Как да пишем мотивационно писмо – Мотивационно писмо проби & Съвети за писане

Posted on

Как да пишем мотивационно писмо - Мотивационно писмо проби & Съвети за писане

Имате ли нужда да се напише мотивационно писмо за кандидатстване за работа? В повечето случаи, отговорът е да. Вашето мотивационно писмо може да направи разликата между получаване на интервю за работа или като автобиографията си обърна внимание, така че има смисъл да отделят необходимото време и усилия, за да пишете ефективни мотивационни писма.

Ето цялата информация, която трябва да напишете писмо, в което ще бъдете забелязани вашата кандидатура. Прегледайте тези съвети за това какво да включи в мотивационно писмо, как да го форматирате, и примери за много различни професионално написани мотивационни писма.

Какво е мотивационно писмо?

Преди да започнете да пишете мотивационно писмо, трябва да се запознаете с цел на документа. Мотивационно писмо, е документ, изпратен с автобиографията си да предостави допълнителна информация за вашите умения и опит.

В писмото се предоставя подробна информация за причините сте квалифицирани за работата, за която кандидатствате. Не просто се повтаря това, което е в автобиографията си – по-скоро, да включва конкретна информация за това, защо ти си силен мач за изисквания за работа на работодателя. Мислете за мотивационното си писмо като продажбите смола, която ще се предлага на пазара своите пълномощия и да ви помогне да получите на интервюто. Като такъв, вие искате да се уверите мотивационното си писмо прави най-силно впечатление на човек, който е прегледана.

Мотивационно писмо, обикновено придружава всяка възобнови ви изпращам. Работодателите използват мотивационни писма, като начин за проверка на кандидатите за свободни работни места и да се определи кои кандидати, които биха искали да се интервюират. Ако един работодател изисква мотивационно писмо, тя ще бъде включена в командироването на работа. Дори ако компанията не иска един, може да искате да се включат един или иначе.

Това ще покаже, че сте поставили някои допълнителни усилия в молбата си.

Различните видове мотивационни писма

Има три основни типа мотивационни писма. Изберете тип на писмо, което съвпада и да е причината за писане.

  • В писмото приложение , което отговаря на известен отваряне на работа ( виж мотивационно писмо на проби )
  • В писмото проучване , което пита за възможни позиции ( виж запитване писмо проби )
  • В писмото мрежа , която изисква информация и съдействие при търсене на работа ( виж мрежи писмо примери )

Когато кандидатствате за работа, който е бил публикуван от компания, която е наемането, ще бъде с помощта на “заявление писмо” стил.

Какво да се включат в мотивационното си писмо

Мотивационно писмо, трябва да се допълват, а не се дублират, автобиографията си. Неговата цел е да интерпретира данни, ориентирани, фактически възобнови и да добавите личен стил във вашата заявка за наемане на работа. Научете повече за разликите между автобиография и мотивационно писмо да се уверите, да започнете да пишете мотивационно писмо с правилния подход.

Мотивационно писмо, често си ранните писмени контакт с потенциален работодател, създаване на критична първо впечатление. Нещо, което може да изглежда като една малка грешка, като печатна грешка, можете да получите вашата кандидатура веднага събори списъка. От друга страна, дори и мотивационното си писмо е без грешки и перфектно написана, ако това е общ (и изобщо не се споменава на дружеството, или до някакви особености в длъжностната характеристика) също така е вероятно да бъде отхвърлено с наемането мениджър.

Ефективни мотивационни писма обясняват причините за интереса си в конкретната организация и да се определят най-подходящите си умения или опит. Определя се от значение, като внимателно четене на длъжностната характеристика, оценка, необходими умения и да ги съвпадение на собствените си умения.

Мислете за случаи, в които се прилагат тези умения, както и начина, по който би бил ефективен в свободна длъжност.

Преглед на списък на това, да се включат в мотивационно писмо за работа, преди да започнете.

Какво да оставим мотивационното си писмо

Има някои неща, които не трябва да включват в писмата на корицата, които пишете. Писмото е около квалификациите за работа, а не за вас лично. Няма нужда да споделят лична информация за себе си или семейството си в него. Ако не разполагате с всички качества на работодателя се търсят, не го споменавам. Вместо това, се фокусира върху идентификационните данни, които имате, които са на мач. Не споменавайте заплата, освен ако компанията иска вашите изисквания за заплата. Ако имате въпроси, свързани с работата, заплатата, графика, или ползите, това не е уместно да ги споменавам в писмото.

Едно нещо, което е много важно е да не пиша твърде много. Дръжте писмо фокусирани, кратък и още няколко точки по дължина. Важно е да се предадат просто достатъчно информация, за да примами наемане мениджър, за да се свържем с вас за интервю.

Ако пишете прекалено много, то вероятно няма да бъде прочетена.

Персонализиране на мотивационното си писмо

Това е много важно, че мотивационното си писмо да бъдат съобразени с всяка позиция, за която кандидатствате. Това означава повече от просто смяна на името на фирмата, в тялото на писмото.

Всеки мотивационно писмо, което пишете трябва да бъдат персонализирани да включват:

  • Коя работа кандидатствате за (включва наименованието на длъжността в началното параграф)
  • Как научихте за тази работа (и сезиране, ако имате такъв)
  • Защо сте квалифициран за тази работа (бъдете конкретни)
  • Това, което трябва да се предоставя на работодателя и защо искате да работите в тази конкретна компания (съвпада с уменията си с естеството на работата, и се чете на мисията, ценностите и целите на организацията да се спомене в писмото Ви)
  • Благодарим Ви, че се смята за работа

Корица Насоки за писане на писма

Ето кратко описание на елементите, които трябва да бъдат включени във всяко мотивационно писмо. Преди да започнете, тя може да бъде от полза да прегледате някои мотивационно писмо проби, просто за да има визуален за това как всичко си пасва на страницата.

Тези примери мотивационно писмо, както и написани електронна поща, са предназначени за най-различни видове приложения за работа и запитвания за заетост. Да не забравяйте да отделите време, за да персонализирате писмото си, така че това е една силна подкрепа на способността ви да си свършат работата, за която кандидатствате.

Header
Мотивационно писмо, трябва да започне с двете си и информация на работодателя за контакт (име, адрес, телефонен номер, имейл), последвано от датата. Ако това е имейл, а не действително писмо, включва информация за контакт в края на писмото, след като подписа си.

Вашата информация за контакт трябва да включва:
Име и фамилия
Адресът
Град, Zip
Телефон
Email

Обръщение
Започнете мотивационното си писмо поздрав с “Dr./Mr./Ms. Фамилия”. Ако не сте сигурни дали вашият контакт е мъж или жена, можете да напишете трите си имена. Ако не знаете името на работодателя, просто напишете: “Скъпи отдаване под наем мениджър.” Това е по-добре от родовото и личностното “Да послужи където е необходимо.”

Преглед на информация за това как да изберете правилния мотивационно писмо поздрав да изберете този, който работи за работата и компанията, за която кандидатствате, за да.

Въведение
Започнете въвеждането си, като посочва каква работа, за която кандидатствате. Обяснете където Чували ли сте за тази работа, особено ако сте чували за него от контакт, свързан с компанията. Накратко спомена как вашите умения и опит, съответстващи на фирмата и / или позиция; Това ще даде на работодателя преглед на останалата част от писмото. Вашата цел в увода е да привлече вниманието на читателя. За да започнете, видите примери за ангажиране отваряне изречения за мотивационни писма.

Тяло
В параграф или два, да обясни защо се интересувате от работата и защо направи отличен кандидат за поста. Споменете специфични квалификации, изброени в командироването на работа, и да обясни как се отговаря на тези квалификации. Не просто да преизчисли автобиографията си, но предостави конкретни примери, които демонстрират способностите си.

Не забравяйте, че действията говорят повече от думите, така че не само “кажете” на читателя, че сте, например, голям отборен играч със силни комуникационни умения и отлична внимание към детайла. Вместо това, използвайте осезаеми примери от работата си опит, за да “покажи” тези черти в действие. Ето повече информация за това какво да се включат в основната част на мотивационно писмо.

Закриване
В секцията затваряне на мотивационното си писмо, преизчисли как уменията си ти силна годни за компанията и / или позицията правят. Ако имате стая (не забравяйте, точно като автобиографията си, мотивационното си писмо трябва да бъде не повече от една страница – ето повече информация за колко време трябва да бъде мотивационно писмо) можете също да обсъдим защо бихте искали да работите в тази конкретна фирма.

Членка, която бихте искали възможност да интервюира или обсъдят възможностите за заетост. Обяснете какво ще правите за последващи действия, както и кога ще го направи. Благодаря на работодателя за неговото / нейното внимание.

Подпис
Използвайте безплатна близо, а след това сложи край на мотивационното си писмо с подписа си, написана на ръка, следван от написали името си. Ако това е електронна поща, трябва само да включите въведената име, последвано от вашата информация за контакт, след като безплатна края.

Формат мотивационното си писмо

Мотивационното писмо трябва да се изписва като професионален бизнес писмо. Шрифтът трябва да съответства на шрифта, който се използва на автобиографията си, и трябва да бъде проста и лесна за четене. Основни шрифтове, като Arial, Calibri, Грузия, Verdana и Times New Roman работят добре. размер на шрифта 10 или 12 точки е лесен за четене. Стандартни маржове са 1 “в горната част, долната и лявата и дясната страна на страницата.

Добави интервал между заглавката поздрава, всеки параграф, затварянето и си подпис. Можете да намалите размера на шрифта и полетата, за да запазите документа на една страница, но не забравяйте да оставите достатъчно празно пространство за писмото, за да бъде лесен за четене.

Редактирайте и коректури на мотивационното си писмо

Не забравяйте да редактирате и доказателство мотивационното си писмо, преди да го изпратите. Може да звучи глупаво, но се уверете, че използвате правилната имената на работодателите и на фирмата – когато пишете множество мотивационни писма наведнъж, че е лесно да се направи грешка. Отпечатване и четене на писмото на глас е добър начин за улов на малки правописни грешки, като например липсващи думи или изречения, които звучат странно.

Винаги двойна проверка на правописа на името на вашия контакт, както и името на фирмата. Ето още полезни съвети за коригираща мотивационно писмо. Ако е възможно, да привлече един приятел или член на семейството, за да проверят мотивационното си писмо, като два чифта очи са по-добре от един и дори професионални редактори не винаги хващат собствените си грешки.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *