Въпроси за интервю за вашите Емоционална интелигентност

Posted on

Въпроси за интервю за вашите Емоционална интелигентност

Все по-често анкетьори са започнали да се направи оценка на кандидатите емоционална интелигентност (EI) по време на интервю за работа. Понякога анкетьори оценяват емоционална интелигентност чрез писмени, психологически базирани тестове. Друг път просто интервюиращите задават конкретни въпроси, за да се оцени EI.

Какво е Емоционална интелигентност?

Емоционална интелигентност (EI) е способността на човек да разбере собствените си емоции и емоциите на другите.

Тестване на кандидати за работа за тяхното емоционална интелигентност (под формата на психологически базирани тестове) е нарастваща тенденция в заетостта и днес, когато много настройки за работа изискват ефективна работа в екип на исканията отговарят на проекти или цели на услуги.

Забележка : Ако работникът има висока емоционална интелигентност, той или тя е по-вероятно да бъде в състояние да изрази мнението си емоции здравословно и да разберат чувствата на тези, които той или тя работи с, като по този начин повишаване на работните взаимоотношения и производителност.

Какво интервюиращия наистина иска да знае

Интервю въпроси, които оценяват емоционална интелигентност склонни да се фокусират върху това как интервюираният се управлява и управлява взаимоотношенията с другите.

На зададените въпроси често са  поведенчески въпроси , което означава, че те питам интервюирания да обясни как той или тя е действал в миналото ситуация, свързани със заетостта. По-долу са някои примери за типични въпроси EI интервю.

Интервю въпроси за Емоционална интелигентност

  • Какво е една от слабостите си? Как да се преодолее тази слабост?
  • Какво те мотивира, за да си върши работата?
  • Опишете стресова ситуация работа сте имали. Как успя да разреши тази ситуация?
  • Какви са едно или две неща, които ви карат да се ядоса или разочарован по време на работа? Какво правите, когато ви се сърди или разочарован по време на работа?
  • Разкажете ми за времето, когато сте получили обратна връзка за представянето си, а ти не се съгласи с обратна връзка. Как успя да се справи със ситуацията?
  • Разкажете ми за отстъпление сте имали по време на работа. Как успя да се справиш?
  • Опишете време, когато сте направили голяма грешка по време на работа. Как успя да се справи със ситуацията?
  • Разкажете ми за времето, когато трябваше да се справят с множество работните задачи наведнъж. Как се почувствахте? Как успя да се справи със ситуацията?
  • Разкажете ми за времето, когато сте направили за задача по време на работа, който е нов за вас. Как се почувства, че правиш?
  • Как бихте се справи с колега, който постоянно не изтегли цялата си тежест върху задачи на групата?
  • Как колегите си да се възползват от работата с вас?
  • Разкажете ми за времето, когато си направил или казал нещо, което са оказали положително въздействие върху служител, колега или клиент.
  • Забелязали ли сте, че някой по време на работа е като лош ден? От къде знаеш? Какво направи?
  • Разкажете ми за времето, когато сте имали спор с колега. Какво направихте, за да се справят с тази ситуация?
  • Опишете време, когато един колега дойде при вас с проблем. Как успя да реагира?
  • Разкажете ми за времето, когато перспектива разбиране на някой друг помогна да постигнете дадена задача или решите проблем.
  • Разкажете ми за времето, когато сте мотивирани някой, който да изпълни дадена задача. Откъде него или нея мотивира?
  • Защо е важно да се разработи разбирателство с колегите си?
  • Как да се изгради разбирателство с колегите си?

Съвети за даване на най-добър отговор

Изпревари Tricky въпроси:  Най-добрият начин да се ас на интервю за работа е да се отговори на план на  трудни въпроси за интервю  , че могат да възникнат още преди да вляза в стаята. Докато въпроси за вашата емоционална интелигентност може да бъде предизвикателство, други въпроси могат да бъдат също толкова трудни, в зависимост от Вашите индивидуални силни страни и трудов опит (или липсата на такава).

Направете Практика Интервю:  “Къде бихте искали да бъде в кариерата си през последните пет години” Може да се поставят въпроси, които все още не сте се замисляли, като например, или “Разкажете ни за вашия най-голям провал по време на работа и как се справихте това. “по този начин, това е разумно да се упражнявате вашите отговори на потенциални въпроси за интервю, както и да осъзнаят, че има някои въпроси за интервю, че работодателите  не трябва питат . Един от най-добрите техники е да помолите приятел да играе ролята на интервюиращия, така че можете да практикувате тези общи интервю  въпроси и отговори .

Какво да не казвам

Не казвам нищо негативно за Всеки:  Очевидно е, че не би кошчето бившите си шефове, клиенти или колеги, а в отговор на въпрос за емоционална интелигентност. Но внимавайте да не каже нещо отрицателно време други части на интервюто, което ще постави под въпрос си EI. Не се оплакват от бивши работодатели или колеги – интервюиращият ще се чудя дали ще каже същото за тази организация, трябва да се наемат.

Не преувеличавам, за да се направи добър Story:  Шансовете са, вие сте се преодолеят пречките, помогна на колегите с проектите си, и са оказали положително въздействие върху вашия екип в един момент по време на кариерата си. Са подготвени с истински история, за да се отнасят, а не да се опитва да сложи положително следствие на горе-долу взаимодействия. Повечето хора са доста добри в казваше, когато лицето говорят, е неискреност.

Възможни допълнителни въпроси

  • Разкажете ми за работата си опит.
  • Какъв тип работна среда предпочитате?
  • Прави ли ви лесно да се говори за?
  • Какви са вашите цели в кариерата?
  • Смятате ли, работи добре с други хора?

Ключови храна за вкъщи

Изпревари трудни въпроси: Бъдете готови да отговарят на въпроси за вашите слабости, неуспехи, мотивация и взаимодействия с колеги.

ПРАКТИКА интервюиране: Помолете доверен приятел, за да играе ролята на интервюиращ и практика отговорите на тези въпроси.

Бъдете искрени: Елате в интервюто с истински примери за това как ви демонстрира съпричастност, разбиране, самопознание, както и способността за учене.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *