Sports представител Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Posted on

Sports представител Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Спортни агенти представляват интерес за спортистите, по-специално по време на преговорите по договора. Те също така се справя спонсорство, връзки с обществеността, както и финансовото планиране. Професионалните спортисти често са подписали първите си професионални договори в края на пубертета или в началото на 20-те години и рядко имат опит или образование, за да се разбере напълно правните усложнения, свързани. В случай на нашумели спортисти, тези договори са често в продължение на стотици хиляди или милиони долари, както и спортисти се нуждаят от насоки, обработващи такива финанси.

Спортен агент Задължения и отговорности

Спортни средства трябва да бъдат опитен в следните задачи да бъдат успешни в работата си:

 • Договаряне
 • Като експертни познания за спорт на своите клиенти
 • Събирането на данни
 • Анализ на статистиките
 • Промоции
 • Работа в мрежа
 • търговски похват

Най-голямата отговорност за спортните агенти обикновено се преговаря договори за играчите, които представляват. За да направите това ефективно, агенти трябва да разберат напълно струва на клиентите си на пазара, което означава, знаейки този спорт, както и на общите мениджъри или други длъжностни лица на екипа преговарящи от другата страна на масата.

Агенти трябва да могат да се идентифицират подобни играчи, чиито договори може да послужи като основа за това, което техните клиенти се стремят. Спортни средства трябва да бъдат в състояние да представи пълни статистически анализи, които показват своите клиенти заслужават договорите, които те търсят.

В много отношения, агенти се продават на стойност на клиентите си, за да отбори в лигите, където те играят и да намерят общи мениджърите в тези първенства, които ценят това, което предлагат на своите клиенти. Това си струва да се предлага под формата на игра на терена, съдът, или леда, а също така се предлага под формата на маркетинг потенциал за отбора. Популярен или успешен играч може да увеличи продажбите на билети или фланелка на продажбите. Един агент също може да помогне на играчите повишат доходите си чрез текст.

Sports Агент Заплата

Докато няколко агенти могат да направят милиони, представляващи нашумели атлети, които договори знак на стойност десетки милиони долари, повечето агенти работят с спортисти по-малък мащаб.

 • Медиана годишна заплата: $ 59 829
 • Топ 10% годишна заплата: $ 90 000
 • Bottom 10% годишна заплата: $ 27 000

Източник: Payscale.com

Образованието, обучението, и за сертифициране

Договори могат да бъдат сложни, така че агентите трябва да имат правен и финансов опит и умения, за да занаятчийски документи, които най-добре отговарят на нуждите на своите клиенти. Спортни средства идват от различни среди.

 • Образование: Макар и да не е абсолютно необходима, с юридическо образование, често е най-добрият път към кариера като спортен агент. Тъй като преговорите по договорите са такива, е важен аспект от работата, това е важно за агенти да имат законова основа. Много спортни агенти са възпитаници на програми за управление на спортове на бакалавърско ниво, които след това да продължи да се добави диплома по право. Агенти, които нямат диплома по право като цяло трябва да се работи с някой, който не разполага с правна експертиза, за да договори преглед и съветва по съответния начин.
 • Сертификация: Различни лиги или играчи асоциации често изискват средства да бъдат сертифицирани, за да представляват играчи. Тези сертификати варират между лиги.

Спортен агент умения и компетенции

В качеството си на бизнес смеси спортен агент и умения за продажби със страст към спорта. Не всеки обича търговската страна на спорта, но средства трябва да имат продажбите и маркетингови умения, за да помогне на своите клиенти да получат възможно най-добрите финансови връща за своите спортни способности.

 • А любовта към спорта: Агенти се нуждаят от най-високо ниво на познания за спорта клиентите си да играят, както и най-добрият начин, за да бъде добър в придобиване на това знание е наистина да се насладите на анализиране на спорта, неговите играчи, както и неговите екипи.
 • Хора умения: професионални спортни включват много натиск и много много силни личности. За да си вършат работата добре, успешните агенти трябва да бъде в състояние да комуникира ефективно и професионално с атлети и отборни директори.
 • Търговски умения: Първи спортист по-добър договор или потвърждение, често е за правенето на ефективна продажба. Това включва извършване на необходимите изследвания и показване на екипа защо сделката е добра за тях, както и на клиента.
 • Устойчивост: Най-добрите оферти не идват заедно за една нощ, както и изграждане на клиентска база също отнема време. В началото на работата по преговорите по договорите често започва толкова, колкото една година преди новата сделка е действително достига и агенти само началото, обикновено трябва да се постави в години на работа в бизнеса преди осигуряването на собствените си клиенти.

Job Outlook

ръстът на работните места за агенти, представляващи спортисти и се очаква да бъде 3 на сто за десетилетие приключва през 2026 г., според Бюрото за трудова статистика. Това е значително по-малко от средното за растеж 7 процента, предвиден за работа като цяло.

Работна среда

Работната среда е различна в зависимост от това дали агент работи самостоятелно или като част от по-голяма агенция. Някой само началото, като част от една агенция може да бъде натоварен със задачата да прави изследвания в подкрепа на преговорите са под надзора на по-опитен агент. Агент, който работи независимо ще бъде отговорен за целия процес. Персоналът може да бъде на разположение за подпомагане, но независим агент все още ще има по-широки отговорности.

Работен график

В качеството си на спортен агент е силно взискателни работа, която често включва бъдат на разположение по всяко време, за да обслужват нуждите на клиентите си и да поддържат своите професионални изображения. Когато не работи директно на адрес преговори договор или решаване на проблем, агенти трябва да се анализира статистически данни и подготовката за бъдещи преговори.

Как да се свърши

ПРИЛОЖИ

Спорт Кариера Finder и работа в спорта предостави обяви за работа за кариера в спорта.

изграждаме отношения

Създаване на силна репутация в управлението на спортни или други свързани с тях работни места може да помогне започне кариера като агент.

Сравнявайки Подобни работни места

Уменията, необходими, за да бъде добър спортен агент превежда също и за други професии, които са приложими за другите области на професионален спортен мениджмънт. Някои от тези позиции и техните средни годишни заплати включват:

 • Адвокат: $ 119 250
 • Финансов директор: $ 125 080
 • Маркетинг Мениджър: $ 132 230

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *