Όταν (και πότε όχι) για να συμπεριληφθεί μια συνοδευτική επιστολή

Posted on

Όταν (και πότε όχι) για να συμπεριληφθεί μια συνοδευτική επιστολή

Χρειάζεστε πραγματικά μια συνοδευτική επιστολή, αν μια επιχείρηση δεν ζητήσει ένα; Συνθέτοντας ένα πολύ συνοδευτικές επιστολές κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι υποψήφιοι συχνά διστάζουν να περιλαμβάνουν μια συνοδευτική επιστολή, όταν δεν απαιτείται ρητά από τον εργοδότη.

Αν αναρωτιέστε αν θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή, η σύντομη απάντηση είναι ναι. Θα πρέπει να υποβάλετε σχεδόν πάντα μια συνοδευτική επιστολή, ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητη, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.

Κατ ‘αρχάς, ας δούμε γιατί συνοδευτικές επιστολές έχουν αξία.

Γιατί Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή;

Εάν είστε σοβαροί για την προσγείωση τη δουλειά, μια καλογραμμένη  συνοδευτική επιστολή  σας δίνει την ευκαιρία να πουλήσει τον εαυτό σας στον εργοδότη σε μορφή αφήγησης, και να εξηγήσει γιατί είστε ιδανικός υποψήφιος.

Σημείωση : Μια συνοδευτική επιστολή σας δίνει επίσης την ευκαιρία να τονίσει ισχυρότερα προσόντα σας.
Μια αποτελεσματική, προσαρμοσμένη συνοδευτική επιστολή θα καταστήσει επίσης σαφές ότι είστε πολύ ενδιαφέρονται για τη δουλειά. Αυτό συμβαίνει γιατί δείχνει το μισθώνοντας διευθυντή που θέλετε τη δουλειά αρκετά για να πάρετε το χρόνο για να κάνουμε το παραπάνω απόσταση.

Όταν μια συνοδευτική επιστολή είναι Σημαντική

Μια συνοδευτική επιστολή σας δίνει επίσης την ευκαιρία να συμπεριλάβετε τα στοιχεία που το βιογραφικό σας δεν περιέχει. Για παράδειγμα, αν κάνετε αίτηση από απόσταση, συνοδευτική επιστολή σας θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα σκεπτικό για μετεγκατάσταση και να αναφέρω ότι θα είναι σύντομα στην περιοχή για μια πιθανή συνέντευξη.

Κενά στην απασχόληση με λογικές εξηγήσεις μπορούν επίσης να απευθύνονται στο e-mail σας. Μια συνοδευτική επιστολή είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να παράσχει συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι έχετε τις ικανότητες και την εμπειρία που αναγράφονται στο βιογραφικό σας.

Επιπλέον, οι εργοδότες αναμένουν συχνά να λάβουν τις συνοδευτικές επιστολές, ακόμη κι αν δεν προβλέπουν την ανάγκη για μια συνοδευτική επιστολή στις διαφημίσεις τη δουλειά τους.

Σημαντικό: Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν παίρνουν το χρόνο να συνθέσει μια επιστολή θεωρείται συχνά ως λιγότερο κίνητρο για τη δουλειά.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι εργοδότες δεν θα είναι καν εξετάσει μια αίτηση εργασίας που δεν περιέχει μια συνοδευτική επιστολή ή e-mail ενδιαφέροντος.

Καλύψτε Επιστολή Writing Συμβουλές

  • Γράψτε μια στοχοθετημένη συνοδευτική επιστολή. Να είστε βέβαιος να γράψει μια στοχευμένη e-mail. Αυτή είναι μια συνοδευτική επιστολή γράφτηκε με λίστα η δουλειά στο μυαλό. Έμφαση στις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχετε στην κατοχή σας που μια ισχυρή κατάλληλα για τη συγκεκριμένη δουλειά να κάνει.
  • Φροντίστε να είναι σύντομη.  Βεβαιωθείτε ότι τα γράμματα σας να είναι σύντομες (όχι περισσότερο από μια σελίδα ολοκληρώνοντας έξω από πέντε παραγράφους) και ότι κάθε δήλωση που κάνετε αποπνέει κάτι σημαντικό για τα προσόντα σας για την υποψηφιότητα.
  • Πηγαίνετε πέρα από το βιογραφικό. Αποφύγετε επαναλαμβάνοντας απλώς το βιογραφικό σας. Δώστε παραδείγματα που δεν αναφέρεται στο βιογραφικό σας, και να διευρύνουν τα πράγματα που αναφέρονται μόνο εν συντομία στο βιογραφικό σας. Η συνοδευτική επιστολή σας θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό σε σχέση με την αίτησή σας.
  • Επεξεργασία, να επεξεργαστείτε, να επεξεργαστείτε. Λάθη στη συνοδευτική επιστολή σας μπορεί να βλάψει τις πιθανότητές σας να πάρει μια συνέντευξη. Λάθη κάνει να δούμε προχειρότητα, ή, ακόμη χειρότερα, δεν είναι μορφωμένοι. Να είστε βέβαιος να διαβάσει προσεκτικά την επιστολή σας πριν από την υποβολή της. Σκεφτείτε να ζητήσετε από ένα φίλο ή συνάδελφο να το διαβάσετε, καθώς και να ελέγξετε για λάθη, γραμματικά λάθη, και σύγχυση γλώσσα.

Όταν μη συμπεριλάβει μια συνοδευτική επιστολή

Δεν επιστολή είναι πολύ καλύτερη από μια κακή σύνταξη ενός. Ένα καλά-που αποτελείται συνοδευτική επιστολή αποτελεί δείγμα της ικανότητας γραφής σας, αλλά, δυστυχώς, το αντίθετο είναι επίσης αλήθεια. Αν δεν έχετε χρόνο να γράψετε μια καλά σχεδιασμένη συνοδευτική επιστολή που φεύγει προς τις ικανότητές σας και να σας θέσεις για την εργασία, παραιτηθεί από την προσπάθεια.

Ομοίως, αν η αίτηση εργασίας δίνει εντολή ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή, τότε είναι σίγουρα καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες έτσι ώστε να μην ενοχλούν πιθανό εργοδότη σας.

Επίσης, εάν η εταιρεία σας ζητήσει να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, και δεν υπάρχει χώρος για να υποβάλετε μια συνοδευτική επιστολή, μην ανησυχείτε γι ‘αυτό.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *