežejo svoje cilje in nato ugotovimo, ali in kako jih lahko premagajo. Če ne morete najti primerne rešitve, boste morda morali preoblikovati svoje cilje. Če je, na primer, imate težave z učenjem, ki bi lahko ovirale svojo sposobnost, da zaslužijo diplomo, našli kolegij, ki omogoča študentom s sredstvi, ki jim pomagajo uspeti.

Napišite svoj akcijski načrt kariere

Na koncu, je čas, da napišete svoje kariere akcijski načrt . Vaš časovni okvir za doseganje svojih ciljev, je treba začeti z vašimi kratkoročne in koncu s svojim glavnim ciljem, ki je na tem mestu treba dobili svojo prvo zaposlitev. Nekateri ljudje menijo, da je koristno, da začne svoj načrt na koncu. To je država cilj, da bo največ časa prvi, in vaš način dela nazaj. Ni težko in hitro pravilo, tako dolgo, kot je vaš načrt enostaven za vas, da razumete in slediti.

Seznam vsakega od vaših ciljev in navede, kako dolgo, približno, da bo za njegovo dosego. Potem, pod vsako posebej, napisati označenega seznama vsakem koraku dosega tega cilja bo potrebno. Vključujejo, kot tudi, da so ovire, ki bi lahko dobili na način, skupaj s izvedljive rešitve za njihovo premagovanje.

Vaš akcijski načrt kariere bi morala biti prožna. Ne bojte se, da bi spremembe v njej, kot greš. Morda bo potrebno dodati nekaj kratkoročnih ciljev na poti. Ko dosežete svoj končni dolgoročni cilj, boste morda želeli dodati še enega, skupaj z več kratkoročnih ciljev, ki vam pomaga priti do tja.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *