Колко пари автор производител?

Posted on

Колко пари автор производител?

Колко може един автор грим? Този въпрос идва много, а отговорът се различава значително от почти нищо (или дори загуба на пари), за да милиони долари. Но разбирането малко за това как авторите са платени може да спомогне за вникване в това, което може да бъде най-долния ред.

За повечето автори, техните такси и възнаграждения са договорени от агент или друг представител. Дори и когато знаете тънкостите, най-добре да не се опитват да се справят с условията на договор директно с издателя.

Инвестициите на автора в Книгата

Автори прекарват много дълги часове проучване, разработване, писане и пренаписване своите книги-а има и разходи, свързани с времето. Някои книги се нуждаят от реална парична инвестиция от страна на автора, например, в пътуване за научни изследвания, или, в случай на готварска книга автори, парите, похарчени за съставките за тестване рецепта и разходите за заснемане на храните.

Видът на книгата авторът пише засяга потенциални приходи. Роман или нехудожествена? Current (и лесно с дата) или вечнозелени (и многогодишно “backlist” избор)? Измислен герой, чиито приключения тече на много книги или тема, публицистика, че backlists, е по-вероятно да се увеличи потенциалът за приходи и разходи за един автор.

Авансови плащания и други услуги,

Автори, които правят сделка с един от книгоиздаването къщи Големите пет или някои от по-големите независими издателства обикновено се изплаща процент възнаграждение за всяка продадена книга и са дадени авансово срещу тези авторски и лицензионни възнаграждения отпред, преди датата на публикуване. Това е договорено от агент и / или автора и след това се прави на договорно задължение.

Размерът на авансовото плащане е в зависимост от редица фактори, включително, но не само: публикуване на автора и продажбите, регистрите, колко “горещи” темата на книгата е, общо усещане от страна на редактор / издателя и другите участващи в процеса на колко специален и продаваем книгата е, когато се приема в своята цялост (например, писане, история, поток, и т.н.), както и, което е много важно, платформа на автора (ите).

Самостоятелно издателство

Това е справедливо да се каже, че повечето самостоятелно публикувани автори не подкопават дори и с публикуването им разходи. Това се основава на факта, че средната самостоятелно публикувани автор продава по-малко от 200 копия и вероятно изложени поне малко пари, за да публикува в първото място-например, в свободна практика редакционни услуги.

Това заяви, самостоятелно публикувани автор, който произвежда висококачествени книга, знае, пазарът на книгата и как да стигнете до този пазар, и поставя необходимите ресурси в това, има добра възможност да видя някои връща на техния автор инвестиции ,

В някои случаи, самостоятелно публикувани автори, чиито книги се продажбите тяга може Парлей, че (ако той / тя иска) в книга сделка с традиционен книгоиздател.

Аманда Хокинг е паранормална романтика автор на който е направил милиони долари, които продават своите самостоятелно публикува електронни книги и след това продължи да се получи няколко милиона долара книга сделка от Прес Свети Мартин.

Дона “Faz” Фасано пише за традиционните издатели и след това се превръща в инди автор. Като инди автор, тя е хитър маркетинг, направи добър живот, и в крайна сметка се връща в традиционно се публикува.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *