Πώς να γράψετε περιγραφές εργασίας για το βιογραφικό σας

Posted on

 Πώς να γράψετε περιγραφές εργασίας για το βιογραφικό σας


Όταν σκέφτεστε για τις περιγραφές θέσεων εργασίας, ίσως σκεφτείτε αγγελίες θέσεων εργασίας δημοσιεύτηκε από τους εργοδότες. Αλλά το πιο σημαντικό περιγραφές των θέσεων εργασίας μπορεί να είναι αυτά που δημιουργούν οι ίδιοι, όταν περιγράφει το παρελθόν θέσεις στο βιογραφικό σας.

Οι περιγραφές θέσεων εργασίας δείχνουν μελλοντικούς εργοδότες ό, τι έχετε καταφέρει με τις θέσεις που έχετε στην κατοχή. Μπορούν επίσης να παρέχουν μια σύνοψη της εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας.

Καλά-γραπτές περιγραφές για κάθε εργασία που είχαν στην κατοχή τους θα βοηθήσει να το βιογραφικό σας παρατηρήσει και να επιλεγεί για συνεντεύξεις. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γράψει περιγραφές θέσεων εργασίας που τραβούν την προσοχή;

Πριν αρχίσετε να προσθέτετε περιγραφές των θέσεων εργασίας στο βιογραφικό σας, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια λίστα των επιτευγμάτων σε κάθε μία από τις εργασίες σας. Αυτό θα σας προετοιμάσει για το γράψιμο το βιογραφικό σας.

Εστίαση σε δεξιότητες και επιτεύγματα

Αφού έχετε γράψει μια περιγραφή εργασίας, αναζητούν τρόπους για να κάνετε τη δική σας εξήγηση πιο περιεκτική. Κάντε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αποτελεσματικές δηλώσεις επιπτώσεις. δεξιότητες Επισημάνετε και τα επιτεύγματα, παρέχοντας μόνο αρκετή λεπτομέρεια για να υποστηρίξει τις εγκαταστάσεις σας. Προσπαθήστε να επεξεργαστείτε τις αντωνυμίες και άρθρα. Ξεκινήστε φράσεις ή προτάσεις με ρήματα. Επιλέξτε μεγάλα λόγια δράσης λέξεις-βιογραφικό όπως «ξεκίνησε» και «επίβλεψη» είναι ισχυρό και δείχνουν ότι έχετε κάνει αντίκτυπο στην ομάδα σας.

Αν πρόκειται να υποβάλει βιογραφικά για τις οργανώσεις που τους σαρώσει σε αναζήτηση των βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιλαμβάνει όσες βιομηχανία και τη δουλειά συγκεκριμένες «λέξεις-κλειδιά» όσο το δυνατόν. Κατά την αναζήτηση βάσεων δεδομένων για τους πιθανούς υποψηφίους, οι εργοδότες αναζητούν βιογραφικά με τον μεγαλύτερο αριθμό «χτυπήματα» για τις λέξεις-κλειδιά.

Λέξεις-κλειδιά είναι πιο συχνά ουσιαστικά, π.χ. «εξυπηρέτηση πελατών» ή «δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών.» Για να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά πιο αποτελεσματικά, να είναι συγκεκριμένο, χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν, και πασπαλίζουμε όλη βιογραφικό σας.

Να είναι επιλεκτική Σχετικά Τι Συμπερίληψη

βιογραφικό σας δεν είναι ολόκληρη η ιστορία της εργασίας σας, και δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κάθε καθήκον για κάθε ρόλο. Καθορίστε τις πιο σχετικές πληροφορίες από βάζοντας τον εαυτό σας στη θέση πιθανό εργοδότη σας: Θα αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσει να πείσει τον εργοδότη ότι είστε μια αξιόλογη υποψήφιο να πάρει συνέντευξη;

Δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κάθε ευθύνη που είχατε ποτέ. Ομάδα μαζί παρόμοια καθήκοντα. Για παράδειγμα, αντί για λίστα «Απαντημένες τηλέφωνα» και «Απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών» σε δύο κουκκίδες, μπορείτε να συνδυάσετε και να πει, «Αποφασισμένοι θέματα πελατών μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και συνομιλίες συνομιλίας.»

Προτεραιότητα Εργασίας σχετικά πληροφορίες

Στη συνέχεια, σκεφτείτε για την ιεράρχηση των πληροφοριών που παρέχουν σε κάθε περιγραφή. Παρουσίαση στοιχείων που είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους πιθανούς εργοδότες πρώτη. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τον υποψήφιο που αναζητούν μια θέση εργασίας στο εσωτερικό σχεδιασμό.

Το βιογραφικό μπορεί να αντανακλά μια λιανική εμπειρία κατά την οποία το 75 τοις εκατό του χρόνου του υποψηφίου αναλώθηκε στο πάτωμα πωλήσεων, και 25 τοις εκατό δαπανήθηκαν το σχεδιασμό παράθυρο και το δάπεδο οθόνες. Προτεραιότητα, καθορίζεται από ενδιαφέρον για τον εργοδότη, υπαγορεύει ότι ο σχεδιασμός των παραθύρων και δαπέδου ενδείξεις πρέπει να αναγράφονται πριν από τις πωλήσεις.

ΔΕΙΓΜΑ

Συνεργάτης Πωλήσεων

Συνεργάτης Πωλήσεων , Λιανική ΗΠΑ, New York, NY Οκτωβρίου 20XX – Παρόν

  • Σχεδιασμένο όλα τα μεγάλα παράθυρα που χρησιμοποιούν το χρώμα ως πρωταρχικός στόχος.
  • Δημιουργήθηκε ελκυστικό σημείο-of-αγοράς εμφανίζει για αργή κίνηση μικρά αντικείμενα? αύξηση των πωλήσεων των εν λόγω αντικειμένων από το 30 τοις εκατό.
  • Οργανωμένη οθόνες πάτωμα για να μεγιστοποιήσουν το διάστημα και να επιστήσω την προσοχή στην τελευταία εμπορευμάτων.
  • Χρησιμοποιούνται ισχυρές διαπροσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες? έλαβε υπάλληλος του βραβείου μήνα δύο φορές.

Η κατώτατη γραμμή: Επισημάνετε πιο σχετικά προσόντα σας για την εργασία με την καταγραφή τους για πρώτη φορά στην περιγραφή εργασίας.

Ποσοτικοποίηση τα επιτεύγματά σας

Ποσοτικοποίηση όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να (αριθμοί, σύμβολα του δολαρίου, τα ποσοστά μπορεί όλα να βοηθήσει να κάνει την περίπτωσή σας). Μια κουκίδα που λέει «Μεγάλωσε κυκλοφορίας 35 τοις εκατό από έτος σε έτος» είναι πιο εντυπωσιακό, και κατατοπιστική, από ένα που διαβάζει απλά «Βελτιωμένη κυκλοφορία.»

Σχεδόν όλες οι περιγραφές, για κάθε θέση εργασίας, μπορεί να ενισχυθεί μέσω της χρήσης των αριθμών. Μια σερβιτόρα θα μπορούσε να ξεκινήσει με την περιγραφή «Πήρε τις παραγγελίες των πελατών και παρέδωσε τρόφιμα.» Αλλά μια ποσοτικοποιημένη περιγραφή λέγοντας, «Σερβίρεται στους πελάτες σε ένα πολυτελές εστιατόριο 100 θέσεων», παρέχει πολύ περισσότερες γνώσεις.

ΔΕΙΓΜΑ

Σερβιτόρα

Σερβιτόρα, Εστιατόριο Maxill, η Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
Ιανουάριο 20XX – Παρόν

  • Παρεχόμενη υπηρεσία φαγητό για τους θαμώνες σε ένα πολυτελές 100-κάθισμα πρόστιμο εγκατάσταση τραπεζαρία.
  • Σερβίρεται γεύματα, εκκαθαρίζονται πίνακες, παρακολουθείται από πέντε πίνακες, και με την προϋπόθεση εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών σε έως και 30 πελάτες.
  • Εκπαιδευμένοι νέο σερβίρισμα μιλούσαν για το σύστημα POS, υπηρεσίες φιλοξενίας, και τις πολιτικές εστιατόριο και διαδικασίες.

Η κατώτατη γραμμή: Οι εργοδότες, όπως αριθμούς. Είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε σημάδια και σύμβολα από ό, τι είναι να διαβάσει λέξεις.

Δώστε έμφαση Επιτεύγματα Πάνω Αρμοδιότητες

Είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους να γνωρίζετε ότι έχετε την απαραίτητη εμπειρία για να κάνει τη δουλειά που απαιτείται για τη θέση. Παρόλα αυτά, πολλοί υποψήφιοι θα έχουν αυτή τη σχετική εμπειρία. Για να ξεχωρίζουν, τονίζουν πώς προστιθέμενη αξία. Έμφαση στην επιτεύγματα, παρά τις ευθύνες.

Όπως φαίνεται παραπάνω, οι αριθμοί μπορεί να είναι ο φίλος σας, όταν πρόκειται για την ανάδειξη επιτεύγματά σας στο βιογραφικό σας. Επίσης, παρέχει το πλαίσιο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε, «Η αύξηση των εσόδων κατά 5 τοις εκατό, μετά από αρκετά χρόνια μείωσης των πωλήσεων.» Ή, αντί να πει «Απαντημένες κλήσεις και ασχολήθηκε με τις ανησυχίες των πελατών,» μπορείτε να πείτε, «Αποφασισμένοι ανησυχίες των πελατών, απαντώντας σε περίπου 10 κλήσεις ανά ώρα. Έγινε go-to πρόσωπο στην ομάδα για την αντιμετώπιση των πιο δύσκολες τις τηλεφωνικές κλήσεις και πιο προκλητική παράπονα.»

Ενώ είναι σημαντικό να κρατήσει σύντομες περιγραφές, προσθέτοντας λεπτομέρειες και το πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες δείχνουν γιατί θα ήθελα να είναι ένας καλός αγώνας για τη θέση.

ΔΕΙΓΜΑ

Εξυπηρέτηση πελατών

Αναπληρωτής Εξυπηρέτησης Πελατών, ABD Εταιρεία Μαρτίου 20ΧΧ – Αύγουστος 20ΧΧ

  • Αποφασισμένοι ανησυχίες των πελατών αποτελεσματικά και γρήγορα, απαντώντας σε περίπου 300 κλήσεις την εβδομάδα.
  • Επιτευχθεί το 100 τοις εκατό των στόχων απόδοσης πρόσκληση για την ακρίβεια, την ταχύτητα, την ένταση, την επίλυση των ζητημάτων, καθώς και την ικανοποίηση του πελάτη.
  • Υποψηφιότητα για υπάλληλο-of-the-μήνα τέσσερις φορές για την άριστη συμπεριφορά και υποδειγματική δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών.

Η κατώτατη γραμμή: Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν τι θα καταφέρει. Να είναι εύκολο για αυτούς να δουν τι έχετε κάνει με τη χρήση τους αριθμούς και ποσοστά.

Κάντε Εργασία σας ακούγεται καλύτερα

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να τζαζ μέχρι και τις περιγραφές θέσεων εργασίας το βιογραφικό σας για να κάνετε τις εργασίες σας ακούγεται εξαιρετικά εντυπωσιακή. Μερικές απλές τσιμπήματα εδώ και εκεί μπορεί να κάνει το βιογραφικό σας πολύ καλύτερα.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *