Як написати ефективне резюме

Posted on

 Як написати ефективне резюме

Що таке резюме, і чому він вам потрібен, коли ви шукаєте роботу? Резюме являє собою письмове компіляції вашої освіти, досвіду роботи, повноважень і досягнень. Більшість професійних позиції вимагають від заявників представити резюме та супровідний лист, як частина процесу подачі заявки.

У багатьох випадках, ваше резюме є першим документом менеджер по найму буде дивитися на при розгляді заявки, і, отже, є істинним «першим враженням». Відповідно, дуже важливо, щоб покласти час і зусилля на розробку і підтримки оновленого і точне резюме.

Якщо ви пишете свій перший резюме, або ви не оновили ваші в той час, і він потребує освіжаючий, ось крок за кроком керівництво з написання резюме, яке допоможе вам отримати роботу, яку ви хочете.

Огляд Мета резюме

Подумайте про резюме як «самореклама», який підсумовує свій досвід на одній сторінці. Ваше резюме є одним з найбільш важливих частин вашого застосування праці. Це дає кадровику огляд кваліфікації у вас є для роботи, для яких ви подаєте заяву.

Ви повинні також ознайомитися з різницею між резюме та супровідним листом:

  • Резюме, як правило, передаються з супровідним листом, який є документом, який містить додаткову інформацію про ваших навичок і досвіду у формі листа.
  • Резюме є короткими, часто маркованими резюме, в той час як супровідний лист підкреслює і розширюють деякі риси або досягнень, які були б унікальними або ідеальними засобами для конкретної роботи.

Почніть Ведення Brain Dump вашого досвіду

Ефективне резюме викладає резюме кваліфікації, які будуть штовхати менеджер по найму або роботодавець, щоб рухатися вперед і запросити Вас на співбесіду на посаду.

А також відомості про кваліфікацію, освіту і історії роботи, резюме може також мати додаткові розділи, такі як цілі, зведену відомість, навички або основні моменти кар’єри. Ці секції можуть бути додані після того, як ви зібрали всю фактичну інформацію, яку потрібно перерахувати на ваше резюме.

Для багатьох людей, це може бути корисно, щоб сісти з ручкою і папером, або порожнім документом Word, і записувати свою історію роботи від початку до кінця. Звичайно, якщо ви були в робочій силі протягом багатьох років, це не буде часу ефективним, так що ви можете зосередитися на найбільш відомих і відповідних позицій.

Складіть список вашого Досвіду роботи

Незалежно від того, вашого підходу, ваша мета буде виробляти хронологічний список досвіду, який має відношення до завдань ви звертаєтеся. Хоча це має зосередитися на професійному досвіді роботи, ви можете також включати нагороди або відзнаки, волонтер або досвід спільноти, після граду курсових і навички, а також вашого вищу освіту, яке може переміщатися до нижньої частини вашого резюме, як тільки ви отримаєте свій перша робота після закінчення коледжу.

Коли ви працюєте на звалищі мозку, не забудьте включити назву компанії, її місце розташування, дати працевлаштування, а також кілька пунктів маркованих описують вашої роль і обов’язок для кожної позиції ви перераховуєте. Хоча ви, можливо, буде потрібно розширити на пунктах маркованого пізніше, вам потрібна ця інформація на мінімальному рівні.

Зосередьтеся на ваших досягненнях

При написанні опису для завдань ви Held, увагу на те, що ви зробили в кожній позиції, а не те, що ви зробили. Лістинг кількісному досягнення в числовому порядку (збільшила продажі на 20%, зниження витрат на 10%, наприклад) допоможе вашому резюме виділитися.

Обов’язково, щоб відповідати цим досягненням в критерії роботодавець шукає в вакансії.

Якщо це виклик (і це може бути!) Написати опис резюме, яке приверне увагу менеджера по найму, ці поради про те, як зробити ваше резюме історії зайнятості звук краще – і ви отримаєте вибрали для інтерв’ю.

Що Перестань Ваше резюме

Є деякі речі, які не належать до резюме для роботи. Що ви виключаєте так само важливо, як і те, що ви включаєте. В ідеалі, ваше резюме повинно відображати досвід, який має відношення до роботи, яку Ви звертаєтеся, і, як правило, не більше ніж десять-п’ятнадцять років в минулому. Так як ваше резюме, якщо це можливо, бути не більше одного або двох сторінок, ви, можливо, буде потрібно Нікс певні елементи.

Наприклад, якщо ви взяли на роботу і тільки залишався там протягом місяця або близько того, ви не хотіли б, щоб включити цю позицію. Якщо ви були з коледжу протягом більше п’яти років, це як правило, краще, щоб видалити будь-які інтернатури ви мали, якщо у вас є інший досвід професійної роботи, щоб заповнити цю прогалину.

Однак це той випадок, коли ви хочете використовувати свій здоровий глузд. Якщо ви пішли в коледж маркетингу і мали маркетинг інтернатури ваш старший року, а потім працювали в якості сервера протягом наступних кількох років, ви хотіли б включити вашу маркетингову практику.

Зрештою, ви хочете, щоб спробувати знайти баланс між включаючи досвід, який є своєчасним і актуальним.

Виберіть стиль Резюме

Є кілька основних типів резюме, яке використовується для застосування в вакансії. Перш ніж витрачати час на написання всіх деталей навколо кожної позиції ви мали, ви повинні вирішити, який стиль резюме, щоб використовувати, оскільки це може вплинути як ви описати, систематизувати і перерахувати ваш досвід, освіту, навички, кваліфікація та інші облікові дані для роботи.

Ваші варіанти включають в себе:

  • Хронологічний – найпоширеніший тип резюме, в якому ви перераховуєте свій досвід роботи у зворотному хронологічному порядку, від найбільш до найменш недавнього.
  • Функціональний – Функціональне резюме фокусується на ваші навички та здібності, а не вашої історії роботи.
  • Комбінація – Цей тип резюме перераховує ваші навички і досвід перед вашою історією зайнятості.

Який Резюме Тип має право для вас?

Який тип резюме ви повинні використовувати для пошуку роботи? Це залежить від того, що ви намагаєтеся досягти. Мета будь-якого резюме, щоб показати менеджер по найму сильні сторони заявника, навички і досвід роботи в максимально короткі терміни. Відповідно до одного з дослідженням, рекрутери витрачати як шість секунд розглядає резюме, перш ніж перейти до наступного, так що це в ваших інтересах, щоб покласти ваші кращі якості і досягнення в помітному місці на сторінці.

Крім того, функціональні або комбінація резюме може бути також корисно, якщо ви намагаєтеся привернути увагу читача від чогось, а саме – великі прогалини в історії роботи або обхідних шляхів в незв’язаних областях.

Початок Компіляція резюме

Після того, як ви визначилися з типом резюме, прийшов час, щоб почати писати своє резюме. Вам не доведеться починати з нуля. По-перше, розглянути приклади обраного вами типу резюме. Потім виберіть шаблон, який ви можете скопіювати і вставити в документ, а потім заповнити з вашої власної історією роботи.

Незалежно від типу резюме ви вибираєте, мета адаптувати своє резюме на роботу ви звертаєтеся. Хоча це цілком прийнятно використовувати шаблон резюме, які ви адаптували, щоб відповідати опис кожного завдання, це погана ідея, щоб відправити точно такий же резюме на кілька отворів, навіть в межах однієї і тієї ж області.

Ваша мета повинна бути, щоб написати своє резюме з обох роботів і людей на увазі. Багато організацій використовують Заявник Систему стеження для сортування і ветеринар резюме, перш ніж наймати менеджер коли-небудь дивитися на них. Це означає, що ви могли б мати кращий досвід і кваліфікацію в цілій області кандидатів, і досить пристойне резюме, крім, але ваша інформація буде падати через тріщину, якщо ваше резюме не містить правильні ключові слова. Хороші ключові слова будуть ставитися не тільки до вашого досвіду, але для опису роботи в проводці, а також.

Формат Ваше резюме

Після того, як ви написали і організували інформацію відповідно до типу резюме ви вибрали, не забудьте відформатувати його відповідно до типових професійних стандартів. Ви повинні використовувати послідовний інтервал у всьому, і однакового розміру полів з усіх боків, якщо це можливо. Це, як правило, краще дотримуватися налаштувань вашого текстового процесора за замовчуванням, але в деяких випадках, якщо ви термозбіжна полів на лівій, правій, верхньої та нижньої, це може допомогти купити більше місця, щоб відповідати ваше резюме на одній сторінці.

Хоча візуальні або інфографіки резюме стали модними в деяких галузях промисловості, це завжди безпечна ставка, щоб дотримуватися традиційного форматування: біла сторінка, чорний текст, що читається шрифт. Виберіть основний шрифт, такі як Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica, або Грузії. В ідеалі, розмір шрифту повинен бути не більше 12 і не менше, ніж 10,5.

Навіть якщо ви тільки відправляти в копії в цифровому вигляді, це гарна ідея, щоб надрукувати ваше резюме (як це можливо, що менеджери по найму можуть робити це), щоб переконатися, що вона друкує на одній сторінці, і легко читаються в друкованому вигляді. Перечитуючи друкованої копії вашого резюме також допоможе вам переконатися, що є багато білого простору на сторінці, і це виглядає професійно.

Коректура, коректура і коректура знову

Чи не навіть професійні коректори можуть легко коригувати свою роботу. Після того, як ви зробили помилку, це важко зловити його самостійно. З цієї причини, це гарна ідея, щоб мати один або два довірених друзів поглянути на ваше резюме, перш ніж відправити його на розгляд.

Подумайте ваше резюме як документ,

У короткостроковій перспективі, ви повинні налаштувати своє резюме на основі кожного завдання, яке застосовується до. Наприклад, якщо одна позиція ви претендуєте на, здається, зважують певну відповідальність або зосередитися над іншим, ви повинні бути впевнені, що ваше резюме передає свій досвід в цій області.

У той же час, ви повинні оновити своє резюме з досвідом роботи, як вона розвивається, додаючи нові навички, які ви дізналися, курси ви зробили або нагороди ви виграли.

Це набагато легше оновлювати своє резюме періодично, ніж всі відразу, так що навіть якщо ви використовували, встановити нагадування, щоб оновити своє резюме через кожні три місяці, в той час як інформація все ще свіжа в вашій голові. Це зробить ваш наступний пошук роботи набагато простіше, якщо ви вирішите перейти компанії або кар’єри в майбутньому.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *