Как да намерите работа от дома, която се наема сега

Posted on

Как да намерите работа от дома, която се наема сега

Тъй като обхвата на пандемията през 2020 г. се удължава, тъй като училищата и предприятията затварят вратите си в цялата страна, много служители (и техните работодатели) откриват как да използват технологията, за да вършат работата си от дома.

Това не е възможно за всички, разбира се – ако сте се освободили от услуга или работа в ресторанта, гостоприемството, производството или други индустрии, може да се притеснявате как ще направите край Среща. Това важи особено за хората, които имат деца в училище.

Докато големи компании като Amazon, Walmart и Target сега наемат хиляди нови работници и повишават заплатите, хората, които трябва да се грижат за децата си, не могат да се възползват от тези възможности.

Важно : Добрата новина обаче е, че работните места в домашни условия са в изобилие – и вероятно имате умения да бъдете наети за такава.

Всъщност проучване на FlexJobs за отдалечена работа съобщава, че „През последните пет години той нарасна 44%, а през предходните 10 години – 91%“.

Ето как да намерите възможности за работа от вкъщи, които ще допълнят доходите ви, докато пандемията се разиграва.

Кой се наема?

Една от най-вълнуващите тенденции в набирането на персонал е, че компаниите от множество отрасли преструктурират дейността си, за да включат отдалечена работна сила. Това е особено вярно в сектора на здравеопазването, ИТ, обслужването на клиенти, счетоводството, продажбите и образованието / обучението.

Тъй като онлайн технологиите станаха по-здрави, сега е възможно и тези със силни административни умения да работят от дома си в тези отдалечени компютърни / административни роли.

На пазара на работа от дома си има наистина „нещо за всеки“. Някои от най-добрите работни места за работа от разстояние включват работни места в центровете и компютъра, въвеждане на данни, кодиране и транскрипция, задачи за обслужване на клиенти, маркетингови роли и занимания за преподаване / преподаване.

Съвет : Погледнете тези вътрешни съвети за намиране на най-добрите отдалечени работни места и съвети как да намерите първата си работа от дома, за да научите повече за възможностите си за работа от вкъщи.

Пригответе се за търсене на работа

Актуализирайте своя профил в LinkedIn и автобиографията си . LinkedIn е страхотно средство за търсене на работа от дома. Той също така ви позволява да се свържете широко с работодатели, които конкретно се стремят да наемат виртуална работна сила. Актуализирайте резюмето си там, като се съсредоточите върху настройването му, за да споменавате умения, които са високо ценени при отдалечените служители.

Забележка : Най-ценните умения, търсени в кандидатите за работа от разстояние, включват добри клавирни таланти, познания за компютърен софтуер, гъвкавост и организация. Рекламата за работа е най-добрият ви източник за вземане на решение кои ключови фрази да използвате във вашата автобиография.

Нагласете своите технологични умения . Единственото общо изискване за отдалечените работници е те да имат добри познания за компютърните умения, като например използване на Microsoft Office, управление на имейли, въвеждане на данни, управление на цифрови календари, видеоконференции и незабавни съобщения.

Безплатни или евтини онлайн компютърни класове се предлагат от доставчици, включително LinkedIn Learning, Udemy и Microsoft 365 Fundamentals.

Търсене на отдалечени работни табла

Има онлайн дъски за работа, които са фокусирани изцяло върху изброяване на възможностите за работа от дома. Някои, като FlexJobs, изискват абонамент, но други са безплатни за използване.

FlexJobs

FlexJobs не само осигурява внимателно подбрани списъци на отдалечени и гъвкави работни места, но също така предлага информация за компаниите, които наемат, тестове за умения и други ресурси за търсене на работа. (Цена: $ 14,95 / месец с случайни оферти за абонамент с 50% отстъпка.)

WeWorkRemotely

WeWorkRemotely предлага актуални списъци за работни места от работа в дома в полета, включително Dev. Ops. и Sysadmin, Дизайн, програмиране, администриране на продукти и UX, бизнес и управление. (Цена: безплатно.)

отдалечен

Дистанционното печели печалбите си, като таксува работодателите да изброяват работни места на сайта си. Той предлага ясна търсачка за работа; просто напишете заглавие за работа, което ви интересува, за да видите какво има там. (Цена: безплатно.)

Плъхове на бунтовете на раса

Rat Race Rebellion предлага списъци с „домашни работни места“ и „странични концерти“. Просто кликнете върху заданието, което ви интересува и ще бъдете пренасочени към онлайн обявата за работа на фирмата наемател. (Цена: безплатно.)

Upwork

Подобно на Fiverr , Upwork е популярно средство за фрийлансъри като писатели, фотографи, редактори, графични художници и уеб дизайнери да намерят концерти. Той също така предлага възможности за работа от дома за фрийлансъри в областта на инженерството и архитектурата, науката за данни и анализите, юридическата, преводаческата, административната поддръжка, обслужването на клиенти / техническата поддръжка, продажбите и маркетинга и счетоводството.

Търсене Общи бордове за работа

Glassdoor има списък с компании, които сега се наемат за напълно отдалечени работни места. Работите от домашни условия се рекламират и в най-добрите сайтове за работа като Monster, наистина и CareerBuilder – търсете, като използвате термини като „дистанционно“ и „виртуално“, за да намерите отворени позиции.

Съвет : Действително е добавен филтър за търсене, така че търсещите работа да могат лесно да намерят роли, които са идентифицирани като отдалечени. Кликнете върху „Дистанционно“ в горната част на страницата с резултати от търсенето, за да получите достъп до списъци.

Най-добри условия за търсене, които да използвате

За да видите какво има навън, въведете фрази с ключови думи като „работа у дома“, „работа у дома“, „работа от дома“, „дистанционно“, „телекомуникация“ и „онлайн“ в прозореца за търсене. Можете да стесните търсенето си, като въведете и заглавието на работата, което би ви интересувало (пример: „отдалечен административен асистент“).

Съвет : Може да се наложи да работите по-усилено, когато използвате тези сайтове, за да установите дали рекламираната работа всъщност е роля от дома. Прочетете внимателно всяко описание на работата.

Използвайте LinkedIn Jobs

Друг чудесен ресурс е безплатната търсачка за работа на LinkedIn . Въведете заглавието на вашата работа в полето „Търсене на работа“ и думата „Отдалечено“ в полето „Местоположение“. Следвайте инструкциите в обявата за работа, за да кандидатствате лесно.

Също така, търсете LinkedIn, използвайки хештегите като #hiring now, #remote, #remotejobs и #remotework. Можете да следвате hashtags, за да преглеждате най-новите публикации.

Посетете уебсайтовете на компанията

След като научиха, че наличието на виртуална работна сила може да им спести много пари, някои компании са въвели активни програми за наемане на работа в домашни условия. FlexJobs предлага ценен списък от 100-те най-добри компании с отдалечени работни места; Те включват Appen, Lionbridge, VIPKID, Williams-Sonoma, UnitedHealth Group, Aetna и Amazon. FlexJobs също има списък с 20 напълно отдалечени компании, които се наемат сега.

Ако има компания, за която сте особено заинтересовани да работите, като Amazon, трябва също да разгледате секцията „наемане“ или „работни места“ на нейния корпоративен уебсайт.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *