Как да пишем мотивационно писмо в 5 лесни стъпки

Posted on

 Как да пишем мотивационно писмо в 5 лесни стъпки

Имате ли нужда да се напише мотивационно писмо за работа? Като следвате тези пет лесни стъпки, които ще намерите пътя към успешния мотивационно писмо е проста. Чрез него, като една стъпка в даден момент, можете да се гарантира, че вашето мотивационно писмо ще бъде изготвен, написана и изгонен без много стрес – и с добър шанс за успех.

Ето пет стъпки, които можете да следвате, за да напишете печеливша мотивационно писмо.

Анализ на работа листинга

Дайте работа в списъка внимателно четене и да видим къде собствения си опит е най-близък до. Бъдете дискриминационно, за което на изискванията на компанията, можете да изберете да се подчертае, тъй като вие ще използвате тези селекции, за да направи таблица в мотивационното си писмо.

Не забравяйте, че когато всичко е казано и направено, мотивационното си писмо трябва да бъде само дълго една страница. Точките, които избирате трябва да са тези, които са най-значимите за позицията, но и тези, които дават конкретни примери и завладяващи анекдоти за вашия опит.

Стремете се половината от изискванията на компанията, но тя държи под пет или шест общо. Уверете се, че знаете как да отговарят на вашите квалификации на малката обява, на работни места.

Какво трябва да имате предвид

Когато копирате и поставите от работата обявата във вашата текстообработваща програма, проверят за правописни грешки, които биха могли да бъдат в обявата. Човекът, който дава молбата си първо четене най-вероятно няма да знае (или грижи), че грешката не е по твоя вина.

За търсене на определена Служител Наименование

Чрез Facebook, LinkedIn, Twitter и дори Instagram, може да сте в състояние да намерите името на съответния служител, на когото може да се обърне мотивационното си писмо.

Например, можете да използвате разширено търсене Twitter, за да намерите имена, и ако компанията има профил в LinkedIn, можете да преглеждате своите служители от там.

Недейте просто да изберете произволна индивидуално, но ако можете, се намери някой в ​​човешките ресурси – за предпочитане директор или мениджър – или по-високо в рамките на отдела, за която кандидатствате, за да.

Това е ключов начин да се създават със молбата си и се уверете, че да стигне до там, където трябва да отидете.

Какво трябва да имате предвид

  • Ако не става за основен дебнене гуляй в LinkedIn, да коригирате настройките си за поверителност, така че други хора не могат да видят, че сте гледани техния профил. Докато се свързва с компания на LinkedIn може да бъде добър начин да се увеличи видимостта, най-вероятно нямате нужда от тях, за да се види, че сте кликнали през целия си персонал на LinkedIn.
  • Ако познавате някой в ​​компанията, които могат да се отнасят за работата, говорим за тях в първия параграф на мотивационното си писмо.
  • Ако не можете да намерите името на човек, знае как да се справи мотивационното си писмо по подходящ начин.

Създаване на таблица или Параграфи Отбелязването на вашите квалификации

На следващо място, направи таблица с две стойки с изискванията на компанията, от лявата страна, а съвпадението на атрибути от дясната страна.

Когато правите на масата, ще трябва да го направят две колони. Тогава, за броя на изисквания, което избират и добавете по една за заглавката. Така че, за този пример, който се фокусира върху пет точки, таблицата е две колони, като шест реда.

Какво трябва да имате предвид

  • Ако имате нужда от нещо, което да се бутам паметта си за дясната страна на масата, да видим дали можете да намерите копие от длъжностната характеристика за ток или покрай вашата позиция, която ще ви даде добър ориентир за това как да фраза миналите си отговорности и вашия професионални и лични качества.
  • Ако имате трудности при създаване на таблица, можете да включите квалификациите си в параграф форма.

Формат мотивационното си писмо

Сега, след като сте направили вашата маса, вие трябва да го копирате и поставите в тялото на мотивационното си писмо. Това често се нарича “T” форма мотивационно писмо формат. Таблицата трябва да върви по средата си встъпителни параграфи, и преди затваряне.

Това е хубаво поглед за форматиране на таблицата с невидими граници, въпреки че това не е абсолютно необходимо. За да се постигне това в Microsoft Word, кликнете с десния бутон на масата, изберете граници и засенчване , а след това върху Никой  от лявата страна на малкия прозорец, който се появява.

Какво трябва да имате предвид

Вие трябва да спаси мотивационното си писмо като PDF файл, така че документът запазва правилното форматиране, когато тя се отвори и погледна.

Завършете с продължение

Силен финал и затваряне на мотивационното писмо с обещание за “следващата стъпка.” По този начин, дори ако вашето приложение се губи в дъното на купчина, когато достигне до потенциалния работодател, че ще се напомни да отида извличане мотивационното си писмо и да се започне и да се погледне още.

И накрая, не забравяйте да проверите за грешки мотивационното си писмо, така че е без грешки.

Какво трябва да имате предвид

Протегнете ръка, когато ти казват, че ще да се демонстрира вашата точност и способност да се разработи с обещания. Ако сте изпратили много различни приложения и имате проблеми следене на датите, бъдете организирани с лист Excel или задаване на напомняния с телефона си.

Как да изпратите или да качите мотивационното си писмо

Как можете да получите мотивационното си писмо и автобиография на работодателя зависи от изискванията на организацията. Може да се наложи да качите вашите документи за кандидатстване на интернет страницата на дружеството или за работа на борда. Или, може да бъдете помолени да пишете автобиографията си или мотивационно писмо или дори да я изпрати.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *