У чому різниця між резюме та супровідний лист?

Posted on

 У чому різниця між резюме та супровідний лист?


У чому різниця між резюме та супровідний лист? І супровідний лист і резюме поділяють спільну мету довести, що у вас є правильні навички, щоб досягти успіху в роботі, для якої ви звертаєтеся.

Проте, існують чіткі відмінності між структурою і наміри двох документів. Здобувачі повинні розглядати їх резюме та супровідний лист в якості додаткової, але унікальною пари документів. Тобто, ваше супровідний лист повинен бути більше, ніж просто куля точок роз’їдає з резюме.

Багато роботодавців вимагають, щоб резюме представляється з додатком роботи.

Супровідний лист може не знадобитися. Але, в тому числі один, коли ви подаєте заяву на роботу може допомогти ваші шанси на отримання обрані для інтерв’ю.

Різниця між резюме та супровідний лист

Ви можете думати про своє резюме як загальне резюме вашого досвіду роботи і супровідний лист в якості резюме свого досвіду роботи, як він ставиться до роботи під руку.

Резюме являє собою документ, який перераховує історію зайнятості. У ньому узагальнюється завдання, які провели, освіту, яке ви досягли, сертифікація, навички та інша кількісної інформація про себе і досвіді роботи.

Найбільш поширений формат резюме список з контактною інформацією, в розділі досвіду, який включає в себе назву посад, опис позиції, дату зайнятості, в розділі, присвяченому освіті, а також іншої інформації.

Як правило, резюме написано в третій особі і використовує, як кілька слів, як можна узагальнити досвід. Таким чином, замість того, щоб писати «Я контролював більшу купівельну команду в компанії XYZ» резюме матиме точку кулі, яка говорить, «Контрольована 19-людина, яка купує команду.»

Всякий раз, коли це можливо, ви хочете використовувати цифри в вашому резюме, такі як кількість людей, яких ви піднаглядними, продажу відсотків збільшилася кількість клієнтів допомогло, і т.д.

Супровідний лист написано, щоб виділити кваліфікації у вас є для роботи, для яких ви подаєте заяву. Він використовується для надання роботодавця з додатковою інформацією про те, чому ви хороший кандидат на роботу. Основна функція супровідного листа, щоб показати, як ваша кваліфікація робить вас сірником для роботи.

Супровідний лист написано у формі листа, включаючи вітання, кілька абзаців, і закриття. На відміну від резюме, ви повинні використовувати перша особа, щоб написати супровідний лист. (Тим не менш, уникнути використання «я» занадто багато.)

Що включає в себе резюме

Ваше резюме повинне надавати роботодавцям докладний список вашого досвіду роботи та освіти. Навички та досягнення, пов’язані з кожною роботою ви провели повинні бути описані досить докладно, щоб показати роботодавцям, як ви додали значення в тих конкретних ролей.

Часто, відновлює надання інформації в марковані списки; це допомагає зробити документ коротким і дозволяє рекрутерам сканувати через нього швидко.

Що включає в себе супровідний лист

Супровідний лист короткий три або чотири пункти документ. Воно повинно бути написано з припущенням, що роботодавці проконсультують своє резюме, щоб відповідати цій заяві ви робите в листі про вашу кваліфікації.

Супровідний лист допоможе роботодавцям інтерпретувати фон, як показано на резюме і допоможе довести, як ваші попередні досліди вам право на роботу.

Коли ви пишете супровідний лист на роботу, першим розглянути вимоги роботи, які докладно описані в даній вакансії. Використовуйте ваше супровідний лист, щоб пояснити, як виконати ці критерії.

Використовуйте супровідний лист для Передайте суб’єктивну інформацію

Резюме констатують факти – хто, що, коли і як. На противагу цьому, супровідний лист дає можливість пояснити, чому ви кваліфіковані для роботи. Цей документ додає трохи кольору і індивідуальності і призначений, щоб переконати роботодавців, що ви добре підходять для позиції під рукою.

Супровідний лист є найкращим транспортним засобом, ніж резюме, щоб передати більше суб’єктивну інформацію, як основа вашої зацікавленості в позиції, як ваші цінності мотивують вас проводити роботу, або чому культура компанії звертається до вас.

Ваші супровідні листи допоможуть вам продати вашу кваліфікацію потенційних роботодавців в той час як ваше резюме забезпечує деталі для резервного копіювання інформації, що міститься в листах.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *