Πώς να αναπτύξει και να γράψει ένα σχέδιο δράσης Σταδιοδρομίας

Posted on

Πώς να αναπτύξει και να γράψει ένα σχέδιο δράσης Σταδιοδρομίας

Ένα σχέδιο δράσης για την καριέρα είναι ένας οδικός χάρτης που θα σας μεταφέρει από το σημείο Α (επιλογή επαγγέλματος) στο σημείο Β (εύρεση εργασίας και την προώθηση της σταδιοδρομίας σας ). Επίσης, αναφέρεται ως ένα σχέδιο σταδιοδρομίας Εξατομικευμένη (ή Ατομική) ή Εξατομικευμένη (ή Ατομική) Πρόγραμμα Εξέλιξης της Σταδιοδρομίας , που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σας στόχους σταδιοδρομίας .

Πριν ξεκινήσεις

Για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την καριέρα, πρώτα, του επαγγέλματος. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί συνήθως ένα σημαντικό ποσό της προσπάθειας. Για να απλοποιηθεί το έργο, ή τουλάχιστον να γίνει πιο ομαλή, ακολουθήστε τη διαδικασία σχεδιασμού της σταδιοδρομίας . Αποτελείται από πολλά βήματα. Το τέταρτο και τελευταίο είναι η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης σταδιοδρομίας. Τα βήματα ένα έως τρία, κατά σειρά, αποτελούνται από:

  1. Αυτοαξιολόγηση: Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία αυτο-αξιολόγησης για να μάθουν για τις αξίες, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, και τον τύπο προσωπικότητάς σας. Ο στόχος σας είναι να καταρτίσει έναν κατάλογο των κατάλληλων σταδιοδρομίας που ταιριάζουν με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ 10 και 15 επαγγέλματα στη λίστα σας.
  2. Καριέρα Εξερεύνηση:  Τώρα που ξέρετε τι επαγγέλματα είναι κατάλληλα βασίζεται στην αυτο-εκτίμηση σας, αρχίζουν να διερευνήσει αυτά που σας ενδιαφέρουν. Μην κάνετε εκτεταμένη έρευνα σε κάθε σταδιοδρομία στη λίστα μόνο για σας αυτά που είναι πραγματικές δυνατότητες αξίζει αυτό το είδος της προσοχής, αλλά τουλάχιστον να διαβάσει μια απόφαση σύντομη ώστε να μην εξαλείψει τις επιλογές που βασίζονται σε προκαταλήψεις σχετικά με αυτές. Το επάγγελμα που εμφανίζεται στην επιφάνεια ως κάτι που δεν θα αρέσει μπορούσε να καταλήξει να είναι αυτό που σας ενδιαφέρει το πολύ μία φορά μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτό. Σκάψτε βαθιά μέσα στις σταδιοδρομίες που θα εξετάσει επιδίωξη. Αρχίστε να περιορίσετε τη λίστα σας για περίπου τρεις έως πέντε επαγγέλματα.
  3. Κάντε μια Match:  Οπλισμένοι με πληροφορίες για διάφορες σταδιοδρομίες, αρχίζουν να κάνει μια τελική απόφαση. Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μία από τις επιλογές σας. Εξετάστε τα καθήκοντα εργασίας, εκπαιδευτικές απαιτήσεις , τα κέρδη και τις προοπτικές απασχόλησης . Όχι μόνο πρέπει να μπορείτε να απολαύσετε την εργασία σας, αλλά πρέπει επίσης να υποστηρίξει τον τρόπο ζωής σας οικονομικά και θα πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς εργασιακές προοπτικές. Είναι επιτακτική ανάγκη να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις. Επιλέξτε την καριέρα που, με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι το καλύτερο κατάλληλο για σας.

Καθορισμός των στόχων σας

Τώρα που έχετε επιλέξει μια καριέρα, είναι καιρός να τεθούν οι στόχοι που θα αποτελούν τη βάση του σχεδίου δράσης της σταδιοδρομίας σας. Συμπεριλάβετε βραχυπρόθεσμους στόχους που μπορείτε να φτάσετε σε λιγότερο από ένα χρόνο και μακροπρόθεσμα αυτοί που θα λάβουν από ένα έως πέντε χρόνια για να επιτευχθεί.

Ένα σχέδιο δράσης για την καριέρα είναι διαφορετικό από μια απλή λίστα με τους στόχους. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα βήματα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίτευξή τους. Για να ξεκινήσετε:

  • Πρώτον, έμπνευση για να καταλήξει σε μια λίστα με όλους τους στόχους σας. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι λίστα σας, και κανείς δεν κρίνουμε τι βάζετε σε αυτό.
  • Κατηγοριοποίηση τους σε δύο κατηγορίες: τους βραχυπρόθεσμους στόχους και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Η εφαρμογή ενός προγράμματος κατάρτισης κολέγιο ή, για παράδειγμα, θα πάρει κάτω από ένα έτος και είναι, ως εκ τούτου, ένα βραχυπρόθεσμο στόχο παίρνοντας το πτυχίο σας ή την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι γενικά μια μακροχρόνια ένα.
  • Αναγνωρίστε τα εμπόδια που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ικανότητά σας να επιτύχετε τους στόχους σας και στη συνέχεια να καταλάβω αν και πώς μπορείτε να τα ξεπεράσουν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε βιώσιμες λύσεις, μπορεί να χρειαστεί να αναδιατυπώσει τους στόχους σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε μια μαθησιακή δυσκολία που θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητά σας να κερδίσετε ένα βαθμό, να βρείτε ένα κολέγιο που παρέχει στους φοιτητές με τους πόρους για να τους βοηθήσει να πετύχουν.

Γράψτε το σχέδιο δράσης σας Σταδιοδρομίας

Τέλος, ήρθε η ώρα να γράψει το σχέδιο δράσης για την καριέρα σας . Χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων σας θα πρέπει να ξεκινήσει με τα βραχυπρόθεσμα αυτά και τέλος με πρωταρχικό στόχο σας, η οποία σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πάρει την πρώτη σας δουλειά σας. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι χρήσιμο να αρχίσουν το σχέδιο τους στο τέλος. Αυτή είναι κατάσταση ο στόχος που θα πάρει τον περισσότερο χρόνο την πρώτη, και το έργο το δρόμο σας προς τα πίσω. Δεν υπάρχει κανένας σκληρός και γρήγορος κανόνας, εφ ‘όσον το σχέδιό σας είναι εύκολο για σας να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν.

Λίστα καθενός από τους στόχους σας και να αναφέρει πόσο καιρό περίπου, θα χρειαστεί να το πετύχουμε. Στη συνέχεια, κάτω από κάθε ένα, γράψτε μια λίστα με κουκκίδες κάθε βήμα την επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει. Συμπεριλάβετε, επίσης, τα εμπόδια που μπορεί να πάρει με τον τρόπο, μαζί με εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Σχέδιο δράσης για την καριέρα σας θα πρέπει να είναι ευέλικτη. Μην φοβάστε να κάνετε αλλαγές σε αυτό όπως πάτε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικά βραχυπρόθεσμους στόχους κατά μήκος του τρόπου. Μόλις φτάσετε απόλυτη μακροπρόθεσμο στόχο σας, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα άλλο, μαζί με πιο βραχυπρόθεσμους στόχους για να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *