Всичко, което трябва да знаете, за да се оттегли от работата си

Posted on

Как да напуснете работата си - Всичко, което трябва да знаете, за да се оттегли от работата си
Отказването не винаги е лесно, дори и ако те мразя работата си или шеф, или не могат да чакат да започне нова позиция. Дори и ако сте на път да бъде уволнен, той може да бъде трудно да подаде оставка тактично. Ако си мислиш за напускане работата си, ето няколко важни точки, които да мислят чрез преди да се превърне във вашата оставка.

На първо място, бъдете сигурни, че наистина искат да се откажат. Има няколко предупредителни знаци, че е време да отида, включително намалена производителност, физически оплаквания, както и намирането на разговора си у дома, доминиран от въпроси, свързани с работата. (Имайте предвид, че може да искате да запазите тези въпроси за себе си при следващото си интервю за работа Мениджърът наема не е необходимо да се знае колко мразя стария си работа -.. Колко ентусиазирано си за новото задание пред вас)

Дори и да имате всички основания на света да подаде оставка, това не може да е добра идея да напуснете работата си веднага. Уверете се, че си тръгваш за правилните причини, а не отказване, защото имате лоша седмица и изглежда, че няма да се оправи в скоро време.

След като сте сигурни, че искате да се откажат, да се занимават толкова внимателно вашата оставка, както бихте се справят с всеки друг бизнес начинание. Той винаги е разумно да не горят мостове. Никога не знаеш кога ще се наложи миналите си работодатели за справка.

Прегледайте Оставка за и против

Преди да вземе решение да се откажат, да сте абсолютно сигурни, че това е правилното решение. Ти не знаеш колко време ще е необходимо за един работодател да продължиш напред и да попълните вашата позиция, ако промените мнението си.

Ако все още сте на оградата за следващата позиция се обмисля предприемането, попитайте дали можете да прекарате един ден в офиса “сенки” на персонала. Тя може да се засили решението си да се заеме позицията или да ви помогне да решите, че не искате новата работа в края на краищата.

Претеглете Опции

Имате ли друга работа оферта? Ако е така, претеглят плюсовете и минусите на новата позиция в сравнение с текущата ви позиция. Помислете за работната среда, гъвкавост, заплата, както и ползите, в допълнение към отговорностите на работа. Какво ще кажете за възможности за напредък? Ако новата работа излиза напред по всички обвинения и да се чувстват сигурни, че това е правилният промяната да направи, не се колебайте.

Внимание : Ако не разполагате с друга позиция наредени, помислете за основите, преди да излезете. Това ще отнеме около три до шест месеца, понякога по-дълго, за да се намери нова работа. Освен ако не се откажат за добра кауза, може да не могат да кандидатстват за обезщетения за безработица.

Имате ли достатъчно спестявания или други доходи, за да управляват финансово? Дори ако вашата ситуация заетост не най-доброто е, че може да искате да се помисли виси на с работата имате, както и вашата заплата, и да започне търсене на работа, преди да подаде оставка. Това стара поговорка, че “е по-лесно да си намерят работа, когато имате работа” може да се каже.

Дайте подходящо предизвестие

Ако имате трудов договор, който гласи, колко предизвестие трябва да дадете, го спазват. В противен случай, това е целесъобразно да се предлагат два известие седмици.

Въпреки това, в някои случаи, може да се почувствате, че не сте в състояние да остане за още няколко седмици. Когато това се случи, това е важно, за да се държите професионално във всяко друго отношение – да изпрати официално писмо за оставка, предложи да помогне на най-доброто от вашите способности, и да пазят нещата положително, докато не отида.

Вие няма задължение да останат по-дълго

Ако вашият работодател ви моли да останат по-дълго от две седмици (или периода от време, в договора ви) вие нямате задължение да остане. Вашият нов работодател ще се очаква да започне по график и в срок. Какво можете да направите, е да предложи да помогне на предишния си работодател, ако е необходимо, след работно време, по електронна поща или по телефона.

Как да се откажат Елегантно

Официалното начин да подаде оставка е да се напише писмо оставка и да каже на своя ръководител в лицето, че си тръгваш. Въпреки това, в зависимост от обстоятелствата, може да се наложи да се откажат по телефона или да се откажат от по електронната поща.

Напиши писмо за оставка

Независимо от това как да подаде оставка, напиши писмо оставка. Писмо оставка може да ви помогне да поддържате положителна връзка със стария си работодател, а да проправят пътя за вас, за да продължат напред. Никога не знаеш кога може да се наложи, че старият работодател да ви даде справка, така че има смисъл да отделите време, за да напишете полирани и професионален молба за напускане.

Какво да кажа на шефа

Не казвайте, много повече, отколкото, че излизате. Подчертайте положителните и говорим за това как компанията, в която се е възползвала, но също така спомена, че е време да продължиш напред. Оферта за да помогне по време на прехода и след това.

Не е отрицателна. Няма смисъл – ти си тръгваш и искате да оставите в добри отношения. Независимо от това, поради които се откажат от работата си, не забравяйте да се каже правилните неща във вашата оставка писмо: предлагаме кратко обяснение защо си тръгваш, ги благодаря за възможността, и нека знаят, когато последният ти ден ще бъде. Също така, направете всичко възможно да не постави крака си в устата си. Бъдете подготвени, както и, за да се справят интервю изход.

Поискай Референтен

Преди да тръгнете, попитайте за препоръчително писмо от вашия мениджър. С течение на времето и хората се движат, то е лесно да се губят следите на предишни работодатели. С писмо в ръка или препоръка LinkedIn онлайн, сигурно ще има документация на пълномощията си да споделя с потенциални работодатели.

Да не забравяме, Подробности

Научете повече за доходите на заетите и работната заплата, което имат право да получават при напускане. Запитване за събиране на неизползвана почивка и отпуск по болест, и да държат, осребряване или преобръщане си 401 (к) или друг пенсионен план.

Забележка: Може да се наложи да участват в изход интервю преди заминаването си. Прегледайте примерни въпроси излизане интервю, за да получите представа за това, което ще бъде поискано по време на интервю за излизане. Преди да се превърне във вашата оставка, прегледайте ги оставка какво трябва и подаде оставка като грациозно, колкото е възможно.

Върни компания Property

Върнете всяка компания имот имате – включително и ключове, документи, компютри, телефони и всичко друго, което не принадлежи на вас. Компанията не иска да гони можете да си го върне, а вие не искате да бъде държан отговорен, ако това не е върнал своевременно.

Долния ред

Бъдете сигурни, че наистина искат да се откажат от: Не оставяйте след един лош ден или седмица, и се уверете, че да се наредят друга работа или сигурни спестявания.

Дайте Подходящ Забележка: Ако не работят по трудов договор, който казва друго, двуседмично предизвестие е стандартна.

Бъдете Professional: Напиши писмо оставка и да оставите на възможно най-добрите условия.

Не предоставят прекалено много информация: Не е необходимо да се осигури много подробности за това защо се оттегля.

Връзвам свободни краища: Попитайте за справка, да разберете за обезщетения и спечели време, а се връщат всяка компания собственост.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *