Как да създадете Хронологичен Resume

Posted on

 Как да създадете Хронологичен Resume


Хронологичен автобиография е една от най-разпространените формати автобиография и има добра причина за това: Работодателите са склонни да го предпочитат, защото е прост и лесен за сканиране.

Ако никога не сте създали автобиография и преди, и сте седнали да се изгради един от нулата, най-вероятно има хронологичен възобнови в ума. И докато това може да бъде най-добрият избор за вас, че си струва да учат това, което правят и хронологични автобиографии – и как правилно да форматирате една, така че можете да използвате този тип автобиография най-добрия начин.

Обратен хронологичен, Технически

Хронологичен възобнови изброява работата си история по реда на датата, с най-новата позиция в горната част. Това може да включва обективно резюме или обобщение кариера преди списъка на работа и опит.

Забележка: Важно е да получите на фактите прав, когато сте в списъка работата си опит, така че работодателят няма да мисля, че лъжеш в автобиографията си, ако решат да се направи проверка. Уверете се, че на датите, длъжности, история заплата (ако е включена), и т.н., са точни, преди да изпратите автобиография и заявление.

Образование, сертификати, както и специални умения следват професионален опит в този стил на автобиография.

Ползите от Хронологичен Resume

В хронологичен автобиография е една от най-често използваните стилове, а само към неговата фамилиарност прави информацията по-лесно да се абсорбира. В идеалния случай, това показва развитието на кариерата ясно.

Тя може да бъде по-лесно да се съберат, прекалено, тъй като неговата ориентация към датите ви помага да заковавам подробности за своя собствена история на работни места.

Кога да използваме хронологичен Resume

Както се подчертава, трудов стаж, хронологичния резюмето е най-ефективен за кандидати, които имат солиден опит в областта. Чрез демонстрират работата си история отпред и центъра, веднага се покаже на работодателя, че сте свързани с опит и умения.

Когато не се използва хронологичен Resume

Въпреки че много работодатели предпочитат хронологичен възобнови, има моменти, когато това не е правилният избор. Няколко примера:

 • Когато сте само началото на кариерата си: хронологичен формат автобиография няма да работи добре, ако не сте запознати с работната сила. Може да се наложи всички умения, необходими и приложим опит извън сферата на платения труд, като доброволчество и стажове. Но ако решите хронологичен възобнови, отдаване под наем мениджър ще виждате само липсата си на платен стаж, а не вашите способности. В този случай, функционална автобиография, която поставя ударение върху уменията над линеен опит работа, ще ви помогне да направите вашия случай.
 • Когато сте се променя кариера: Много работодатели ще поставят автобиографията си в “не” купчината, ако видят, че не е нужно да са пряко свързани трудов стаж. Изберете друга стил, като функционална автобиография, която се фокусира върху уменията си и опит, или комбинация автобиография, в който са изброени както своите умения и работа историята.
 • Когато имате пропуски в работата си история: Може би сте били безработни за дълъг период от време, или сте отделили време извън работната сила, за да се грижи за малки деца или болни членове на семейството. Независимо от това, защо сте били извън работната сила, избор на формат, който показва какво можете да направите, а не работата си история, ще ви помогне да направите най-доброто впечатление.
 • Когато сте често сменят работните места: лоялност на служителите е нещо от миналото, и за добра причина: много малко работодатели държат работници за цялата им кариера вече. Въпреки това, твърде много промени в работата може да изглежда зле на мениджърите, които не искат да инвестират време и пари за обучение на служител, който ще скочи кораб. Ако имате анамнеза за подскача работа, хронологичен възобнови вероятно не е най-добре.

Приготвяме се да започнем

Помислете за използване на шаблон, който да ви помогне да създадете своя автобиография. Шаблоните дават готови оформление и ви води през процеса на неговото попълване.

Възобновяване примери могат да ви помогнат да видите какъв вид съдържание, което трябва да включите във вашия документ, и как трябва да се напише и да го форматирате.

Поредица Resume Sample

Заявител
999 Chugalug начин
Wheaton, МА 60187
клетки: (123) 555-1234
applicant@email.com

ЦЕЛ В КАРИЕРАТА

Административен координатор търси ръководни постове в топ корпорация, която ще й позволи да се използват организационни и лидерски умения, докато й координиране на работния процес и контрола на фирмата логистика.

ОСНОВНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Силно организирана личност в състояние да се справи и контролира множество задачи едновременно.
 • Опитът насрочване на часове за обучение на служителите, срещи на персонала, както и офис премествания.
 • Били ли точно успя да бюджет за милиони долари.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

Административен координатор , Mannix Услуги, Naperville, IL
декември 2016 – до момента

Отговаря за анализ на месечни, седмични и дневни отчети за продажбите.

 • Постигната 100% точност за последните две години.
 • Отговаря за класове график за обучение, семинари и конференции.

Административен секретар, Минесота Животозастраховане, Barrington, IL
юни 2014 г. – декември 2016 г.

Ръководеше проучване и проектиране на продажби и представяне на обучение, което изисква владеене на PowerPoint, SlideShare и Prezi.

 • Отговаря за планиране на обучението на персонала от трима души.

Удобства асистент , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
май 2012 г. – юни 2014

Отговаря за балансиране $ 7000000 съоръжения бюджет.

 • Планирана разговори поддръжка, срещи на персонала, офис премествания, както и строителни проекти.

Генерален мениджър , KSMR Радио 92.5 AM / FM 94.3, Уинона, Минесота
май 2000 – май 2012 г.

Отговаря за персонала на 36-членно, както и екип за управление на 7-членния с мита, които включват дисциплинарни действия, бюджетиране, специални изисквания, за графика на програмите, както и отдаване под наем.

 • Под председателството на комисията, които са получили безвъзмездна помощ за повишаване на удобства станция.

ОБРАЗОВАНИЕ

Бакалавър по връзки с обществеността
Университета на Минесота Сейнт Мери, Уинона, Минесота

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *