Câte ore este un job part-time?

Posted on

Câte ore este un job part-time?

Orele pe care le lucrați pot varia atunci când aveți un loc de muncă cu fracțiune de normă, deoarece nu există un standard care să determine câte ore pe zi sau săptămâna constituie un post cu fracțiune de normă. Dacă rolul tău este considerat cu normă parțială sau cu normă întreagă, poate depinde de câte ore pe săptămână trebuie să lucrezi și de modul în care un angajator desemnează statutul de angajare.

În acest ghid, veți afla cum companiile și organizațiile definesc locurile de muncă cu normă parțială și cum ar putea avea impact asupra angajaților cu fracțiune de normă.

Ce este un job part-time?

În general, un loc de muncă cu normă parțială este unul care necesită ca o persoană să lucreze mai puține ore pe săptămână decât un angajat care este considerat cu normă întreagă. În conformitate cu Legea privind standardele echitabile de muncă, angajatorii determină modul în care sunt clasificați angajații lor. Acestea fiind spuse, există o varietate de moduri în care angajatorii (și legea) pot face acest lucru.

Definiții legale

Definiția unui loc de muncă part-time poate varia. Biroul de Statistică al Muncii din SUA consideră lucrătorii care lucrează mai puțin de 35 de ore pe săptămână drept jumătate de normă. Cu toate acestea, asta este pur și simplu în scopuri statistice. Serviciul Fiscal Intern, pe de altă parte, consideră mai mult de 30 de ore pe săptămână sau mai mult de 130 de ore pe lună drept normă întreagă. Legea privind protecția pacienților și îngrijirea la prețuri accesibile utilizează același standard de 30 de ore pe săptămână ca IRS pentru eligibilitatea pentru beneficii conform legii.

Politica companiei

Mulți angajatori încorporează o definiție a unui angajat cu fracțiune de normă în politicile companiei lor, care va desemna numărul de ore pe săptămână pe care angajații cu fracțiune de normă lucrează. De exemplu, Amazon are trei categorii pe care le folosește pentru a determina ce angajați sunt eligibili pentru anumite beneficii: lucrătorii cu fracțiune de normă lucrează 20-29 de ore; angajații cu timp redus lucrează 30-39 de ore; iar angajații cu normă întreagă sunt cei care lucrează 40 sau mai multe ore pe săptămână.

Locuri de muncă cu normă întreagă vs. cu normă parțială

Pentru a complica și mai mult diferențele dintre locurile de muncă cu normă parțială și cele cu normă întreagă, orele considerate ca muncă cu normă întreagă pot varia, de asemenea. Chiar dacă orele tradiționale pentru munca cu normă întreagă erau considerate cândva 40 de ore pe săptămână, acest lucru s-a schimbat, unii angajatori necesitând mai puține ore, iar alții mai multe.

Ca și în cazul locurilor de muncă cu normă parțială, Legea privind standardele de muncă echitabile nu definește angajarea cu normă întreagă. Actul prevede, totuși, plata orelor suplimentare pentru angajații acoperiți care lucrează mai mult de 40 de ore într-o săptămână de lucru.

Notă: o persoană care face parte din economia gig este considerată un antreprenor independent sau o persoană care desfășoară activități independente, care poate lucra câteva ore pe săptămână sau cu normă întreagă, în funcție de industrie și de preferințele personale. Dacă nu sunteți pe statul de plată al unui angajator, vă puteți stabili propriul program.

Program de lucru cu fracțiune de normă

Programele de lucru cu fracțiune de normă variază. Când sunteți angajat pentru o poziție cu fracțiune de normă, orele și zilele la care veți fi așteptat să lucrați pot fi specificate în avans (adesea prin postarea de locuri de muncă) sau programul dvs. poate fi flexibil și stabilit zilnic, săptămânal. , sau lunar, după cum este stabilit de angajator.

De exemplu, iată câteva posibile postări de locuri de muncă care se referă la programe:

  • „Putem fi foarte flexibili cu zilele și orele programate ale unui angajat cu normă parțială.”
  • „Veți avea opțiunea de a alege dintre roluri cu normă parțială și cu normă întreagă, cu ture de dimineață, de zi și de noapte devreme.”
  • „Programul este de luni până joi, cu ture de 10 ore și posturi cu normă întreagă și cu fracțiune de normă disponibile.”

Cum să afli câte ore pe săptămână vei lucra

Înainte de a fi de acord să lucrezi cu fracțiune de normă, este important să înțelegi ce se cere de la acest rol și dacă ți se potrivește. Mai jos sunt câteva modalități de a-ți da seama câte ore vei lucra când ești angajat pentru o poziție cu normă parțială.

  • Consultați anunțul de post : citiți cu atenție descrierea postului înainte de a aplica pentru un post. Este posibil să puteți spune cât de flexibil este jobul și câte ore și zile sunteți de așteptat să lucrați pe săptămână.
  • Cunoaște-ți disponibilitatea : s-ar putea să fii întrebat când poți lucra (zile/ore) la o cerere de angajare, așa că cunoaște-ți disponibilitatea înainte de a aplica. Mulți angajatori sunt flexibili și vor lucra în jurul programelor studenților, părinților, pensionarilor și persoanelor cu alte constrângeri de timp și angajamente.
  • Întrebați în timpul unui interviu de angajare : Dacă un program nu este menționat în prealabil, este acceptabil să vă întrebați despre programul de lucru în timpul unui interviu de angajare dacă intervievatorul nu vă întreabă mai întâi despre disponibilitatea dvs. Aveți o listă cu când sunteți disponibil (și când nu veți fi) pentru a partaja. Flexibilitatea este întotdeauna un plus, deoarece îi este mai ușor pentru angajator să programeze acoperirea.

Beneficii și avantaje pentru angajați cu normă parțială

În unele cazuri, lucrătorii cu fracțiune de normă pot fi eligibili pentru beneficiile companiei. Unele beneficii sunt statutare și prevăzute de lege, în timp ce altele sunt oferite angajaților cu fracțiune de normă de către angajatori.

Beneficii oferite de companie

Beneficiile pe care le primește un angajat cu normă parțială pot varia față de ceea ce se califică angajații cu normă întreagă, dar multe companii sunt generoase cu beneficiile pe care le oferă tuturor angajaților. De exemplu, lanțul de magazine alimentare Publix are o listă lungă de beneficii disponibile pentru toți asociații eligibili. Acestea includ un plan de deținere a acțiunilor, planuri de sănătate de grup, dentare și vizuale, asistență pentru școlarizare și oportunități de avansare. Există beneficii suplimentare oferite asociaților eligibili cu normă întreagă, inclusiv plata concediului de odihnă și concediile plătite.

Notă: Angajatorii nu sunt obligați legal să ofere asigurări de sănătate pentru angajații cu normă parțială, chiar dacă oferă acoperire pentru angajații cu normă întreagă. Angajații cu normă parțială pot fi eligibili să achiziționeze asigurări de sănătate prin intermediul unei piețe de asigurări de sănătate sau prin intermediul unor grupuri și organizații specifice industriei.

Beneficii obligatorii pentru angajați

Unele beneficii sunt prevăzute de lege, indiferent de statutul dvs. de muncă. Beneficiile pot fi impuse de legislația federală, statală sau locală și pot varia de la stat la stat. De exemplu, Affordable Care Act (ACA) cere angajatorilor să ofere asigurare de sănătate acelor persoane care lucrează minim 30 de ore pe săptămână.

Concediu de familie și medical

Legea federală privind concediul pentru familie și sănătate oferă angajaților eligibili care au lucrat 1.250 de ore în cele 12 luni imediat înainte de a lua concediu cu concediu fără plată, protejat de locul de muncă. Aceasta înseamnă aproximativ 24 de ore pe săptămână, astfel încât lucrătorii cu fracțiune de normă care îndeplinesc și celelalte cerințe (mărimea companiei și durata angajării) se pot califica pentru concediu fără plată de la muncă.

Unele state au și programe de concediu pentru familie. În statul New York, de exemplu, angajații care lucrează cu un program regulat de mai puțin de 20 de ore pe săptămână sunt eligibili să ia concediu familial plătit după ce au lucrat 175 de zile, care nu trebuie să fie consecutive. Angajații care lucrează cu un program regulat de 20 sau mai multe ore pe săptămână sunt eligibili după 26 de săptămâni consecutive de angajare.

Compensația pentru șomaj

Indemnizațiile de șomaj sunt administrate la nivel de stat, iar eligibilitatea pentru șomaj parțial depinde de statul în care lucrați. De asemenea, depinde dacă vă calificați sau nu pentru compensație de șomaj pe baza istoricului dvs. de muncă.

Asigurări de compensare a lucrătorilor și de invaliditate

Lucrătorii definiți ca fiind răniți sau care se confruntă cu o boală medicală gravă pot fi eligibili pentru a primi acoperire de compensare a lucrătorilor prin programe administrate la nivel federal. Fiecare stat are, de asemenea, propriile linii directoare pentru eligibilitatea pentru compensarea lucrătorilor pentru angajații care au fost răniți sau s-au îmbolnăvit din cauza muncii. În majoritatea statelor, toți angajații sunt eligibili pentru beneficii.

Există, de asemenea, programe federale și de stat care oferă beneficii pentru lucrătorii cu dizabilități. Unele state cer angajatorilor să ofere acoperire pentru persoanele cu handicap, iar altele nu. Angajatorii care oferă acoperire pot oferi acoperire pe termen scurt, acoperire pe termen lung sau ambele.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *