Book Editor Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Posted on

Book Editor Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече


редактори на книги да направи много повече от това просто да четат и редактират суровини ръкописи. Те са важна част от командната верига в издателската дейност и има много влияние върху кои книги се публикуват и кои не.

Ако обичате книгите и обичам да чета, на работа като редактор може да бъде сбъдната мечта. Имайте предвид, че голяма част от времето редактор на книгата се изразходват пресяване чрез ръкописи, които никога няма да видят бял свят. Трябва да се оправи с четенето много лошо писане, за да намерите най-малкото скъпоценни камъни.

Един от най-важните неща, които резервират редакция винаги се придобие книги за публикуване. Обикновено книги редактори или редакционни асистенти четат ръкописи, представени от писателите-малко търсени, най-нежелана-и, на базата на знанията си на един жанр и за евентуалното му на пазара, определяне, която работи са подходящи за тяхната издателска къща.

Въпреки че съдбата редактор не е изцяло зависи от това как се доставят много бестселъри, хората, които изпреварват в областта на книгоиздаването почти винаги имат някои популярни книги под коланите си.

Задължения и отговорности

Редакционен отговорности могат да се различават в зависимост от размера на организацията, тъй като някои редактори могат да се справят с повече задачи, отколкото в други. Тази работа обикновено изисква редактор, за да направите следното:

 • Придобиване ръкописи за преглед
 • Четете, редактирате и записвате съдържание, така че тя е вярна и разбираема за читателя
 • Уверете се, факти, цитирани в материал за публикуване
 • Работа с автора, за да се развие съдържание в съответствие с стил на изданието и редакционна политика
 • Поддържане на добри работни отношения с автори и други ключови служители, като производство, редакционни асистенти, коректори, графични художници, както и персонал, маркетинг
 • Следете насрочени дати, за да се гарантира, ръкопис публикува навреме
 • Преглед и маркиране на доказателства страници и онлайн съдържание
 • Присъстват на седмичните срещи за преглед на графици за книги и да обсъдим всички въпроси
 • Работа с търговия, за насърчаване на книгата чрез подаване на съдържание и за двете печатни и онлайн съобщения

Важен аспект на работа редактор на книгата е да се култивира взаимоотношения с автори. редактори на книги често се стремят да открият нови таланти, да ги публикувате като неизвестни, а след това продължи да работи с тях, тъй като те се изгради по-големи аудитории.

Поради тази причина, много автори често имат само един редактор за цяла кариера. Писатели, които имат добри връзки с редактори често следват редакторите, ако те се променят издателски къщи през годините. Редактори, които работят с нашумели писатели често са по-ценни за издателите, тъй като те обикновено донесе големи клиенти с тях.

Редактори рядко привличат внимание, но те често играят голяма роля в успехите и професионалното развитие на популярни автори. Сю облицовъчен камък, например, е работил като редактор книга за хуморист Дъглас Адамс, известен с липсващи срокове. Облицовъчен камък трябваше да го държи за задача освен да помага го получите най-доброто от своята проза.

Book Editor Заплата

В Бюрото за трудова статистика, 2017 в САЩ , не се предвижда отделна категория за редакторите на книгата, обаче, тя не включва титлата при по-общ термин редакторите :

 • Медиана годишна заплата : $ 58 770 ($ 28,25 / час)
 • Топ 10% годишна заплата : 114 460 $ ($ 55,03 / час)
 • Bottom 10% годишна заплата : $ 30 830 ($ 14,82 / час)

Образователни Изисквания и квалификации

За да стане редактор, ще се наложи следното образование и опит:

 • Кандидат градуса : Повечето редактори имат поне бакалавърска степен, обикновено на английски, комуникации, или журналистика. Някои от тях имат специализанти градуса, но това не е изискване. По-важно от спецификата на вашето образование са страст за четене и за правоспособност за редактиране.
 • Опит : Опит, включително стажове в издателски къщи и работят в други медии, като вестник или списание за редактиране-също е важно за бъдещите редактори на книгата. Освен това, връзки в издателския свят, независимо дали на друг редактор или успешен писател, също могат да помогнат на шансовете си за кацане на работа като редактор книга. Ако се интересувате от редактиране на книги, които се занимават с определена тема, като мода или храна, трябва да имате формално обучение или професионален опит в тази област, за да увеличи шансовете си за получаване на наети. За да расте вашата мрежа, можете да се присъедините към професионални организации като Редакционна свободна практика асоциация (ЕСА) .

-Годишният редактор умения и компетенции

За да бъде успешен редактор книга, трябва да разполагате със следното:

 • Умения за четене : редактори Book обичат да четат книги, тъй като те прекарват голяма част от времето четете ръкописи.
 • Умения за писане:  Редактори гарантират, че всички писмени съдържание има правилна граматика, пунктуация и синтаксис. Редакторите трябва да пишат ясно и логично.
 • Междуличностните умения:  Ключово умение е да се култивира и поддържа добри работни отношения с автори и персонал. Това е важно за тактично водещ автор чрез разработване на заглавието си, както и да работи с друг персонал за производство на книгата навреме.
 • Трезва преценка : Редакторите трябва също така да се определи дали ръкописът е етично и без плагиатство.
 • Подробности ориентирани : Редакторите могат да работят на повече от едно издателство проект в даден момент и трябва да планират своята работа, за да се гарантира, че всички книги, отговарящи на техните планирани срокове. Това включва поддържането на връзка с автори и работата с персонала, за да се гарантира, всеки един ръкопис се движи през издателския процес.

Job Outlook

В Бюрото за трудова статистика на САЩ се посочва, че се очаква заетостта на редакторите да има малка промяна до 2026, като печатни медии продължава да се сблъсква силен натиск от страна на онлайн публикации. Редактори, които са адаптирани към онлайн медии и са удобни за писане и работа с най-различни електронни и дигитални инструменти ще имат предимство при намиране на работа.

Работна среда

Много редактори работят в офиси, обаче, все повече работа от дома или част от седмицата или на пълен работен ден. Тези, които работят от дома си на пълен работен ден се нуждаят от правилното електронно оборудване, като например електронно публикуване на софтуер, скенери, както и друга комуникационна техника, да изпълнява работата си както трябва.

Работен график

Повечето редактори работят на пълен работен ден, както и техните графици обикновено се определят с производствените срокове и вида на редакционната позиция. Някои редактори жонглират с много проекти и се занимават с производство на крайния срок на натиск, които се нуждаят от тях, за да работят извънредни часове, за да се срещне график дати за публикуване.

Как да се свърши

ПРИЛОЖИ

Погледнете ресурси като действителност , Monster и Glassdoor за най-новите обяви за работа.

НАМЕРИ доброволец или стажантски ВЪЗМОЖНОСТ

Потърсете доброволчески позиции или стажове във вашия район. Например, Daily Източник търси доброволци редактори за задачи. Също така, големите издателски къщи като Penguin / Random House предлагат възможности за стаж на тези, които отговарят на изискванията.

Присъединете се към ОРГАНИЗАЦИЯ

Присъединете се към една организация, като например Националната асоциация на независимите редактори и писатели (NAIEW) или аса: Обществото за редактиране , за да се свържете с други хора в областта. Издателства Специалисти Network (PPN) изброява работни места, както и други организации с нестопанска цел. Можете също така да се абонирате за редакторите Само бюлетин за да получавате указател на професионални сдружения за редактори, както и текущите работни места.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *