Микро Джобс и как да спечелим пари Doing Them

Posted on

Микро Джобс и как да спечелим пари Doing Them

А микро работа е, както показва самата дума, много малка Платено задача. А по-добра дума за микро работни места всъщност може да е “концерти”, защото думата “работа” може да означава, заетостта и никакви микро работни места са за служители, но само за независими изпълнители.

Дефиниране на Micro Джобс

Основната идея на микро работни места, получавайки малка такса за малка задача, преминава през много възможни видове микро работни места. Те могат да включват:

Онлайн задачи: Тези малки задачи или microtasks, може да се направи изцяло онлайн, без да е необходимо реалния свят взаимодействие. Купувачите на тези услуги рекламират в микро сайтове за работа, за да се намери някой, готов да изпълни тази задача. На Amazon Mechanical Turk е един от най-популярните сайтове, които предлагат този вид микро работа.

Реални задачи: Подобно на онлайн задачи в това купувачите на услугата Онлайн реклама за работниците, задачата не е завършена онлайн, но лично. Уебсайтовете, които популяризират тези видове микро работни места са в основата на пазар за временна работа. Taskrabbit е един от най-популярните сайтове в реално работните задачи. Въпреки това, Taskrabbit и други като него обикновено предлагат задачи онлайн, както добре.

Краудсорсинг проекти: Използване на онлайн платформа краудсорсинг, компаниите наемат работници да се направи една малка част от по-голям проект. Работниците обикновено влизат в интернет страницата на дружеството, както и да избират от наличните задачи. Clickworker е компания, която прави използването краудсорсинг за различни задачи.

Тест за ползваемост Уеб сайт: Дистанционни тестери използваемост преглеждат уеб сайтове и мобилни приложения за набор такса (обикновено около $ 10), обикновено с помощта на екрана или диктофон.

Онлайн услуги на пазара: Аз п тези микро работни места, работници предлагат малки услуги (обикновено за определен такса) и купувачите преглеждат на пазара да се намерят хора, които предлагат услугите, които те имат нужда. Сайтът искат такса от купувача, продавача или и двете.

Наградете програми: Някои микро работни места може да не предлагат плащане в пари, но в точки или нещо друго. Задачите в тях често включват продажба на продукти на работника.

Проучвания: Комплекти проучвания като работа за работа от дома си е бил наоколо за известно време и е, може би, на оригиналния микро работата.

Как Micro Джобс се правят

Много микро работни места, по-специално тези на краудсорсинг проекти за въвеждане на данни, се извършва изцяло онлайн от компютър. Въпреки това, някои микро работни места могат да се извършват и в двете в реалния свят и в интернет и може да се нуждаят от мобилен телефон. Например, една компания може да искате да отидете до магазина и снимка за показване на даден продукт или извърши проверка за цените и да представи информацията в реално време през мобилния си телефон.

Как Micro Работа Pay

Като цяло, тези работни места плащат много малки суми, но те трябва да изискват много малко време. Работа може да плащат навсякъде от 1 цент до $ 50, а идеята е, че трудът е необходимо трябва да бъде пропорционално с такса се предлага. Това заяви, за да направят пари, ще трябва да се работи бързо и да поеме колкото се може повече задачи, колкото можете.

Тъй като те се извършват по договор (а не служител) база, няма гаранция, че тези работни места микро плащат минимална заплата. Повечето компании плащат в брой (обикновено чрез сметка в PayPal), но някои заплащане в нещо различно от пари в брой, т.е. карти за подарък, бонус точки, услуги, bitcoins. Често трудовото възнаграждение се определя в щатски долари, но могат да бъдат превърнати в различна валута, когато се плаща в сметка в PayPal.

Свързани Определения

  • Краудсорсинг : Подобно и понякога се използва като синоним на микро труда, краудсорсинг често използва доброволен труд.
  • Задача на сайта : онлайн форуми, които се свързват купувачи и продавачи на малки услуги.
  • Microlabor: Подобно и понякога се използва като синоним на краудсорсинг, се заплаща микро труда, въпреки че обикновено малки количества.
  • Сайтове за оферти: Сайтове като Elance , където работниците се оферира за проекти, са примери за сайтове на офертите; разликата между тях и микро труда е размер на заплащането, както и сложността на проектите.
  • Независим изпълнител: Микро работници са независими изпълнители, но в най-ниската край на скалата на заплащане.
  • BPO: аутсорсинг на бизнес процеси.
  • Въвеждане на данни : Някои фирми за въвеждане на данни използват микро труда чрез разбиване на големи проекти за въвеждане на данни в коренно различни задачи се осъществяват от различни хора.
  • Аутсорсинг : С помощта на микро труда е различен тип аутсорсинг от офшоринг или homeshoring.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *