כשאתה מנסה לאזן את חייך המקצועיים האישיים במקום אחד, יתכנו תמיד כמה קמטים לא צפויים שחתכים לפרודוקטיביות המקצועית שלך. עם זאת, ניתן להימנע מרוב הנושאים שעובדים על ידי עובדים בבית (למשל, הפרעות, הסחות דעת וכו ‘) על ידי קביעת מספר כללי עבודה בשטח הבית למשפחה שלך, לעצמך ואפילו לעבודה לעבודה. בעוד שהפרטים של כל כללי המשפחה והבית עובדים בבית יהיו שונים, התייחס לשבע הנושאים הללו כדי להבטיח את התפוקה שלך
1. הגדר (ומעקב אחר) שעות עבודה
כשאתה עובד במשרד חיצוני, ללכת הביתה הוא האות לכך שיום העבודה שלך נגמר. אם אתם כבר בבית, העבודה יכולה להימתח בקלות בערב או בסופי שבוע. עמיתים לעבודה עשויים לחשוב שמכיוון שאתה עובד בבית, אתה תמיד זמין. או בצד ההפוך, אפשר לתת להסחות דעת לאכול בזמן שאתה אמור להיות בעבודה. פיתרון אחד הוא לקבוע את שעות העבודה שלך מראש.
זה יכול להיות פשוט כמו הכנת תוכנית נפשית בתחילת כל יום או מורכבת כמו מילוי לוח זמנים חודשי, תלוי בצרכים שלך. המפתח הוא להיות מציאותי.
טיפ: אם אתה עובד רשת טלפון, ייתכן שהמעסיק קבע עבורך שעות עבודה. אם אתה קבלן עצמאי או בעל עסק ביתי, ייתכן שתרצה לחשוב על רמת גמישות מסוימת ביום שלך. וודאו ששעות העבודה המיועדות שלכם ידועות לכל בני הבית. אם ילדים לא מבינים את לוח הזמנים שלך, הם לא יבינו את מקומם בו.
כדי להבטיח שאתה עובד כשאתה צריך, שקול לנהל יומן או להשתמש בטיימר, גם אם זה לא נדרש ממך. הרושם שלך מכמה שעות אתה עובד אולי לא מדויק כמו שאתה חושב.
2. הגדר (והשג) יעדים
זה לא מספיק רק לקבוע לוח זמנים; אתה צריך להגדיר יעדים למה שתשיג באותה תקופה.
אולי הגדרת יעדים, בין אם לטווח הקצר, לטווח הבינוני או לטווח הארוך, היא חלק מההסכם שלך בין העבודה לבית עם המעסיק שלך. עם זאת, אם לא, עליכם לעשות זאת בעצמכם ולוודא שזה מבוסס על הבסיס האיתן של הערכים שלכם.
חשוב : כשאתה יוצר את המטרות שלך, התחל עם הטווח הארוך יותר ועבד לאחור. איפה היית רוצה שעסק הבית שלך יהיה בעוד שנה? אילו פרויקטים אתה רוצה לבצע בששת החודשים הקרובים בעבודתך? לאחר מכן עבד לאחור כדי לזהות את הצעדים שאתה צריך לנקוט כדי להשיג יעדים אלה ולעבוד אותם לשגרה היומית או השבועית שלך. הערך את ההתקדמות שלך מעת לעת.
3. הגבל את ההפרעות מבני משפחה
מה ראוי להפרעה בזמן העבודה צריך להיות ברור לכולם, כולל מבוגרים. ילדים נוטים לשכוח את הכללים, בעוד שגדולים חושבים שהם לא חלים עליהם.
אם ילדיכם צעירים, הכללים שלכם יצטרכו להיות רופפים יותר מאשר אם ילדיכם ישנים מספיק כדי לדאוג לצרכים שלהם. אבל אפילו כשהם מסוגלים, זה לא אומר שהם ירצו. המשיכו לעמוד בתגובה להפרעות, ובסופו של דבר הם יפסיקו לשאול או לפחות לשאול כל כך הרבה.
טיפ : אחת הדרכים למזער את ההפרעות מהילדים היא לתכנן את היום שלהם ככל האפשר. פריסת חטיפים, בגדים וכו ‘מראש. תכנן דברים לילדים לעשות בזמן העבודה. קחו הפסקות קטנות במהלך היום. אם הילדים יודעים שתצאו מהמשרד שלכם בשלב מסוים, זה מקל על ההמתנה לספר לכם את החדשות האחרונות.
אם יש לך טיפול בילדים, ספק לבייביסיטר סמכות בכך שלא תיגמר מהמשרד שלך כשאתה שומע את ילדך בוכה. סמוך על כך שהסדר שלך יכול להתמודד עם זה.
אם המטפלת שלך היא בן / בת הזוג שלך, ייתכן שסמכות לא תהיה בעיה, אך הוא או היא עשויים להרגיש חופשיים יותר להפריע לך ממה שבייביסיטר היה עושה. לא משנה מי המטפל שלך, דון מראש על מה ראוי להפרעה.
4. צמצמו את הסחות הדעת
הפרעות מצד אחרים אינן צורת ההסחה היחידה בה נתקלים עובדים מהבית. כולנו יכולים להיות מוסחים באמצעות אימיילים, מדיה חברתית, מטלות משק הבית, טלוויזיה ועוד ועוד. כדי למנוע הסחות דעת כשאתה עובד בבית, אתה זקוק למשמעת עצמית. והמפתח להתפתחות זה הבנת החולשות שלך. כאמור, שמירת יומן שעות ופעילויות עשויה להועיל לחשוף היכן אתה יוצא מהמסלול. ברגע שאתה יודע מה מסיח את דעתך, קבע לעצמך כללים, שעות, שגרות ומטרות.
5. צור סביבת עבודה פרודוקטיבית
יצירת סביבה יצרנית מתחילה בסביבת העבודה הפיזית שלך, אבל זה מעבר לזה. משרד ביתי נפרד עם דלת הוא אידיאלי, אך לכולנו אין מקום לזה. בכל מקום בו אתם עובדים, בין אם מדובר בפינה בחדר האוכל או בחדר השינה שלכם, עליו להיות מוקדש למטרה זו. זה לא יעיל להגדיר ולפרק את סביבת העבודה שלך כל יום. זה אמור להיות מקום שבו הכי פחות סיכוי שתפריעו.
אם יש לכם משרד ביתי ייעודי, האם מותר לילדים להיות במשרד בשעות העבודה זו אחת ההחלטות הבסיסיות ביותר שתצטרכו לקבל. אם יש לך פגישות טלפוניות או וידאו תכופות, יתכן שתזדקק למדיניות דלת סגורה. אם תאפשר לילדים במשרד שלך, סביר להניח שתזדקק לחוקים מסוימים. הם יכולים להיות פשוטים אפילו שאפשר לפעול על פי פעוטות: לדפוק לפני הכניסה או לעולם לא להיכנס כשאתה בטלפון או תמיד להשתמש בקולות שקטים.
כמו כן, חלק מהגדרת סביבה יצרנית הוא האופן בו אתה מציג את עצמך לעבודה. גם אם לעולם אין לך פגישות וידיאו, התנקי והתלבש לפני שתתחילי לעבוד. עבודה ב PJs שלך אולי נשמעת שזה יהיה נהדר, אבל זה לא מציב אותך במסגרת הנפש הנכונה לעבוד ביעילות.
6. ריבוי משימות כראוי
כולנו כוללות ריבוי משימות לפעמים, אבל כשאתה עובד בבית (במיוחד עם ילדים) זה יכול להיות מפתה לעשות את זה יותר מדי. זה יכול להשאיר לך מחרוזת של עבודות פרוייקטים מוגמרים למחצה וילדים שמרגישים שלעולם לא יש להם את מלוא תשומת הלב שלך.
החוכמה היא לבצע ריבוי משימות בצורה יעילה ולעשות זאת בצורה מוגבלת. זה בסדר לקפל כביסה בזמן שיחת ועידה אודיו או לבדוק את הדוא”ל שלך בזמן שאתה מחכה לאסוף ילד מפעילות. עם זאת, כאשר אתם מתקשרים עם ילדכם, אתם רוצים להיות נוכחים לחלוטין או לדחות עד שתוכלו לתת את מלוא תשומת ליבכם.
7. להיות נגיש
כשאתה עובד מרחוק, המעסיק, הלקוחות או הלקוחות שלך צריכים לסמוך שאתה עובד בשמם כפי שהם מצפים ממך. כדי לבנות אמון זה, תצטרך להיות נגישה. המשמעות היא כתיבת מיילים יעילים ולענות במהירות לאחרים. זה אומר להרים את הטלפון ולהתקשר במידת הצורך. יכול להיות שזה אפילו אומר להיכנס למשרד מדי פעם.
Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.