Πώς να προετοιμαστεί για Διαφορετικοί τύποι Συνεντεύξεις

Posted on

Πώς να προετοιμαστεί για Διαφορετικοί τύποι Συνεντεύξεις


Συνέντευξη είναι συχνά εξίσου αγχωτική για τον ερευνητή όσο και για το άτομο που αναζητά εργασία. Αν καταλαβαίνετε τα διάφορα είδη των συνεντεύξεων, συμπεριλαμβανομένων γιατί και όταν είναι επιτυχής, μπορείτε να κάνετε τις συνεντεύξεις σας πιο άνετη και για τα δύο μέρη.

Όταν πραγματοποιείτε μια συνέντευξη, να είστε σίγουροι ότι δεν θα συναντήσετε ως απροετοίμαστος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έσπευσε, αποσπούν την προσοχή, ή ανειδίκευτοι σε συνέντευξη. Είναι δική σας δουλειά να ζητήσει από τις κατάλληλες ερωτήσεις για να καθορίσει εάν ένας υποψήφιος μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία στη θέση του.

Screening Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η συνέντευξη έλεγχο και την πρόσληψη ή την επιλογή συνέντευξη. Screening συνεντεύξεις προκριθεί έναν υποψήφιο πριν συναντιέται με έναν μισθώνοντας διευθυντή για την ενδεχόμενη επιλογή και χρησιμεύουν για να εξαλείψουμε τους υποψηφίους. Είναι συνήθως γρήγορη, αποτελεσματική και χαμηλού κόστους στρατηγικές που οδηγούν σε μια μικρή λίστα των υποψηφίων με προσόντα. Η πρόσληψη ή την επιλογή συνέντευξη μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές.

Ένας διαφημιστής από τρίτους ή κάποιος από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού συνήθως διεξάγει συνεντεύξεις ελέγχου. Αυτές οι έμπειροι και επαγγελματίες ερευνητές είναι ειδικευμένοι σε συνέντευξη και εξέταση των υποψηφίων.

Θα πρέπει να είναι αποτελεσματική σε κρίνουμε χαρακτήρα και την ευφυΐα και τον προσδιορισμό αν ο υποψήφιος είναι ένα αγαθό κατάλληλο για την κουλτούρα της εταιρείας. Επίσης, θα πρέπει να είναι καλός στον εντοπισμό πιθανών κόκκινες σημαίες ή προβληματικές περιοχές στο παρασκήνιο εργασίας του υποψηφίου και γενικά προσόντα. Μερικές ερωτήσεις συνέντευξης σχετίζονται με την ηθική. Παραδείγματα των συνεντεύξεων διαλογής περιλαμβάνουν την τηλεφωνική συνέντευξη, τη συνέντευξη του υπολογιστή, και τη συνέντευξη τηλεδιάσκεψης.

Τηλέφωνο Συνεντεύξεις

Η τηλεφωνική συνέντευξη είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να εκτελέσει μια αρχική εξέταση. Αυτό βοηθά τον ερευνητή και ο υποψήφιος να πάρετε μια γενική αίσθηση αν ενδιαφέρονται αμοιβαίως στην επιδίωξη μιας συζήτησης πέρα ​​από την πρώτη συνέντευξη. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Οι συνεντεύξεις μπορεί να είναι μαγνητοφωνημένες για την επανεξέταση των άλλων ερευνητές. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης, ο στόχος του υποψηφίου είναι να κανονίσουμε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση.

Συνεντεύξεις Υπολογιστών

Η συνέντευξη υπολογιστής περιλαμβάνει απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για μια πιθανή συνέντευξη για δουλειά ή απλά την υποβολή ένα βιογραφικό. Μερικές από αυτές τις συνεντεύξεις γίνονται μέσω τηλεφώνου ή με την πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν να πιέσει τα κατάλληλα κουμπιά στο τηλέφωνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις, ή θα μπορούσαν να αναλάβουν τη συνέντευξη σε απευθείας σύνδεση.

Συνεντεύξεις Βίντεο

Περισσότερες από τις μισές από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει σε απευθείας σύνδεση τηλεδιάσκεψης ως εναλλακτική λύση για τις πιο δαπανηρές πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις. συνεχής πτώση του κόστους καθιστά μια δημοφιλής πηγή για τις επιχειρήσεις όσο και για οικιακή χρήση.

Πρόσληψη Συνεντεύξεις

One-on-One Συνεντεύξεις

Αυτή είναι η παραδοσιακή συνέντευξη όπου οι υποψήφιοι να συναντηθεί με τους εργοδότες στο πρόσωπο, one-on-one. Τόσο ο υποψήφιος και ο εργοδότης συνήθως με τα πόδια από αυτή τη συνέντευξη με μια αίσθηση από το αν ή όχι η προσαρμογή είναι σωστή.

Serial συνεντεύξεις

Serial συνεντεύξεις συμβεί όταν οι υποψήφιοι περνούν από μια συνέντευξη στο άλλο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καμία απόφαση δεν γίνεται μέχρι την τελική συνέντευξη έλαβε χώρα και όλες οι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν συνέντευξη του άλλου. Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι έχουν μόνο μία ευκαιρία να κάνετε τη σωστή πρώτη εντύπωση, θα πρέπει να ενεργοποιείται και να είναι έτοιμη για την επόμενη συνέντευξη.

διαδοχική Συνεντεύξεις

Σε μια διαδοχική συνέντευξή του, ο υποψήφιος πληροί μία ή περισσότερες συνεντεύξεις με βάση την one-on-one κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών, εβδομάδων ή ακόμα και μηνών. Κάθε συνέντευξη έχει ως στόχο να μετακινήσετε ένα υποψήφιο σταδιακά προς την κατεύθυνση της μάθησης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση της εταιρείας, και ελπίζουμε, μια προσφορά εργασίας.

Συνεντεύξεις Panel

Σε μια συνέντευξη του πίνακα, ο υποψήφιος εμφανίζεται ενώπιον της επιτροπής ή στον πίνακα των συνεντεύξεων. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται στις διαπροσωπικές ικανότητες, τα προσόντα και την ικανότητά τους να σκεφτούν στα πόδια τους. Αυτό το είδος της συνέντευξης μπορεί να είναι εκφοβιστικό για έναν υποψήφιο.

Σε μια συνέντευξη του πίνακα, ο υποψήφιος θα πρέπει να κάνει επαφή με τα μάτια και να επικοινωνούν ξεχωριστά με κάθε μέλος της ομάδας ή του πίνακα.

Ομάδα Συνεντεύξεις

Σε μια συνέντευξή του ομάδα, μια εταιρεία συνεντεύξεις ομάδα των υποψηφίων για την ίδια θέση την ίδια στιγμή. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία παίρνει την αίσθηση του εν δυνάμει υποψηφίου ηγεσία, το στυλ, και πειστική ικανότητες.

Αυτό το είδος της συνέντευξης μπορεί να είναι συντριπτική για έναν υποψήφιο, ο οποίος θα πρέπει να κατανοήσουν τη δυναμική της συνέντευξης καθορίζει και να καθορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Πρέπει να αποφευχθεί εμφανείς συγκρούσεις εξουσίας, όπως κάνουν ο υποψήφιος δούμε συνεργάσιμα και ανώριμο. Ο συνεντευξιαζόμενος χρειάζεται για τη θεραπεία άλλων υποψηφίων σε σχέση με ασκώντας επιρροή πάνω τους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κρατήσει τα μάτια του σχετικά με την συνέντευξη έτσι δεν χάνει σημαντικό συνθήματα.

Η κατάσταση ή απόδοσης Συνέντευξη

Σε κατάσταση ή την απόδοση συνεντεύξεις, οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν να ρόλων μία από τις λειτουργίες εργασίας για την αξιολόγηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Αφού δοθεί μια συγκεκριμένη, υποθετική κατάσταση ή το πρόβλημα, από όπου και αν ρώτησε πώς θα το χειριστούν ή να περιγράψει μια πιθανή λύση. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αν ο ερευνητής δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες για τον υποψήφιο να προτείνει μια λύση ή μια πορεία δράσης. Αυτό το είδος της συνέντευξης συχνά χρησιμοποιείται για την επιλογή των υποψηφίων για μια θέση αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών σε ένα πολυκατάστημα ή έκπτωση.

Ακρόαση Συνέντευξη

συνεντεύξεις Audition λειτουργούν καλά για τις θέσεις στις οποίες οι εταιρείες θέλουν να δουν έναν υποψήφιο σε δράση πριν να πάρουν μια απόφαση πρόσληψης. Οι ερευνητές μπορούν να λάβουν τον υποψήφιο μέσω προσομοίωσης ή σύντομη άσκηση για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων του υποψηφίου. Αυτό επιτρέπει σε έναν υποψήφιο να επιδείξει τις ικανότητές του στο διαδραστικό τρόπο γνωστό στον υποψήφιο. Αυτό το είδος της συνέντευξης λειτουργεί καλά για προγραμματιστές υπολογιστών, εκπαιδευτές, συγκολλητές, και της μηχανικής.

Το άγχος Συνέντευξη

Μια συνέντευξη του στρες γενικά προορίζεται να θέσει τον υποψήφιο κάτω από την πίεση και να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις της υπό πίεση ή σε δύσκολες καταστάσεις. Ένας υποψήφιος μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αναμονής για μια ώρα πριν από τη συνέντευξη της χαιρετά. Ο υποψήφιος μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες σιωπές ή κρύο κοιτάζει επίμονα. Ο ερευνητής μπορεί να αμφισβητήσει ανοιχτά τις πεποιθήσεις ή την κρίση του ερωτώμενου.

Ο υποψήφιος μπορεί επίσης να κληθεί να εκτελέσει μια αδύνατη αποστολή on the fly, όπως πείσει τη συνέντευξη για να ανταλλάξουν τα παπούτσια με τον υποψήφιο. Προσβολές, αγένεια και κακή επικοινωνία είναι πολύ συχνές. Όλα αυτά υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να δούμε αν ο υποψήφιος έχει ό, τι χρειάζεται για να αντέξει την κουλτούρα της εταιρείας, οι πελάτες της εταιρείας, ή οποιαδήποτε άλλη δυνατή πίεση.

Συμπεριφορική Συνέντευξη

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το συμπεριφοράς συνέντευξη. Ανάλογα με τις ευθύνες της θέσης και των συνθηκών εργασίας, ο υποψήφιος μπορεί να κληθεί να περιγράψει μια κατάσταση που απαιτεί δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, προσαρμοστικότητα, την ηγεσία, την επίλυση συγκρούσεων, multi-tasking, πρωτοβουλία ή διαχείριση του άγχους. Ο ερευνητής θέλει να ξέρει πόσο ο υποψήφιος χειρίζεται αυτά τα είδη των καταστάσεων για να δείξει μελλοντική απόδοση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των συνεντεύξεων συμπεριφοράς:

  • Δομημένη συνέντευξη με ερωτήσεις πολυεπίπεδη: Στέλεχος ερευνητές χρησιμοποιούν συνήθως αυτό, ζητώντας από μια σειρά ερωτήσεων συμπεριφοράς και μη συμπεριφοράς ερωτήσεις. Τα ερωτήματα που συχνά επικαλύπτονται και έχουν σχεδιαστεί για να συγκεντρώσει πληροφορίες για κάθε μία από τις μεγάλες εργοδότη ανησυχίες.
  • Άτυπη συνέντευξη : Αυτός ο τύπος είναι απλό και χαλαρή. Σκοπός του είναι να πάρει τον υποψήφιο μιλάμε και πολύ φιλικό. Ο υποψήφιος μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες από ό, τι θα μπορούσε διαφορετικά. Πάρα πολλές πληροφορίες, πολύ σύντομα, να τον εξοντώσει.
  • Εργαλεία αξιολόγησης / δοκιμές:  Διάφοροι τύποι των δοκιμών που χρησιμοποιείται για να καθορίσει εάν ένας υποψήφιος είναι κατάλληλος για την εταιρεία. Αποθεμάτων προσωπικότητας αξιολογούν τους τύπους προσωπικότητας. Επάρκειας αποθεμάτων αξιολόγηση των δεξιοτήτων σε ορισμένους τομείς δεξιοτήτων. Αποθεμάτων ενδιαφέροντος αξιολογήσει συμφέροντα σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες. Μέσων συνδυασμός μπορεί να είναι ένας συνδυασμός από οποιοδήποτε από αυτά.
  • Συνέντευξη Συνδυασμός:  Αυτό το είδος της συνέντευξης συνδυάζει δύο ή περισσότερα είδη από τις παραπάνω συνεντεύξεις. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέσα στην ίδια συνέντευξη, στις επόμενες συνεντεύξεις, ή και τα δύο.

Οδηγία ή Δομημένη Συνέντευξη Style

Σε μια οδηγία ή δομημένη συνέντευξη, ο ερευνητής έχει μια σαφή ατζέντα και ακολουθεί το ανενδοτώς. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτή την άκαμπτη μορφή για να εξασφαλιστεί η ισοτιμία μεταξύ των συνεντεύξεων. Οι ερευνητές ζητήσει από κάθε υποψήφιο την ίδια σειρά ερωτήσεων, ώστε να μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα.

Συνέντευξη Tag-Team

Η συνέντευξη tag-ομάδα είναι συχνά ελκυστικό για τις επιχειρήσεις που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα της συνεργασίας. Ένας υποψήφιος μπορεί να περιμένει για να καλύψουν τις one-on-one με μια συνέντευξη, αλλά να βρει τον εαυτό του σε ένα δωμάτιο με πολλά άλλα άτομα. Οι εργοδότες θέλουν να αποκτήσουν τις γνώσεις των διαφόρων ανθρώπων κατά τη συνέντευξη των υποψηφίων.

Θέλουν να ξέρουν αν ικανότητες του υποψηφίου εξισορροπήσει τις ανάγκες της εταιρείας και κατά πόσον ο υποψήφιος μπορεί να πάρει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία για να κερδίσουν όσες περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία όσο μπορούν. Κάθε ερευνητής έχει μια διαφορετική λειτουργία της εταιρείας με μια μοναδική προοπτική για την επιχείρηση.

Ελιγμού Συνέντευξη Style

Η συνέντευξη τύπου ελιγμού είναι, δυστυχώς, χρησιμοποιείται συχνά από τους άπειρους ερευνητές. Ο ερευνητής στηρίζεται σχετικά με τον υποψήφιο για να οδηγήσει τη συζήτηση. Ο ερευνητής θα μπορούσε να αρχίσει με μια δήλωση όπως, «Πες μου για τον εαυτό σου.» Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό προς όφελός τους.

Αυτό το είδος του στυλ συνέντευξης επιτρέπει έναν υποψήφιο για να καθοδηγήσει τη συνέντευξη με τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τον υποψήφιο. Όμως, ο υποψήφιος πρέπει να θυμάστε να παραμείνει σεβασμό του ερευνητή και να μην κυριαρχήσουν τη συνέντευξη.

γεύμα Συνεντεύξεις

Η συνέντευξη γεύμα χρησιμοποιείται για να καθορίσει τι ένας υποψήφιος είναι σαν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Αλλά συνέντευξη πάνω από ένα γεύμα μπορεί να είναι ο χειρότερος εφιάλτης ή πρόκληση ενός υποψηφίου. Οι ερευνητές θέλουν όχι μόνο για να ξέρετε πώς να χειριστείτε ένα πιρούνι, αλλά το πώς αντιμετωπίζει τον οικοδεσπότη σας, τυχόν επισκέπτες, και το υπηρετούν προσωπικό. Ο υποψήφιος πρέπει να λάβει νύξεις από τον ερευνητή και να θυμάστε πάντα ότι είναι ο φιλοξενούμενος. Ο αιτών θα πρέπει να καθίσει μετά υποδοχής της, εμφανίζει τη σωστή εθιμοτυπία, και να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη για το χρόνο του.

Παρακολούθηση Συνεντεύξεις

Οι εταιρείες φέρνουν οι υποψήφιοι επιστρέφουν για δεύτερη και μερικές φορές τρίτη ή τέταρτη συνεντεύξεις παρακολούθησης. Μερικές φορές το μόνο που θέλουν να επιβεβαιώσετε ότι είστε ιδανικός υποψήφιος τους. Μερικές φορές από όπου και αν έχουν μια δύσκολη στιγμή να αποφασίσει ανάμεσα σε μια μικρή λίστα των υποψηφίων. Άλλες φορές, άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων στην επιχείρηση θέλουν να αποκτήσουν μια αίσθηση που ο υποψήφιος είναι πριν ληφθεί η απόφαση πρόσληψης.

Πρόσθετες συνεντεύξεις μπορεί να πάει σε μια ποικιλία κατευθύνσεις. Όταν συνάντηση με τον ίδιο ερευνητή, ένας υποψήφιος μπορεί να επικεντρωθεί στην παγίωση συμπάθεια, κατανόηση, όπου η εταιρεία πρόκειται και πώς τις ικανότητές του πλέγματος με το όραμα της εταιρείας και τον πολιτισμό τους. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν οι ίδιοι τη διαπραγμάτευση ενός πακέτου αποζημίωσης, ή μπορεί να καταλήξουν ξεκινώντας από την αρχή με ένα νέο ερευνητή.

Ενημερωτικό Συνέντευξη

Η ενημερωτική συνέντευξη υποχρησιμοποιούνται από άτομα που αναζητούν εργασία. Άτομα που αναζητούν εργασία ασφαλούς ενημερωτικές συναντήσεις για να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου στην τρέχουσα ή επιθυμητό τομέα τους. Θέλουν επίσης να αποκτήσουν περαιτέρω παραπομπές σε άλλους ανθρώπους που μπορούν να τους συμβουλεύσει. Δεδομένου ότι οι εργοδότες ήθελαν να παραμείνουν στην κορυφή της λίστας των διαθέσιμων ταλέντων, ακόμα και όταν δεν έχουν θέσεις εργασίας, είναι συχνά ανοιχτά σε αυτούς τους τύπους των συνεντεύξεων. Το άτομο που αναζητά εργασία και ο εργοδότης ανταλλαγή πληροφοριών και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον καλύτερα, χωρίς αναφορά σε άνοιγμα θέσεων εργασίας.

συμπέρασμα

Οι συνεντεύξεις είναι χρονοβόρα, και την κατάρτιση είναι απαραίτητη για να τους κάνει καλά. Πρόκειται για μια ευέλικτη μέθοδος για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψηφίων για όλα τα επίπεδα και τα είδη των θέσεων. Με την παραγωγή ιδέες, που επιτρέπουν τη συνέντευξη για να κρίνουμε αν ένας υποψήφιος είναι ένα αγαθό κατάλληλο για την εταιρεία.

Ωστόσο, πληροφορίες από διάφορες συνεντεύξεις μπορεί να είναι ενδεχομένως δύσκολο να διαχειριστεί. Για παράδειγμα:

  • Μπορεί να είναι δύσκολο να ενορχηστρώσει αυτές τις ιδέες μαζί αποτελεσματικά ώστε να παράσχουν μια σαφή εικόνα του υποψηφίου.
  • Οι ιδέες συναρμολογημένο μπορεί να είναι ανοικτή σε πιθανή προκατάληψη συνέντευξη.
  • Οι ερευνητές μπορεί να χάσετε ορισμένες περιοχές γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
  • Μια συνέντευξη μπορεί να τονίσει μια περιοχή και την παραμέληση άλλων.
  • Από τις παρατηρήσεις ερευνητές είναι υποκειμενική, μπορεί να είναι ανακριβή.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εταιρείες να βρείτε συνεντεύξεις μορφές και σχήματα επωφελής για τις ανάγκες τόσο της εταιρείας και των δυνατοτήτων των εργαζομένων της. Αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα μπορεί να χτίσει τη δύναμη πάγκο και τοποθετήστε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *