Колко струва да се моделира?

Posted on

Колко струва да се моделира?

Една от областите, които създават най-объркването на нови модели е площта на такси, разноски и разходи за стартиране. Има голям отклик и дезинформация заобикалящата моделиране разходи и какъв модел трябва и не трябва да плащат за толкова те са началото. Тази дезинформация е особено разпространено в моделиране на форуми и други онлайн ресурси. Новите модели могат да се объркани до точката на отказването и никога не преследва мечтата си. Не позволявайте това да се случи с вас.

Когато за първи път започнете вашето пътуване да се превърне в модел, наистина ще трябва само две прости неща: снимки и експозиция. Придобиването на тези неща, не е необходимо да бъде скъпо, и с малко ноу-хау, тя дори може да бъде евтин.

Основна Моменти

Първата стъпка при създаването на модела пътуване трябва да бъде да се вземат някои основни снимки. Тези снимки могат да бъдат изключително прости, и те могат да бъдат предприети от приятел или член на семейството. Вие ще искате да се носят дрехи прост и много малко грим в тези снимки.

Вземи експозиция моделиране агенти и скаути

След като сте си снимки, трябва да получите тези снимки се виждат от най-много агенти и разузнавачи, колкото е възможно. Това експозиция ще ви помогне да подписва договор с модна агенция, първата голяма цел на всеки амбициозен модел. Има няколко стратегии за справяне с тази стъпка, и всеки от тях има предимства и недостатъци.

Можете да отпечатате вашите снимки и физически ги изпратете на всички агенции, но това ще бъде най-бавния и най-скъпият начин да се подходи към този етап. Можете също така да пишете вашите снимки до всички агенции. Докато имейл е безплатна алтернатива на плащането за пощенски разходи, това не винаги е толкова ефективен, имейл е по-вероятно да бъдат пренебрегнати или случайно пропусната от физически пакет, който получава доставени до офис. И накрая, можете да публикувате снимки на модела Скаутинг уеб сайтове, ако се научите на каквито и да било средства или скаути, които активно търсят модели.

След като вече имате снимки и стратегия за увеличаване на присъствието, това е до голяма степен го! С достатъчно усилия и малко късмет, тези две неща ще получат крака си във вратата на света на моделиране.

След като агенция иска да ви Влезте

Макар да печелите внимание на дадена агенция е причина за всеки нов модел, за да отпразнуват, а само поставя началото на вашата моделиране кариера. След една агенция е изразила интерес в теб, представляващи, най-вероятно ще бъде даден цял нов набор от задачи,-много от които ще струва пари. Може да се каже, че трябва да наемат фотограф, гримьор, или стилист. Може да се наложи да направят разпечатки на вашите снимки, да създадете композитни карти, публикувате снимките си в интернет страницата на агенцията, и така нататък. Някои агенции дори може да ви кажат, че трябва да се вземат моделиране класове в училищата, които учат тези видове умения.

Това е времето, за да си поеме дъх и да разбера най-добрият път за вас.

Много нови модели са чували “, ако имате да плащате нищо, че това е измама” или “ако една агенция ви харесва, те ще плащат за всичко.” Все пак, това не винаги е така, и издаването на разходи никога не е толкова нарязани и сухо, тъй като хората биха искали да мислят. Не трябва да се отказваме от себе си или агенция, когато темата на разходите идва, но трябва внимателно да се мисли за това, което се иска да се направи и това, което е най-доброто за вашата кариера.

Няколко неща, които трябва да имате предвид, са:

  • Каква е репутацията на агенцията? Дали агенцията известен с разработването на нови модели и ги накарай резервации? Имат ли те връзки към по-големите агенции в големите моделиране пазари? Какво е план за тяхното как да ви пазар?
  • Ако имате нужда от нови снимки, да поиска от Агенцията за списък от различни фотографи те биха препоръчали. Ако те настояват, че използвате своите вътрешни фотограф, пазете се. Това може да е предупредителен знак, че те печелят повече продажби фотосесии, отколкото искаш да получавате резервации. Една агенция не трябва да получават доходи от вашите фотосесии.
  • Дали агенция част на училище за модели? Моделиране класове могат да бъдат полезни за някои модели, но те не трябва да е изискване, за да се подписва договор с агенция.
  • Има ли в голям пазар като Ню Йорк, Лос Анджелис, Милано, или Париж? Или вие сте в по-малък, местен пазар? Повечето модели не стартират в началото на големия Ню Йорк или Париж агенции. По-скоро те се учат на бизнеса, развитие на техния външен вид, както и изграждане на книгите им в по-малките пазарни агенции. Докато голяма агенция в Ню Йорк може да предложи, за да преминете разходите си, агенции в по-малките пазари са по-малко вероятно да имат необходимите ресурси за финансиране на нови модели. И все пак, ако имате възможност да работи с агенция в по-малък пазар, не го пропускам. Малки пазарни агенции могат да бъдат ценен актив за вашата кариера.

Агенции май авансово, но никога финансите

Когато сте влезли, за да агенция, това се счита за независим изпълнител. Вие не сте служител на агенцията. Вашите услуги като модел са сключили договор с агенцията. По същество, вие сте едноличен собственик на собствения си бизнес. Ето защо, всички направени разходи ще бъдат ваша отговорност. Като каза, че има случаи, в които една агенция може да са готови да преминете на някои от тези разходи, за да започна. След като започнете да резервирате места, агенцията ще приспадне това, което се дължи на тях от профила си.

Дори и след като започне да работи и книги много работни места, ще имате текущи разходи като нови фотосесии, щампи за вашата книга, куриери, такси интернет страницата на Агенцията, комисионните, пътни разходи, телефонни междуселищни разговори и т.н. Тези разходи, които не са уникална за нови модели, дори установени супермодели имат подобни разходи от време на време. Въпреки това, те ще (надявам се) да бъдат малки разходи в сравнение с приходите ще спечелите. Също така не забравяйте, че всички бизнес разходи ще бъдат освободени от данък.

Всеки модел и всяка агенция е различно

Когато става дума за моделиране стартиране такси и разходи, това е важно да се има предвид, че всеки модел и всяка агенция е различна. Ако попитате 100 успешни модели как те се започна, най-вероятно ще получи 100 различни истории. Някои може да са имали определени предимства, които не могат лично да копират, но повечето от тях вероятно не. Повечето модели са работили много усилено, за да стигнеш там, където са те, и чрез съчетаване на тяхната работна етика, можете да стигнете до там, както добре.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *