Как да пишем персонализиран мотивационно писмо

Posted on

Как да пишем персонализиран мотивационно писмо


Чувал съм, че от повече от няколко мениджърите, които се чудят дали мотивационно писмо писане е изгубено изкуство. Един от тях ми каза, че е получил много мотивационни писма, които са по-кратък от туитове, включително мотивационно писмо, което току-що каза, че “Приятен ден”. и друг, който каза: “Моля, вижте моята автобиография”.

Мотивационно писмо писане не е трябвало да бъде изгубено изкуство. Работодателите все още ги очакват. Мениджърите по подбор на фирмите, участвали в проучване на Садълбак College, които изискват мотивационни писма (53%) искат нещо повече от една основна мотивационно писмо.

Какво работодателите очакват в мотивационно писмо

Според изследваните компании, ето какво те очакват да видят в мотивационни писма:

  • Адаптирани умения от длъжностната характеристика – 33%
  • Яснота (уточняване работа прилага) – 26%
  • Детайли от автобиографията си – 20%
  • Вашият (личен) стойност – 19%

Както можете да видите, работодателите очакват персонализирани мотивационни писма, които ги показват защо сте силен годни за позицията и ценен кандидат струва, че отделихте време да се интервюират.

Това каза в защита на кандидатите, които изпращат мотивационни писма, като че ли те са били 140 знакови туитове, тя може да бъде трудно да се оправдае, че отделихте време да напише персонализиран мотивационно писмо, особено когато не се отговор от работодателите след изпращане, в някои случаи стотици мотивационни писма и автобиографии.

Това е трудно, когато сте направили труда да се прилага – отново и отново – и вашите приложения се губят в “черната дупка” на Интернет.

Съвет : В крайна сметка, обаче, е, че ако един работодател иска мотивационно писмо, трябва да се изпрати едно – истински мотивационно писмо, а не едно изречение или две.

Това е в най-добрия си интерес да изпрати една, дори и ако това не е изискване.

Как да пишем персонализиран мотивационно писмо

Започнете с шаблон: Един от начините да се направи мотивационно писмо за написването на малко по-лесно е да се започне с мотивационно писмо шаблон. След това, да я персонализирате да включва основна информация за вашите умения и опит. Запазване на мотивационното си писмо като документ Word с името на файла, че е лесно да се признае, т.е. coverlettertemplate.doc.

Всеки път, когато кандидатствате за работа, отворете документа мотивационно писмо шаблон и да се създаде нова версия на мотивационното си писмо. Персонализирайте това, което в момента е мотивационното си писмо шаблон, за да се поберат изискванията за работата на позициите, които използвате в. Ето какво ще ви трябва, за да персонализирате и актуализиране на мотивационно писмо шаблон:

Информация за контакт:  Редактиране на секцията Информация за контакт, за да се включи информация за новия работодател. Редактиране на поздрава с името на новия мениджър на наемане, ако го има.

Конкретната задача:  Редактиране на първия параграф на писмото Ви, за да отрази работата, за която кандидатствате, за да и където сте намерили командироването. В първия параграф на придружителното писмо, можете също да споделяте – накратко – защо сте се отдали на позицията и би било добра форма. Например, “С моите X-годишен опит в [индустрия] и страст за [функции ЮЯ основните работни места / умения], аз вярвам, аз съм силен кандидат за тази позиция.”

Ако сте били посочени позицията или познавате някой, в рамките на компанията, първият параграф е идеалното място, за да говорим за връзката. (Забележка: Винаги потвърдете с връзката си, преди да отпаднат тяхното име.)

Вашите умения и опит: Персонализиране на тялото на мотивационното писмо и се отнасят вашите умения с естеството на работата. Най-вероятно това ще бъде най-трудната част от процеса. Това е и най-важната част на мотивационното писмо. Това е мястото, където ще са в подкрепа на кандидатурата си. На автобиографията си, която сте посочили вашите умения и опит. Сега, в мотивационното си писмо, което искате да отидете по-дълбоко, и да се покаже защо вашия конкретен набор от умения и опит ще ви позволи да бъде идеалният служител.

 Отделете малко време, за да покажат своята индивидуалност, така че организацията да разбера защо сте силен кандидат.

Затварянето: Няма да се наложи корекция на последния параграф, затваряне, и подпис. Те могат да останат същите.

Запазване на Вашето писмо: Не забравяйте да запазите мотивационното си писмо с ново име на файла (File Save As), така че имате копие от всяко мотивационно писмо ви изпрати на работодателите.

Съвет : Ощипвам е по-лесно, отколкото като се започне от нулата. С шаблона на място, че няма да отнеме много време, за да напишете съобразени мотивационно писмо. Вие ще бъдете сигурни, да се направи много по-добро впечатление с въведеното от Вас мотивационно писмо, отколкото ако просто напишете “Това е моята автобиография.”

Мотивационно писмо Sample

Това е пример за персонализиран мотивационно писмо.

Заявител Наименование
123 Main Street
Никопол 12345
555-555-5555
applicant.name@email.com

1ви септември, 2018

Bruce Lee
директор човешки ресурси
в слънчевите дни Дневен център
123 Бизнес Rd.
Бизнес Сити, Ню Йорк 54321

Уважаеми г-н Лий,

Пиша във връзка с откриването сте в списъка за олово учител малко дете в слънчевите дни Дневен център. Бях доволен да видя, че има отвор, защото аз наскоро свърших бакалавърска степен по начално образование. Въпреки това, аз предпочитам да се съсредоточи върху предучилищна възраст.

Докато посещават Западна колеж Работил съм на непълно работно време в тиква пластир, дневен център в близост до колежа. През това време, развих умения за преподаване, необходими за работа с малки деца, включително и търпение и възможността за създаване на прости планове на уроци. Аз бях в състояние да работи добре с моите колеги учители. Освен това ми беше даден временен позиция олово в раздела за предварително K, докато редовната преднина е бил в отпуск по майчинство, така че аз знам, че съм готов за отговорностите на тази роля.

Приложено Ви изпращам моята автобиография, и можете да се свържете с мен по електронна поща (aubrey.applicant@email.com) или чрез мобилен телефон (555-555-5555). Аз очаквам да се срещна с вас за тази вълнуваща възможност.

На Ваше разположение,

Заявител Име

Мейл Cover Letter Пример

Относно: FirstName LastName – Магазин Позиция Мениджър

Пиша да кандидатстват за позицията на управител на магазин на видео игра One, както е записано в страницата на кариерата на вашия сайт. Бях развълнуван, за да видите тази възможност, защото имам две години опит като асистент мениджър в Frozen твърдо кисело мляко Shop.

Изискванията за списък се вписват моите skillset перфектно. Имам отлични комуникативни и уменията на хората, и успях графици и служители в продължение на две години.

Освен това, докато е в колежа съм работил на непълно работно време в магазин за ремонт на компютър и конзола за игри и аз бях на Лига отбор на Legend на Колежа за три години. Приложено Ви изпращам моята автобиография за вашето внимание.

Можете да се свържете с мен по електронна поща на myname@myemail.com и ще се свържем с вас следващата седмица, за да видим дали можем да намерим време, за да обсъдят тази възможност.

На Ваше разположение,

FirstName LASTNAME
Вашият адрес
Вашият имейл
Вашият Телефон

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *