Τι είναι ένα λειτουργικό βιογραφικό;

Posted on

Τι είναι ένα λειτουργικό βιογραφικό;

Τι είναι ένα λειτουργικό βιογραφικό, και πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας; Ένα λειτουργικό βιογραφικό εστιάζει στις δεξιότητες και την εμπειρία σας, και όχι στη χρονολογική ιστορία της εργασίας σας. Είναι συνήθως χρησιμοποιείται από άτομα που αναζητούν εργασία και είναι αλλαγή σταδιοδρομίας, οι οποίοι έχουν κενά στην ιστορία εργασίας τους ή των οποίων η εργασία η ιστορία δεν έχει άμεση σχέση με την εργασία. Με τον τρόπο αυτό, οι συγκεκριμένες δεξιότητες και ικανότητες τόνισε να αναδείξει τις ικανότητες του αιτούντος εργασίας.

Αυτό είναι διαφορετικό από ένα παραδοσιακό, χρονολογική βιογραφικό που εμφανίζει ένα χρονοδιάγραμμα της αντίστροφης εργασιακής εμπειρίας με σύντομες εξηγήσεις για κάθε εργασία. Ως αποτέλεσμα, η έμφαση μετατοπίζεται από τίτλοι των θέσεων εργασίας και το χρονικό διάστημα που έχει περάσει στην πραγματική δεξιότητες κατέχει ο αιτών.

Είναι ένα λειτουργικό σωστό βιογραφικό για σας; 

ερευνητές εργασίας έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για τη δημιουργία βιογραφικό τους. Από ένα λειτουργικό βιογραφικό εστιάζει στις δεξιότητες πάνω ημερομηνίες, είναι ιδανικό για υποψηφίους που έχουν κενά μεταξύ των θέσεων εργασίας, είναι νωρίς στην καριέρα τους (ή να έχει μόνο πρακτική που βασίζεται σε εμπειρία), ή κάνοντας ένα διακόπτη καριέρα.

Ένα λειτουργικό βιογραφικό που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από ό, τι μια χρονολογική περίληψη, η οποία παραθέτει το ιστορικό έργο του υποψηφίου, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη που πραγματοποιήθηκε θέση. Εργοδότες και ερευνητές προτιμούν αυτή τη μορφή, οπότε αν δεν έχετε ένα λόγο για τη χρήση ενός λειτουργικού βιογραφικό, να επιλέξουν μια χρονολογική ένα. Μια άλλη επιλογή είναι ο συνδυασμός βιογραφικό, το οποίο προσφέρει τα καλύτερα των δύο κόσμων. Σε συνδυασμό βιογραφικό, οι ικανότητές σας τονίζεται και στη συνέχεια ακολουθείται από την ιστορία της εργασίας σας.

Συμβουλές για να γράψεις ένα Λειτουργική Resume

Σκεφτείτε μια συνοπτική περίληψη. Σκεφτείτε συμπεριλαμβανομένης της σύνοψης βιογραφικό στην αρχή του βιογραφικού σας που εστιάζει στις δεξιότητες που έχετε που σχετίζονται με την εργασία. Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαμορφώσει τον τρόπο που ο εργοδότης σας (και το βιογραφικό σας) θεωρεί ότι με την πρώτη ματιά.

Οργανώστε με το θέμα. Όταν γράφετε ένα λειτουργικό βιογραφικό, οργανώνουν το βιογραφικό σας με θέματα, και όχι απλή καταγραφή των εργασιών σας με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Τα θέματα αυτά θα μπορούσαν να είναι δεξιότητες ή τα προσόντα που αναγράφονται στο βιογραφικό (για παράδειγμα, «Πρόσληψη Εμπειρία» και «Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών εμπειρία»). Με την ομαδοποίηση των δεξιοτήτων σας μαζί, ο εργοδότης μπορεί πιο εύκολα να δείτε ότι έχετε τις σωστές δεξιότητες για τη δουλειά, ακόμα κι αν η ιστορία της εργασίας σας είναι λιγότερο από αστρική (ή λιγότερο σχετικές με τη δουλειά στο χέρι).

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά. Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσει λέξεις-κλειδιά από την περιγραφή εργασίας στο βιογραφικό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά όπως τους τίτλους για τις διακρίσεις σας, ή στις λίστες με κουκκίδες όπου θα περιγράφει τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας με περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό θα βοηθήσει τον εργοδότη δείτε ότι οι ικανότητές σας ταιριάζουν καλά με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας.

Αναφέρετε σχετικών έργων. Επίσης, θυμηθείτε να συμπεριλάβετε όλα τα έργα – προσωπική ή επαγγελματική – που σχετίζονται με την εργασία. Τα έργα αποδεικνύουν την επιτυχία σας στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ακόμα περιλαμβάνουν την ιστορία απασχόλησης. Δεν έχει σημασία τι, που κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει ακόμα να περιλαμβάνουν την ιστορία απασχόλησης. Συμπεριλάβετε αυτό στο κάτω μέρος του βιογραφικού σας, έτσι ώστε ο εργοδότης θα επικεντρωθεί περισσότερο στις ικανότητές σας και όχι το ιστορικό της εργασίας σας.

Γράψτε μια ισχυρή συνοδευτική επιστολή. Συμπεριλάβετε μια ισχυρή συνοδευτική επιστολή για να πάει με το βιογραφικό σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνοδευτική επιστολή για να επεκτείνουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχετε που σας κάνουν ένα ισχυρό υποψήφιο για τη θέση. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσει τις ανησυχίες που ο εργοδότης θα μπορούσε να έχει για την ιστορία της εργασίας σας.

Λειτουργική Παράδειγμα Συνέχιση

Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας λειτουργική περίληψη.

Ο Αιτών
321 Τζάκσον οδό
San Jose, CA 55555
(123) 456 έως 7.890
the.applicant@email.com

ΦΛΕΒΟΤΟΜΟΣ

Η επιτυχής πορεία στο περιβάλλον αίμα-banking φροντίδα

Προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, υψηλής ενέργειας, τα χέρια-για την επαγγελματική με τις δεξιότητες στον τομέα της διαχείρισης, διασφάλισης ποιότητας, την ανάπτυξη του προγράμματος, την κατάρτιση και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Βασικές δεξιότητες περιλαμβάνουν:

 • τραπεζικές αίματος
 • Διασφάλιση ποιότητας
 • AABB διαπίστευση
 • Συμβατό με το FDA cGMP

επαγγελματικά επιτεύγματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 • Διευκολύνεται εκπαιδευτικά προεξέχει από 2016-2018 για τα κέντρα αίματος Βόρεια Καλιφόρνια.

ΦΛΕΒΟΤΟΜΙΑ

 • Υποβοηθούμενη μέλη της ομάδας στο veni-παρακεντήσεις, των χορηγών φροντίδας αντίδραση και παρέχοντας άδεια στελέχωση για να επεκτείνουν τα καθήκοντά τους με τη διαχείριση της τεκμηρίωσης των υπηρεσιών του αίματος κανονισμούς (BSDs), ενώ αποδίδεται στην κινητή μονάδα αυτόνομα αίματος (ΕΕΤ).

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

 • Υπό την προϋπόθεση καθημερινή επιχειρησιακή αναθεώρηση / έλεγχο της ποιότητας της εκπαίδευσης λογοδοσίας που σχετίζεται με επιβάλλονται κανονιστικές απαιτήσεις κυβέρνηση σε ένα ιατρικό περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

 • Επιτυχής εποπτεύεται υποστήριξη συμβόλαιο για έξι συστήματα της AT & T Broadband που βρίσκεται στην περιοχή του κόλπου πριν από μια καριέρα στη φλεβοτομία. Υπεύθυνη για τη διαχείριση προγραμματισμό, τον έλεγχο της ποιότητας, της μισθοδοσίας, ειδικά προγράμματα, και αξιολογήσεις για να διασφαλιστεί η ορθή τέλος της γραμμής και το σήμα οριοθέτηση.
 • Μείωση κύκλου εργασιών των εργαζομένων, εισήγαγε την αμφίδρομη επικοινωνία με τους εργαζομένους στον τομέα, βελτιωμένη εμφάνιση των εργαζομένων, και με αιχμή του δόρατος την επέκταση της (υγείας) παροχές σε εργαζομένους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 • Αρχηγός σημείο επαφής για την AT & T τηλέφωνο και το ABC-συνδεδεμένες τηλεοπτικούς σταθμούς που σχετίζονται με τις καταγγελίες και τη διάγνωση των προβλημάτων επικοινωνίας είτε στο χώρο των εγκαταστάσεων είτε εξ αποστάσεως μετάδοση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ , San Jose, Καλιφόρνια.

 • Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών στο ΗΚΓ-Phlebotomy, 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *