Hvordan skrive et takkebrev etter et intervju

Posted on

Hvordan skrive et takkebrev etter et intervju

Før puste lettet ut etter et jobbintervju, er det en ting å gjøre: Skriv et takkebrev. Det enkle trinn kan sette deg foran andre jobbsøkere, og jo raskere du gjør det, jo bedre. Det siste trinnet er å betrakte som en del av rutinen jobben søkeprosessen etter hvert intervju der du deltar.

Ved avslutningen av intervjuet, sikre kontaktinformasjon til alle de menneskene som intervjuet deg. Hvis de ikke tilbyr deg sine visittkort, be om deres kontaktinformasjon ved avslutningen av hvert møte.

Grunner til å sende en takk Merk Etter et intervju

Sende et takkebrev til en potensiell arbeidsgiver absolutt ikke vil garantere et jobbtilbud, men det vil gi deg en kant dersom konkurransen er stramt. Selv om en hiring manager ikke kan være fornærmet hvis du ikke sende et notat, vil de legge merke til når du gjør. Alltid gjøre å sende en del av din jobbsøking strategi.

I det minste, sende et notat til å uttrykke takknemlighet er høflig. Akkurat som du ikke ville besøke noens hjem og permisjon uten å uttrykke takknemlighet, ikke la et intervju uten å si takk til intervjueren. Å være nådig og profesjonell er viktig når vi samhandler med potensielle arbeidsgivere.

Bortsett fra etikette, til en annen viktig grunn til å sende et takkebrev er at det er en mulighet, kanskje din bare en-til oppfølging etter intervjuet. Bruk den til å la potensielle arbeidsgiver vet at du vil ha jobben. Det kan føles vanskelig å si disse ordene høyt under intervjuet, men det er mye lettere å skrive dem.

Uansett hvor forberedt du er, kan stresset av intervjuet forårsake et kort bortfall av minne. Din takk notat er en perfekt mulighet til å kommunisere et punkt du glemte å diskutere. Den lar deg også til å gjenta noe du vil intervjueren å ha i bakhodet når de gjør ansettelsesbeslutningen.

Hva du bør vurdere før du skriver et takkebrev

Akkurat som det er viktig å nøye komponere din CV og følgebrev, og forberede seg til å svare på intervju spørsmål, er det like viktig å gi mye tanke til hvordan du kan lage din takkebrev. Hensyn som timing, brev mottakere, og innhold er viktig for å fremme dine sjanser for å få jobben.

timing

Send en takk notat som kort tid etter intervjuet som mulig. Et par timer senere er best, men ikke vent mer enn en arbeidsdag å sende den. Det er viktig at arbeidsgiver lese den mens intervjuet er fortsatt friskt i deres sinn.

Papir eller e-post

Som aktualitet er alt, er e-posten din beste alternativet for å få brevet ditt til en potensiell arbeidsgiver hender så raskt som mulig. Det er også, mest sannsynlig, slik du har vært kommunikasjon med arbeidsgiver som fører opp til intervju. Møtet har kanskje selv vært en virtuell en, som finner sted via video chat eller over telefon.

Takkebrev Mottakere

Hvis mer enn én person i en organisasjon var til stede på intervjuet, takk hver og en skriftlig. Sørg for å tilpasse notatet for hver mottaker, kanskje ved å henvise til et spørsmål de spurte.

Letter stil

Din e-post bør ikke være mer enn tre avsnitt. Bruk en formell tittel som Ms eller Mr. å ta mottakeren, med mindre intervjueren sa til å bruke sitt fornavn. Til å begynne, takke intervjueren tar deg tid til å møtes og angi datoen du møtte.

Hvis det var noe du ville si på intervju, men gjorde det ikke, ta det opp nå. Også bruke denne anledningen til å gjenta et punkt du vil intervjueren å huske når de gjør en ansettelse beslutning.

Husk å si at du ønsker velkommen et jobbtilbud. Ikke bekymre deg om dette høres altfor fremover. Mottakeren vil beundre din direkthet og tillit.

Raske tips for å skrive din takke deg e-post

Her er noen tips for å skrive en takkebrev:

  • Bruk en formell hilsen som inkluderer mottakerens tittel (Mr., Ms, eller Dr.) og etternavn med mindre de beskjed om noe annet.
  • Inkluder dato for intervjuet og stillingstittel som du er en kandidat.
  • Gjenta noe om deg selv som svært kvalifiserer deg for denne stillingen.
  • Uttrykke din interesse for jobben.
  • Bruk en formell avslutt som “Yours truly”, “Vennlig hilsen” eller “takk”.

Thank You Send Sample

Kjære Ms Diaz,

Takk for møte med meg på mandag, 4. juni Jeg setter pris på muligheten til å diskutere mine kvalifikasjoner for advokatassistent stilling ved Diaz, Klein, og Brown. Jeg likte å lære om jobben og rollen jeg kunne spille på din bedrift.

Min erfaring på straffesaker på min nåværende jobb, så vel som min advokatassistent trening, gjør meg en utmerket passform for denne stillingen. Under mitt intervju, forsømte jeg å nevne at jeg har også jobbet på flere utleier / leietaker tvister. Jeg forstår Smith, Klein, og Brown vil utvide inn i dette området, og jeg tror min erfaring vil være uvurderlig.

Jeg ser frem til å bli en del av teamet.

 

Vennlig hilsen

Barry Allen

Før du sende brevet

korrekturlese nøye din takk notat. Se etter skrivefeil, stavefeil og grammatiske feil. Skriv en tilpasset brev for hver arbeidsgiver bruke deres og bedriftens navn. Vær forsiktig når du klippe og lime deler fra bokstavene du har sendt til andre arbeidsgivere, som noen jobbsøkere liker å gjøre. Gjøre nødvendige endringer, for eksempel å fjerne navnet til en annen organisasjon eller manager.

Feil i takkebrev vil gjøre at du ser uforsiktig. Lagre e-posten som et utkast, og gå tilbake å se på det etter en tid har gått. Gi den en siste gang over før du sender den. Hvis mulig, få noen andre anmelde det også.

Bunnlinjen

Det er viktig å skrive en takk notat etter et jobbintervju. Send det til hver person som deltok. Gjenta dine kvalifikasjoner for jobben og uttrykke din interesse for stillingen. Innlemming dette trinnet i din jobbsøking vil øke sjansene for å få en jobb, som det vil skille deg fra andre kandidater i et konkurranseutsatt arbeidsmarked.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *