לאחר הגשת בקשה לעבודה, מובן שתהוט לגלות היכן אתה עומד. עם זאת, חשוב להבין שתהליך הגיוס יכול להימשך זמן מה, וייתכן שלא תשמע בחזרה מיד – או בכלל.
למרבה הצער, יתכן גם שלעולם לא תקבל תגובה, אפילו לא הערת דודי שיודיע לך שלא התקבלת לעבודה או שלא ייצור איתך קשר לראיון.
לעתים קרובות, חברות מקבלות מאות (או אפילו אלפי) פניות, ופשוט אין להן זמן לעקוב. ייתכן שלאחרים אין מערכת לטיפול בדחיות.
הנה כמה מהסיבות מדוע אינך שומע בחזרה , ועצות לגבי מתי וכיצד לעקוב אחר סטטוס הגשת מועמדות לעבודה.
לפני שאתה עוקב
יש כמה דברים לעשות לפני שתבצע מעקב. ראשית, בדוק את רישום המשרה, כמו גם את כל הודעות האימייל או אנשי הקשר האחרים שהיו לך עם מנהל הגיוס או המעסיק. בדוק אם התכתובת כלשהי כוללת מידע על מתי אתה יכול לצפות לשמוע מהחברה. אם הם נותנים לך תאריך, הקפד לחכות עד לאחר התאריך הזה כדי לעקוב.
טיפ: עוד לפני הגשת הבקשה לעבודה, אתה יכול לתכנן זמן למעקב אחר מכתב הפתיחה שלך.
לדוגמה, תוכל לכלול בסוף המכתב המקדים שתתקשר למשרד החברה בעוד שבוע למעקב. עם זאת, אם ברישום המשרה כתוב במפורש כי מועמדים לא צריכים להתקשר או לשלוח דוא”ל, אז אל תכלול זאת במכתב המקדים שלך, ואל תמשיך במעקב.
מתי לבדוק את הבקשה שלך
בדרך כלל עדיף להמתין שבוע או שבועיים לפני ביצוע בירור. חשוב לתת למעסיק מספיק זמן לבחון את הבקשות לעבודה ולהתכונן לקביעת ראיונות. אם תבצע מעקב מוקדם יותר, אתה עלול להיתקל כדוחף או חסר סבלנות כלפי המעסיק.
הדרכים הטובות ביותר למעקב
להלן אפשרויות למעקב עם מעסיק, כולל דוגמאות למיילים ועצות לגבי מה לומר כשאתה מתקשר.
דוא”ל מעקב או בלינקדאין
אם יש לך כתובת דוא”ל לאיש קשר, אז אתה עשוי לשלוח הודעת דוא”ל להמשך הודעה המאשרת את העניין החזק שלך בעבודה ומזכירה שתשמח על ההזדמנות להיפגש לראיון. עיין בדוגמה של מכתב המשך שאתה יכול להתאים לנסיבות שלך.
הודעת לינקדאין היא אפשרות נוספת למעקב, במיוחד אם אין לך כתובת מייל למעסיק או למנהל המגייס, אבל יש לך את השם שלהם. אם אתה מכיר מישהו המועסק בחברה, פנה כדי ליידע אותו שהגשת מועמדות לתפקיד – פוטנציאלי, הקשר שלך יכול להגיע למנהל הגיוס ולקדם את פנייתך.
מעקב שיחת טלפון
אם יש לך מספר טלפון למנהל הגיוס, אתה יכול להתקשר. ציין כמה סיבות עיקריות מדוע אתה כל כך מתעניין וציין מדוע המשרה מתאימה מאוד. למד מה לומר כשאתה מתקשר.
מעקב אישי
כמו כן, מקובל לעצור אצל מעסיק באופן אישי כאשר שלחתם בעבר בקשה אישית:
- אתה יכול לציין שאתה עוקב אחר הבקשה שלך ותוהה אם הם עשויים לשקול להעניק לך ראיון.
- אתה צריך להיות מוכן להזכיר בקצרה את הבסיס לעניין שלך ומדוע תהיה כשיר.
- וודאו שאתם מפיצים אנרגיות חיוביות, לבושים כראוי, ומשתפים כל עובד או מעסיק בצורה חמה וידידותית.
הערה: אל תפנה לחברה באופן אישי אם הבקשה שלך הוגשה דרך פורטל מקוון, דוא”ל או נשלחה באמצעות דואר חילזון.
טיפים למעקב
חשוב להיות תמיד מנומס ומקצועי בתקשורת שלך. בין אם אתה מתקשר באמצעות דואר אלקטרוני, בטלפון או באופן אישי, וודא שאתה מדבר (או כותב) בצורה ברורה ומקצועית. אם אתה כותב, הקפד לערוך היטב את ההודעה שלך. אם אתה מדבר עם מישהו, היה חם וידידותי.
חשוב: ההודעות והשיחות הללו הן עדיין הניסיון שלך ליצור רושם ראשוני חזק.
ציין מחדש את התעניינותך בתפקיד אך עשה זאת בקצרה. ציין במהירות ובתמציתיות מדוע אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד. זה יעזור לאפליקציה שלך להתבלט אפילו יותר.
אם החברה לא מוכנה לקבל החלטות או לראיין אנשים, שאל מתי הם מתכננים להתחיל את תהליך הראיון או מתי הם מתכננים לקבל החלטות גיוס עובדים, כדי שתדע מתי לעשות שוב מעקב.
שמור את ההודעה, שיחת הטלפון או הביקור האישי שלך קצרים. אתה רוצה לעשות רושם חזק, אבל אתה גם לא רוצה להגזים בקבלת הפנים שלך.
מתי לוותר
מעקב אחר מועמדות בצורה הנכונה יכול למשוך תשומת לב למועמדות שלכם ולהגדיל את הסיכוי שלא יתעלמו מכם. עם זאת, חשוב לא להציק למעסיק מכיוון שאתה עלול להרחיק את הצוות.
טיפ: באופן כללי, אין לפנות למעסיק יותר משלוש פעמים, ולהשאיר שבועיים בין הודעה להודעה, אלא אם המעסיק הציע אחרת.
אם אינך שומע בחזרה לאחר מספר ניסיונות מעקב, המשך הלאה והפנה את המיקוד שלך לבקשות עבודה אחרות.

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.