עבור סטודנטים רבים ובוגרים טריים , התמחות היא כמעט דרישת עבודה עתידית במשרה מלאה. ללא התמחות, אפילו כמה תפקידים ברמת הכניסה אינם בהישג יד. אז זה יכול להיות קל להתייחס להתמחות כלא יותר מאשר קפיצת מדרגה בדרך לעבודה “אמיתית” – משהו לסבול, לא ליהנות.
אבל ההתמחות מציעה כל מיני הטבות מעבר לתעסוקה שלאחר המכללה. לפעמים, התמחות יכולה לחשוף שמסלול קריירה או תעשייה מתוכננים אינם, למעשה, הטובים ביותר עבורך. התמחות יכולה לעזור לך לבנות רשת של עמיתים – וחברים – שעשויה להימשך כל החיים. החוויה של התמחות יכולה לעשות לך נוח ובטוח בסביבה משרדית. אבל לא תקבל את כל ההטבות האלה אם רק תופיע וסופרת את הימים עד לסיום ההתמחות שלך.
הנה איך להפיק את המרב מחוויית ההתמחות שלך ולשמור על הפוקוס על כל הקריירה שלך, לא רק בהשמה ראשונית.
הרחב את הידע שלך
נסה ללמוד על מגוון דברים במהלך ההתמחות שלך. למד את עצמך על הענף ועל מגוון הזדמנויות העבודה שבתוכו. אם אתה מתמחה במחלקת השיווק, חפש עובדים בצוות העריכה או במחלקת התכנות. שימו לב כיצד העבודה שלהם שונה משלכם.
שאפו להבין את החברה בכללותה. איך זה מאורגן? מהי תרבות החברה ? אילו עובדים נחשבים לכוכבים? מה הופך עובד טוב? זכור את עתידך: האם תרצה לעבוד בחברה כמו זו שבה אתה מתמחה, או האם תעדיף מבנה ניהולי או ארגוני אחר? במהלך הראיונות, תקבלו שאלות על איך אתם אוהבים לעבוד ואיזה סביבות מתאימות לכם . הידע שנצבר במהלך ההתמחות שלך מעיד על תגובתך.
אתה עלול לגלות במהלך ההתמחות שלך שהחברה או התעשייה לא בשבילך. אם זה המקרה, אל תסתכל על ההתמחות כבזבוז זמן. ככל שתגלה מוקדם יותר אילו מסלולים אינם בשבילך, כך ייטב.
בנה אמון בשיטות העבודה במקום העבודה
אם תמיד למדת בבית הספר ועבדת במשרות חלקיות בקמעונאות או בשירותי מזון, התמחות עשויה להיות החשיפה הראשונה שלך לתרבות המשרדית. זה שונה. ככל שתחשפו יותר לאופן שבו המשרדים מתפקדים, החל בשיחת חולין לפני הפגישה ועד לדעת את מי להעתיק במיילים (ומתי), כך זה ירגיש נוח יותר ברגע שגלגלי האימון שלכם כבויים בעמדת צוות.
זכור גם שהכרת הז’רגון בתעשייה עוזרת מאוד בכל הנוגע לפענוח פרסומי דרושים , כתיבת מכתבי כיסוי יעילים ונשמע כמו מקצוען ותיק במהלך ראיונות. אז עקבו אחר הכלים המשמשים במשרד ואחרי הבאזז שעולים במהלך פגישות.
הרחב את המיומנויות שלך ותעד את מה שאתה עושה
במהלך ההתמחות שלך, אתה עשוי לכתוב את הניוזלטר הראשון שלך או את תוכנית המחשב, ליצור לוח זמנים, או אפילו להפעיל פרויקט. אבל חלק מתכניות ההתמחות שומרות עבודת רטינה מייגעת למתמחים. היה סמוך ובטוח, לא משנה באיזו עבודה אתה עושה, אתה צובר ידע ומיומנויות שונות ממה שנלמד בכיתה.
אפילו משימות פשוטות כמו פנייה לעובדים כדי שהמידע ייכלל בדוא”ל יומי עדיין יכולות להיראות חזקות בקורות החיים שלך . לשם כך, עקוב אחר כל מה שאתה לומד ועושה במהלך ההתמחות שלך. זה עשוי לעזור לנהל יומן. לחלופין, פשוט שמור פתק דיגיטלי או טיוטת דוא”ל כולל התאריך בכל פעם שאתה מבצע משימה חדשה. לדוגמה, “11/9—למד נוסחה חדשה של Excel;” “22/11 – השתתף בכנס והציג נקודות מפתח בפגישת צוות כלל”. הערות אלו יהיו חשובות לאין ערוך כאשר אתה כותב תיאור תפקיד עבור קורות החיים שלך .
לבסוף, זכרו שמטרת ההתמחות היא לא רק בשבילכם לעזור לחברה – אלא בשבילכם ללמוד. רשום הערות במהלך הפגישות, ואם משהו לא ברור, שאל שאלות להבהרות מאוחר יותר. אם עמיתים מזכירים כתבות חדשותיות, משאבים או טיפים מעניינים ורלוונטיים, כדאי לעקוב וללמוד יותר. כל המחקר והמעקב הזה יהפכו אותך למועמד טוב יותר ומושכל יותר במהלך ראיונות.
בקש משוב
כמתמחה, יש לך כמעט “מתחיל” בתואר שלך. זה עשוי להיות מתסכל ולפעמים יכול להגביל אותך מפרויקטים מרגשים יותר, אבל זה גם אומר שמצפים ממך לא לדעת הכל. הפק את המרב מהציפייה הזו על ידי שאילת שאלות רבות.
כמו כן, חפש משוב ממנהלים ועמיתים. גלה מה אתה יכול לעשות טוב יותר. למרות שקשה לשמוע ביקורת, ידע זה יעזור לך להשתפר. חוץ מזה, עדיף לברר עכשיו מאשר במהלך עבודה במשרה מלאה שבה ביצועים גרועים עלולים לגרום לכך שנשלחת לארוז. בנוסף, יהיה לך מה לומר כאשר מראיינים ישאלו, ” מהי החולשה הגדולה ביותר שלך? “
לבסוף, אם יש זמן בקריירה שלך שטעויות אינן הרסניות, זה עכשיו. באופן אידיאלי, כמובן, לא תעשה טעויות. אבל, סביר להניח, אתה תעשה זאת. אם וכאשר תעשה זאת, פשוט תכיר בשגיאה בצורה ישירה ושאל את המנהל שלך מה אתה יכול לעשות כדי לתקן את המצב. לאחר מכן תייק אותו תחת הלקחים שנלמדו.
לתת את הכל שלך
ההתמחות הטובה ביותר מציעה עבודה מאתגרת ומעניינת. אבל, למרבה הצער, זה לא תמיד המקרה. הנה כמה דברים שכדאי לזכור אם אתה מתקשה להישאר מאורס:
- בקש עוד: התנדב לעבודות ולפרויקטים נוספים אם השלמת את המשימות שהוקצו לך. לחלופין, עדיף ליצור רשימה של פרויקטים או משימות מועילות ושאל את המנהל שלך אם זה בסדר להתקדם איתם.
- היו אסרטיביים: היפגשו עם המנהל שלכם מוקדם, אם אפשר, כדי לנסות לקבל תחושת ציפיות. זכור, חלק מתפקידם הוא להבטיח שתהיה לך חוויה משמעותית. אם אתה יודע שאתה מעוניין להיפגש עם אנשים מסוימים או להשיג מטרות מסוימות הראויות לקורות חיים, ציין זאת בפני הבוס שלך. רק שימו לב ללוח הזמנים שלהם – רוב עובדי המשרד עמוסים מדי כפי שהם.
- אל תראה משועמם: תלוי בתחומי האחריות שלך, זה עשוי להיות אתגר. לא משנה כמה מייגעת העבודה, אל תתנו לזה להופיע על הפנים שלכם או בגישה שלכם. אל תבדוק את הטלפון שלך במהלך פגישות או מדיה חברתית ליד השולחן שלך (אלא אם כן, כמובן, זה חלק מהאחריות שלך בעבודה).
ליצור קשרים ולמצוא מנטור
אם אתה חלק מקבוצה של מתמחים, אתה עשוי ליצור קשרים שיימשכו כל החיים. אל תחמיצו את ההזדמנות להתרועע עם בני גילכם – בזמנים המתאימים. הרחב את המעגל החברתי שלך גם מעבר למתמחים. בקשו מעמיתים לעבודה לקפה או שבו איתם בארוחת הצהריים. השתתפו באירועים חברתיים ברחבי החברה והתערבו. (אזהרה: אם מוגש אלכוהול, גם אם אתה בגיל, השתתף במשורה. להיות המתמחה בשכרות באירוע עבודה זה לא נראה טוב.)
לבסוף, חפשו מנטורים לקריירה שיוכלו לתת לכם עצות, לכתוב המלצות ולעזור לכם ליצור קשרים חשובים. אם יש לך עמית לעבודה שיודע את דרכם, שאל איך הם הגיעו למקום שבו הם נמצאים ואיזה עצות הם יתנו לך. שיחות אלו הן ההתחלה של מערכת יחסים מסוג מנטור, שיכולה להיות כוח רב עוצמה לאורך הקריירה שלך.
מתחילים את מסע הקריירה שלך
התמחות היא יותר מסתם עוד משימה לסמן בדרכך לתואר אקדמי. כשאתה מנצל את ההזדמנות שלך להתמחות, אתה עושה את הצעד הראשון לקראת קריירה משמעותית ומתגמלת.
Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.