Europass автобиография Съвети за писане

Posted on

Europass автобиография Съвети за писане

Тъй като Европейският съюз е нараснал, все повече и повече стандарти се осъществява от Европейския парламент, за да се повиши качеството на живот и да го отведе до определено ниво, където гражданите колективно, живеещи и работещи в ЕС всички ще имат равни права.

Когато кандидатствате за дадена позиция вътре в някоя от държавите-членки на ЕС, независимо дали учат или просто се опитва да натрупа опит, един от най-важните въпроси е да бъде в състояние да направи своя опит и способности ясно разбрани, за да си потенциален работодател.

Какво е Europass?

На 15 декември 2004 г., с Решение № 2241/2004 / ЕО на Съвета, Европейския парламент и на Съвета, приета единична прозрачна рамка за квалификации и компетенции, чрез създаване на Europass.

Europass  се състои от пет документа: Europass автобиография (CV), езиковия паспорт, притурката за Europass сертификат, притурката за Europass диплома и документ Europass мобилност. Първите две форми можете да попълните в себе си, а останалите три са попълнени и издадени от компетентните организации.

Създаване на вашите документи

Ако не разполагате с автобиография все още, можете да си създадете онлайн с помощта на Europass CV строителя . Можете да създадете мотивационно писмо, като се използва една и съща система. Ако вече имате CV, можете да го редактирате и да го качите онлайн . Ще трябва да го запишете в облака или да го изнасят, когато сте готови.

Можете да използвате системата Europass за създаване на паспорт на уменията и езиков паспорт , и да се направи преглед на приложение към сертификат , Europass мобилност , както и дипломата ще трябва да кандидатстват за работа в рамките на ЕС.

Europass CV Съвети за писане

Създаване на автобиография Europass е първият и най-важна стъпка в процеса на търсене на работа. Преди да  започнете да пишете  вашата автобиография, има няколко точки, които трябва да знаете.

Вашата автобиография е първоначалният контакт с потенциален работодател, а вие ще трябва да привлече вниманието на работодателя в първите 10-15 секунди от четене вашата автобиография. Това е единственият начин, по който ще осигури  интервю за конкретната работа . Но, преди да започнете да я пиша, трябва да се напомни за няколко важни стъпки:

Преглед примери Преди да започнете. Вие ще намерите PDF примери за всяка страна в ЕС онлайн. Използвайте ги, като ръководство за създаването на своя собствена автобиография.

Вашите умения и компетенции, трябва да бъдат представени ясно и логично, така че вашият опит ще се открояват.  Обърнете внимание към детайла, тъй като това е същността на вашата презентация. Това включва правописни грешки и пунктуация.

По принцип си автобиография трябва да бъде кратък.  Обикновено, за да може човек само с две години стаж, две страници са повече от достатъчно. За професионалисти с голям опит, можете да напишете автобиография с повече от две страници. Ако кандидатствате за ръководен пост, вие ще трябва да покаже, че натрупаният опит от повече подробности, включително и причините за това, защо си потенциал бъдещ работодател трябва да обмисли ви предлага изпълнителен заплата. В този случай, напишете своя автобиография с колкото се може повече страници, колкото е необходимо.

Винаги се адаптира автобиографията си длъжностната характеристика на позицията, за която кандидатствате. Опитайте се, дори и да се подчертаят потенциалните квалификации, които притежавате, които се приемат по искане на работодател. Не лъжи в автобиографията си, тъй като тази лъжа може да бъде открит преди или по време на интервюто.

Europass CV има стандартен логичен ред, в който да представи своите способности и опит. Вие ще трябва да завърши:

  • Лична информация
  • Трудов стаж описание
  • Обучение и образование описание
  • Умения и компетенции описание

Форматирането на Europass CV

Съхранявайте на предложения шрифт и оформлението на Europass CV, тъй като това е стандартизиран от Решение № 2241/2004 / ЕО. Отпечатайте автобиография на бяла хартия, за да се уверите, че оформлението е вярна.

Не забравяйте, че съдържанието и същността на автобиографията си, трябва да бъде ясно на потенциалния работодател в рамките на 10-15 секунди да го прочетете. Благодарение на това, винаги трябва да се използват кратки изречения. Концентрирайте се върху съответните аспекти на обучение и стаж, и разясни всякакви прекъсвания във вашите проучвания или кариера.

Когато приключите с писането на автобиография, бъдете сигурни, да има някой друг  преглед и проверка  за да се уверите, че съдържанието е ясно, лесен за разбиране, и не съдържа правописни грешки.

Имайте предвид, че в Европейския съюз, вашата автобиография е ключът към успеха в процеса на търсене на работа. Тя се превърна в стандартен документ, използван за кандидатстване за всяка работа във всяка страна-членка на Европейския съюз, а също така го прави по-лесно за търсещите работа и работодателите.

Кога да използваме една автобиография Вместо Resume

В Съединените щати, автобиография се използва само при кандидатстване за научни, образователни, научни, изследователски или позиции.

А автобиография може да се използва, за да кандидатстват за стипендии или субсидии. В Европа, Близкия Изток, Африка, Азия или, работодателите могат да очакват да получат автобиография, а не  автобиография .

Изберете подходящата АВТОБИОГРАФИЯ

Уверете се, че изберете автобиография формат учебна програма , която е подходяща за длъжността, за която кандидатствате. Ако кандидатствате за стипендия, за  пример , няма да се налага да включвате личната информация, която иначе би била включена в международна CV.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *