Вербална комуникация – основен Soft Skill

Posted on

Вербална комуникация - основен Soft Skill


Вербалната комуникация е споделянето на информация между отделни лица или групи чрез говорене. Това е един от начините, по който си взаимодействат с нашите шефове, служители, колеги и клиенти или клиенти по време на работа. Ние също така се използва активно слушане, невербалната комуникация, като например езика на тялото и изражения на лицето и писане за общуване.

Когато вашите устни комуникационни умения са слаби, на получателите на съобщенията ви да не бъдат в състояние да ги разбере, а впоследствие и няма да могат да реагират адекватно. Макар че тези откази да не остава в изключителните умения на говорителите-лошото за слушане или погрешен прочит на невербални знаци може да бъде виновен-те започват с него или нея.

Как да подобрите своя вербална комуникация

Подобряване на вашите устни комуникационни умения ще ви помогне да се избегнат недоразумения по време на работа. Вземете следните стъпки, като се започне още преди да е дума напускат устата си:

 1. Бъдете готови: Преди да започнете разговор, да разбера каква информация искате да предоставите. След това да вземе решение за най-добрият начин да го препредава на получателя. Например, ти трябва да го изправят лице в лице или ще направи телефонно обаждане?
 2. Изберете Твоите думи Внимателно: Използвайте лексика получателят може лесно да разбере: Ако той или тя не разбира думите ви, вашето съобщение ще бъдат загубени.
 3. Говорете ясно:  Бъдете наясно с обема и скоростта на словото. Говорейки твърде тихо ще направи по-трудно за всеки да чуете, но вика може да бъде много отблъскващи. Говори достатъчно бавно, за да бъде разбрано, но не толкова бавно, че те е родила, слушателя или го сложи или нея да спи.
 4. Използвайте Правилното телефона:  Гласът ви може да разкрие истинските си чувства и отношение. Например, ако сте ядосани или тъжни, че ще попаднете чрез вашия тонус. Опитайте се да остане в контрола на това, за да се избегне разкриване на повече, отколкото искате и отвлича вниманието на слушателя от намерението си съобщение е.
 5. Направете контакт с очи на човека, на когото се говори по-добре ще бъде в състояние да се свърже с вас, ако се поддържа контакт с очите по време на разговора.
 6. Проверете с слушателя периодично: получаване на обратна връзка, за да гарантира, че човекът, с когото говорите ви разбира. Той или тя трябва “да” това, което се опитвам да кажа. Докато говореше, спазвайте лицеви своите изрази и езика на тялото, или просто да попитам за вербална потвърждение, че той или тя ви разбира.
 7. Избягвайте Разсейването: Околният шум отвлича вниманието на слушателя и да я направи трудно за него, за да чуя какво казваш, да не говорим, го разбирам. Намерете тихо място да се говори. Ако говорите с някого по телефона, отидете в тих и спокоен район и се уверете, че той или тя е в една, както добре. Ако това не е възможно в момента, да организира, за да се говори, когато тя е.

Кариери Това изисква отлична вербална комуникация Умения

Независимо от това, което вашата кариера е, най-вероятно ще трябва да говоря с хора, най-малко от време на време. Затова добри вербални комуникативни умения са от решаващо значение. Някои професии, обаче, зависят от с изключителни вербални комуникативни умения. Ето и няколко, които изискват тази мека умения:

 • Главен изпълнителен:  Изпълнителните директори са отговорни за всички дейности в организациите, които работят. Те трябва да могат да споделят информация с тези във и извън предприятието, включително други ръководители най-високо ниво, служители, клиенти и акционери.
 • Директора на гимназията по:  Отговорното управление на основните и средните училища. Отлични устни комуникационни умения им дават възможност да си взаимодействат с училище преподаватели, родители и ученици.
 • Мениджър : Мениджъри следят работата на служителите на отдел или цялата организация. Те трябва да могат да предоставят обратна информация за своите работници по ясен начин.
 • Изследване на операциите Анализатор: Използвайки опита си в областта на математиката, експлоатация анализатори помогнат фирми и други субекти решават проблеми. Силни вербална комуникационни умения ще им позволят да работят като член на екип.
 • Медицински Учен:  Медицински учени изследват причините за заболявания и развитието на методи за превенция и лечение на базата на констатациите си. Те трябва да могат да обяснят резултатите им колеги.
 • Икономист: Икономистите изучават разпределението на ресурсите. Те си сътрудничат с клиенти и да обсъдят констатациите си с тях.
 • Клинична или консултации Психолог:  Клинични и консултиране психолози диагностика и лечение на лица, които имат умствени, емоционални и поведенчески разстройства. Прекарват дните си говоря с хората.
 • Археолог:  Археолози изучават историята и праисторията чрез изследване на доказателства, оставени от хората. Те трябва да обяснят резултатите от научните изследвания на колеги.
 • Брак и семейство терапевт: Брак и семейни терапевти лекуват лица, семейства и двойки за психични разстройства и междуличностни проблеми. Те трябва да предават информация на своите клиенти.
 • Учителя:  Учителите инструктират учениците по различни теми. Те обясняват концепции за студентите, да си сътрудничи с други учители, както и обсъждане на напредъка на учениците с родителите.
 • Библиотекар:  Библиотекари избират и да организират материали на обществени места, училище, академичен, право, и корпоративни библиотеки. Те учат читатели как да се използват тези ресурси.
 • Зъболекар:  Зъболекари преглеждат и лекуват зъбите и венците на пациентите. Те си сътрудничат с стоматологични хигиенисти и асистенти, както и обсъждане на процедури с техните пациенти.
 • Фармацевтични:  Фармацевтите отпускат лекарства с рецепта за пациентите. Те предоставят информация и инструкции за тях, така те могат да използват ефективно и безопасно тези лекарства.
 • Маркетинг мениджър:  Маркетинг мениджъри създаване и прилагане на маркетингови стратегии на компаниите. Те си сътрудничат с членове на екипи за търговия.
 • Софтуер за разработчици:  Софтуерните разработчици контролират създаването на компютърен софтуер. Силни вербална комуникационни умения ще им позволят да инструктира членовете на техните екипи.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *