Το καλύτερο γραμματοσειράς μέγεθος και τύπο για Βιογραφικά

Posted on

Το καλύτερο γραμματοσειράς μέγεθος και τύπο για Βιογραφικά

Όταν γράφετε το βιογραφικό σας, γραμματοσειρά επιλογή σας έχει σημασία. Είναι σημαντικό να επιλέξουν μια βασική γραμματοσειρά – επιλέξτε ένα που και οι δύο διευθυντές προσλήψεων και των συστημάτων διαχείρισης αιτών μπορεί εύκολα να διαβάσει. Το βιογραφικό σας δεν είναι μέρος για να χρησιμοποιήσετε δύσκολα στην ανάγνωση γραμματοσειρές καλλιγραφικά, χειρόγραφα στυλ, ή καλλιγραφία.

Γιατί άραγε Συνέχιση γραμματοσειράς Επιλογή ύλη;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να διατηρηθεί η γραμματοσειρά στο βιογραφικό απλή σας. Πρώτα απ ‘όλα, πολλά από τα οποία διαβάζονται από τα συστήματα αιτούντα παρακολούθησης και όχι από τους ανθρώπους. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν καλύτερα κειμένου ανάγνωση και όχι φανταχτερά μορφοποίηση.

Σημείωση : Δεν είναι μόνο τα μηχανήματα που επωφελούνται από εύκολα αναγνώσιμο κείμενο – ανθρώπινα μάτια βρείτε επίσης ευκολότερο.

Μην κάνετε το πολύ μικρό μέγεθος

Να είναι εύκολο για τους διευθυντές προσλήψεων και των πιθανών ερευνητές να διαβάσετε ολόκληρο το βιογραφικό σας. Επιλέξτε ένα μέγεθος γραμματοσειράς που είναι μεταξύ 10 και 12. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κανείς δεν πρέπει να στραβισμός να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το σημαντικό έγγραφο. Πρόσληψη διευθυντές και εργοδότες δαπανούν τυπικά δευτερόλεπτα ρίχνοντας μια ματιά σε κάθε βιογραφικό πριν από τη μετάβαση να το «ναι» ή «όχι» σωρό. Κάντε το βιογραφικό σας είναι δύσκολο να διαβάσει, και ίσως καταλήξουμε να χάσει έξω σε μια ευκαιρία που θα ήταν τέλεια για σένα.

Ο καλύτερος τύπος βιογραφικό γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί

Βασικές γραμματοσειρές bookprint όπως Arial, Verdana, Calibri, και Times New Roman λειτουργούν καλά. Ωστόσο, αν κάνετε αίτηση για μια θέση στο graphic design ή διαφήμισης (όπου διάταξης βιογραφικό και το σχέδιο θα μπορούσε να είναι μέρος της εκτίμησης σας), οι εργοδότες θα μπορούσαν να είναι ανοικτές σε εναλλακτικές γραμματοσειρές.

Μπορείτε να κάνετε την ενότητα κεφαλίδες λίγο μεγαλύτερο ή τολμηρή. Και μην ξεχνάτε σχετικά με άσπρο διάστημα, πάρα πολύ. Κρατήστε πλευρά περιθώρια ένα πρότυπο πλάτος.

Κάντε το όνομά σας να ξεχωρίζει. Το όνομά σας (το οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή του το βιογραφικό σας) μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

Να είναι συνεπής

Μην κατάχρηση κεφαλαίων, έντονα, πλάγια, υπογραμμίζει, ή άλλα χαρακτηριστικά με έμφαση. Και πάλι, βασικά λειτουργεί καλύτερα. Να είναι συνεπείς στην μορφοποίηση σας.

Για παράδειγμα, αν τολμηρό τίτλο ενός τμήματος, τολμηρή όλα αυτά. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κουκκίδες σας εσοχή το ίδιο ποσό, και ότι η ευθυγράμμιση και απόσταση σε ολόκληρη είναι συνεπής.

Πώς να επιλέξετε μια γραμματοσειρά

Επιλέξτε μια γραμματοσειρά από τη λίστα στο επάνω μέρος του εγγράφου σας πριν αρχίσετε να γράφετε το βιογραφικό σας.

Ή:

  • Πληκτρολογήστε το βιογραφικό σας.
  • Τονίστε το βιογραφικό.
  • Είτε επιλέξετε τη γραμματοσειρά από το αναδυόμενο παράθυρο ή επιλέξτε τη γραμματοσειρά από τη λίστα στο επάνω μέρος του εγγράφου.
  • Επιλέξτε το μέγεθος της γραμματοσειράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.

Επιβεβαιώνοντας γραμματοσειράς επιλογή σας

Πρόσληψη διαχειριστές μπορούν να διαβάσουν το βιογραφικό σας στην οθόνη, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό ότι θα εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας. Έτσι αφού επιλέξετε μια γραμματοσειρά και το μέγεθος γραμματοσειράς, είναι πάντα σοφό να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας.

Συμβουλή : Ρίξτε μια ματιά στο τυπωμένο το βιογραφικό σας για να δείτε αν είναι εύκολο να ανιχνεύσει μέσω. Αν έχετε να στραβισμός να διαβάσετε, ή να βρείτε τη γραμματοσειρά εμφανίζεται περιορισμένος, να επιλέξουν ένα διαφορετικό ή να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος.

Η κατώτατη γραμμή: Θέλετε όποιον βλέπει το βιογραφικό σας να είναι σε θέση να το διαβάσετε εύκολα.

Εάν μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο εαυτό σας και δεν χρησιμοποιείτε μια καινοτομία γραμματοσειράς (π.χ., Comic Sans, μια γραμματοσειρά χειρογράφου, κ.λπ.), πιθανώς έχετε κάνει μια καλή επιλογή.

Περισσότερα Στυλ Συνέχιση Συμβουλές

  • Να είναι συνεπής. Το βιογραφικό σας, συνοδευτική επιστολή, και άλλα υλικά εφαρμογή θα πρέπει να μοιάζουν σαν να είναι μέρος του ίδιου πακέτου. Επιλέξτε την ίδια γραμματοσειρά σε όλη, και να κάνουν συνεπείς επιλογές για το μέγεθος της γραμματοσειράς, το πλάτος του περιθωρίου, και τη μορφοποίηση.
  • Μην πάρετε φανταχτερό. Με λίγες εξαιρέσεις (όπως η γραφιστική και τη διαφήμιση θέσεις εργασίας, όπως προαναφέρθηκε) είναι καλύτερο να κρατήσει το βιογραφικό σας απλό. Δημιουργική βιογραφικά μπορεί να αναβάλει την μισθώνοντας διευθυντή … ή να κολλήσουν στο σύστημα παρακολούθησης αιτούντα και ποτέ δεν το ανθρώπινο πρόσωπο HR κάνει. Θυμηθείτε: ο στόχος είναι να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, δεν τις επιλογές στυλ βιογραφικό σας.
  • Στοχεύοντας σε μία σελίδα; Μην πειράξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας για να επιτύχετε το στόχο σας. Γράφοντας ένα βιογραφικό δεν είναι σαν ένα δοκίμιο στο σχολείο. Δεν μπορείτε να τρίξιμο στο πλαίσιο του σύρματος κάνοντας γραμματοσειράς Μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Πλέον, το μήκος βιογραφικό είναι λιγότερο σημαντική από το περιεχόμενο βιογραφικό. Μπορείτε πάντα να αναπτύξει μια έκδοση μιας σελίδας να μοιράζουμε σε εκδηλώσεις δικτύωσης και εκθέσεις για την απασχόληση, και να κρατήσει το μεγαλύτερο έκδοση για άλλους σκοπούς αναζήτηση εργασίας.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *