Als (en wanneer niet) om een ​​begeleidende brief meesturen

Posted on

Als (en wanneer niet) om een ​​begeleidende brief meesturen

Heb je echt een begeleidende brief nodig als een bedrijf vraagt ​​niet om een? Het samenstellen van een veel sollicitatiebrieven tijdens het zoeken naar een baan kan worden uitdagend en tijdrovend zijn. Vanwege dit, is het niet verwonderlijk dat de aanvragers vaak aarzelen om een ​​begeleidende brief meesturen wanneer deze niet expliciet voorgeschreven door een werkgever.

Als je je afvraagt ​​of u een begeleidende brief moet bevatten, het korte antwoord is ja. Je moet bijna altijd een begeleidende brief in te dienen, zelfs als het niet nodig is, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Laten we eerst eens kijken naar de redenen waarom sollicitatiebrieven waarde hebben.

Waarom schrijven van een sollicitatiebrief?

Als je serieus bent over de landing van de baan bent, een goed geschreven  sollicitatiebrief  geeft u de kans om jezelf te verkopen aan de werkgever in een narratieve vorm, en leg uit waarom je bent een ideale kandidaat.

Opmerking : Een sollicitatiebrief biedt u ook de mogelijkheid om je sterkste kwalificaties markeren.
Een effectieve, op maat gemaakte sollicitatiebrief zal ook duidelijk maken dat u zeer geïnteresseerd zijn in de job. Dat komt omdat het de hiring manager dat u de taak genoeg om de tijd om de extra afstand te gaan nemen willen zien.

Wanneer een sollicitatiebrief is belangrijk

Een sollicitatiebrief geeft je ook de mogelijkheid om details die je CV bevat geen bevatten. Bijvoorbeeld, als u een aanvraag van een afstand, je sollicitatiebrief zal u toelaten om een ​​reden te presenteren voor de verhuizing en te vermelden dat u binnenkort zal worden in het gebied voor een mogelijke interview.

Hiaten in dienstverband bij een redelijke uitleg kan ook in uw brief worden aangepakt. Een sollicitatiebrief is ook een ideale plek om specifieke voorbeelden die bewijzen dat je de vaardigheden en ervaring die op je cv te bieden.

Bovendien verwachten werkgevers vaak sollicitatiebrieven ontvangen, zelfs al zijn ze de noodzaak van een begeleidende brief in hun personeelsadvertenties niet heeft vastgelegd.

Belangrijk: Kandidaten die niet de tijd om een brief te componeren wel rekening worden vaak gezien als minder gemotiveerd voor de job.
In veel gevallen zal de werkgever niet eens naar een sollicitatie die niet een begeleidende brief of een brief van belang bevat.

Sollicitatiebrief Schrijven Tips

  • Schrijf een gerichte sollicitatiebrief. Zorg ervoor dat u een gerichte brief te schrijven. Dit is een begeleidende brief geschreven met de jobaanbieding in het achterhoofd. Focus op de vaardigheden en capaciteiten die je bezit dat je een sterke fit voor het specifieke werk te maken.
  • Hou het kort.  Zorg ervoor dat uw brieven beknopt zijn (niet meer dan één pagina te hoog te komen op vijf punten) en dat elke uitspraak die je maakt brengt iets belangrijks over uw kwalificaties voor de kandidatuur.
  • Ga verder dan de hervatten. Vermijd het gewoon herhalen van je CV. Voorbeelden niet in uw CV vermeld, en uit te breiden op de dingen vermeld slechts kort in je CV. Uw sollicitatiebrief moet een specifiek doel met betrekking tot uw applicatie.
  • Bewerken, te bewerken, te bewerken. Fouten in je sollicitatiebrief kan kwetsen uw kansen op het krijgen van een interview. Fouten maken je slordig, of erger uitzien, niet opgeleid. Zorg ervoor dat uw brief aandachtig door te lezen alvorens deze. Overwegen om een vriend of collega om het te lezen en om te controleren op typefouten, grammaticale fouten, en verwarrend taal.

Wanneer Niet om een ​​begeleidende brief meesturen

Geen brief is veel beter dan een slecht geschreven is. Een goed samengesteld sollicitatiebrief dient als een monster van uw vermogen tot schrijven, maar helaas, het omgekeerde is ook waar. Als je geen tijd hebt om een ​​goed gemaakte sollicitatiebrief dat uw vaardigheden standplaatsen en plaatst u voor de baan te schrijven, af te zien van de inspanning.

Evenzo, als de sollicitatie instrueert dat je een begeleidende brief niet moeten omvatten, dan is het zeker de beste om aanwijzingen op te volgen, zodat er geen uw potentiële werkgever ergeren.

Ook als het bedrijf dat u vraagt ​​om uw aanvraag in te dienen via een online platform, en er is geen plaats voor u om een ​​begeleidende brief, maak je geen zorgen over.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *