Academic автобиография (CV) Пример и писане съвети

Posted on

Academic автобиография (CV) Пример и писане съвети

А автобиография (CV), написана за академичните среди трябва да се подчертае за научни изследвания и преподавателски опит, публикации, стипендии и стипендии, професионални сдружения и лицензи, награди, както и всякакви други детайли в своя опит, които показват, че сте най-добрият кандидат за преподаватели или изследователска позиция на рекламиран от колеж или университет.

При писане на академично CV, уверете се, че знаете какво секции, за да включват и как да структурирате документ. Вижте CV шаблони и примерни автобиографии, за да ви помогне да напишете своето собствено.

Съвети за писане на автобиография Академик

Помислете за дължина. За разлика от автобиографии (и дори някои други автобиографии), академични автобиографии могат да бъдат с всякаква дължина. Това е, защото трябва да включва всички съответни вашите публикации, конференции, стипендии и др Разбира се, ако кандидатствате за определена работа, проверете дали списъкът на работа включва никаква информация за определен брой страници за вашето CV.

Помислете за структура . По-важно от дължината е структура. Когато пишете автобиографията си, поставете най-важната информация в горната част. Често това ще включва образование, трудов стаж, както и публикации. Може да се помисли за добавяне лично изявление, за да си CV открояват. Във всеки раздел изброява вашите преживявания в обратен хронологичен ред.

Помислете за вашата аудитория . Подобно на автобиография, не забравяйте да шивач автобиография на вашата аудитория. Например, обмислете внимателно университета или отдел, за която кандидатствате за работа в. Има този отдел традиционно ценен публикуване над учи докато го прави за несменяемост и рекламни решения? Ако е така, трябва да опишете вашите публикации преди обявата си преподавателски опит.

Ако, обаче, за която кандидатствате, да речем, един колеж общност, която се гордее с качеството на своята инструкция, вашите учебни постижения трябва да имат достойно място. В този случай, раздела за обучение (в обратен хронологичен ред), следва да се пристъпи секцията си публикации.

Говорете с някой във вашата област. Попитайте някой във вашата област за обратна връзка за това как да се структурира своята автобиография. Всеки учебен отдел очаква малко по-различни неща от CV. Обърнете се към успелите хора във вашата област или отдел, и питам, ако някой има желание да сподели CV проба с вас. Това ще ви помогне занаят CV, което ще впечатли хората във вашата област.

Направете го лесен за четене. Дръжте CV подредена, като включва широки граници (около 1 инч от всички страни) и пространството между всяка секция. Можете също така да включва отделни точки в някои секции (като при изброяване на курсовете ви научи на всеки университет), за да си CV лесен за четене. Също така не забравяйте да използвате един лесен за разчитане шрифт, като например Times New Roman, в размер на шрифта от около 12 pt.

Като прави автобиографията си ясна и лесна за следване, може да увеличи шансовете, че работодателят ще разгледа внимателно.

Да бъда постоянен. Бъдете последователни, с каквото и да изберете формат. Например, ако сте смели заглавия една секция, смели всички секции заглавия. Съвместимост ще направи по-лесно за хората да четат и да следват заедно с автобиографията си.

Внимателно редактиране. Вие искате вашата автобиография да покажете, че сте професионалист и полирани. Поради това, документът трябва да бъде свободен грешка. Прочетете автобиографията си и да го проверят за правописни или граматични грешки. Попитайте приятел или член на семейството, за да го погледне, както добре.

Академик АВТОБИОГРАФИЯ

Това CV формат ще ви даде усещане за това, което може да включва в своя академичен CV. Когато пишете на автобиография, приспособявате секции (и реда на тези раздели), за да ви поле, и с работата, която искате. Някои от тези секции може да не е приложима към вашата област, така че премахнете тези, които не правят смисъл за вас.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТИ
Име
Адрес
Град,
държава Пощенски код
Телефон
Cell
Phone
Email

РЕЗЮМЕ ОБЯВЯВАНЕ
Това е незадължителен секция. В него, включва списък кратък от акцентите на вашата кандидатура.

ОБРАЗОВАНИЕ
списъка си академична подготовка, включително студенти и специализанти институции присъстваха. За всяка степен, избройте институция, местоположението, степента и датата на завършване. Ако е необходимо, са си дисертация или заглавие теза, и вашите съветници.

ЗАЕТОСТ ИСТОРИЯ
списъка си с историята на заетостта в обратен хронологичен ред, включително подробности за позиция и дати. Може да се разбие на няколко секции, основаващи се на вашата област. Например, възможно е да има раздел, наречен “преподавателски опит”, а друг раздел, наречен “Административен опит.”

Кандидат на науките ОБУЧЕНИЕ 
Списък вашите постдокторанти, научни изследвания, и / или клинични опита, ако е приложимо.

СТИПЕНДИИ / грантове
Списък стажове и стипендии, включително организация, длъжност, и дати. Също така включва никакви субсидии ли са били дадени. В зависимост от вашата област, може да включва сумата на парите, награден за безвъзмездните средства.

ОТЛИЧИЯ / НАГРАДИ
включва никакви награди, които сте получили, които са свързани с вашата работа.

КОНФЕРЕНЦИИ / преговори
Списък всякакви презентации (включително постери) или поканени преговори, които сте дали. Също така се изброят всички конференции или панели, които сте организирани.

СЕРВИЗ
Включи всяка услуга, което сте направили за вашия отдел, като служи като съветник на студенти, в качеството на председател на отдел, или предоставяне на друга административна помощ.

ЛИЦЕНЗИ / СЕРТИФИЦИРАНЕ
тип Списък на лиценз, сертификат или акредитация, както и дата на получаване.

ПУБЛИКАЦИИ / КНИГИ
включва никакви публикации, включително книги, глави от книги, статии, рецензии за книги и др. Включи цялата информация за всяка публикация, включително заглавието, заглавието списание, датата на публикуване, и (ако е приложимо) номерата на страниците.

Членство в професионални организации
Списък някакви професионални организации към които принадлежите. Споменете ако държите позиция на борда на всяка организация.

Умения / ИНТЕРЕСИ 
Това е незадължителен секция, която можете да използвате, за да се покаже малко повече информация за себе си. Да се включат само съответните умения и интереси. Например, може да се спомене, ако говорите на чужд език, или имат опит с уеб дизайн.

СПРАВКИ
В зависимост от вашата област, може да включват списък на референции си в края на автобиографията си.

Academic Автобиография Пример

Това е пример за една академична автобиография.

Джон Смит
Маркет стрийт 287
Минеаполис, MN 55404
Телефон: 555-555-5555 email@email.com 

ОБРАЗОВАНИЕ:

Доктор, психология, Университета на Минесота, през 2016 г.
Концентрациите: психология, Психология на Общността
Дисертация: проучване на живот-деца с увреждания в с ниски доходи на Общността
дисертация Advisors: Сюзън Ханфорд, Ph.D., Бил Андерсен, доктор ., Мелиса Чеймбърс, MSW

MA, психология, Университет в Олбъни, 2012
Концентрациите: психология, специална педагогика
Теза:  комуникационните умения на обучение-деца с увреждания
Thesis Съветник: Дженифър Аткинс, Ph.D.

BA, психология, Калифорния държавен университет, Лонг Бийч, Калифорния 2010

УЧИТЕЛСКИ ОПИТ:

Инструктор, Университета на Минесота, 2013-2016
Университета на Минесота курсове: Психология в класната стая, юношеска психология

Асистент-преподавател в Университета в Олбъни, 2012-2013
Курсове: Специална педагогика, когнитивни увреждания, Въведение в психологията

Изследователски опит:

Кандидат на науките сътрудник, XYZ болница, 2016-2018
административното обширна невропсихологични и психодиагностика оценка за деца на възраст 3-6 за проучване на влиянието на технологиите в класа на деца с различни нервното условия

ПУБЛИКАЦИИ:

North, Т., и Smith, J. (Предстои). “Технология и класна стая за обучение в смесена образование Space.”  Вестник юношеска психология,  кн. 12.

Уилис, А., Северна, Т., и Смит, J. (2016). “Поведението на обучението юноши с увреждания в класната стая.”  Вестник на педагогическа психология , том 81, 120-125.

презентации:

Петров, Иван (2016 г.). “Поведението на обучението юноши с увреждания в класната стая.” Доклад, представен на конференцията на психология в Университета на Минесота.

Петров, Иван (2015). “Шивашка задания в рамките Inclusive Класните стаи.” Доклад, представен на Brown Bag Series, Департамент по психология, Университет на Минесота.

ПОМОЩИ И СТИПЕНДИИ:

RDB Грант (Университета на Минесота Research Грант, 2016)
Семинар за безвъзмездна помощ (за АСПА среща в Ню Йорк, 2016)
Нелсън Г. Стивънс стипендия (XYZ механизъм за научни изследвания, 2015 г.)

Награди и отличия:

Treldar Наука, 2016
преподаване сътрудник на годината, 2016
Награда Academic Excellence 2015 г.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЧЛЕНСТВА:

Психология асоциация на Америка
Национално сдружение на юношеска психология

съответните умения

  • Програмиране способността на C ++ и PHP
  • Задълбочено познаване на SPSSX и SAS статистически програми.
  • Владее немски, френски и испански език

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

1 comment

  1. Преводът Ви на български език е ужасен. Google translate ли използвате? Моля Ви да се посъветвате с професионални преводачи, не е сериозно Вашето отношение към хората, които търсят съвет за работа на книжовен език!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *