7 основни правила за работа у дома, за да повишите вашата продуктивност

Posted on

7 основни правила за работа у дома, за да повишите вашата продуктивност

Когато се опитвате да балансирате личния си професионален живот на едно място, винаги може да има няколко неочаквани бръчки, които се врязват във вашата професионална производителност. Въпреки това, повечето от проблемите, с които се сблъскват работещите в домашни условия (напр. Прекъсвания, разсейвания и т.н.), могат да бъдат избегнати, като зададете някои правила за работа на дома за вашето семейство, себе си и дори вашите колеги. Докато спецификите на правилата на всяко семейство в домашни условия ще се различават, разгледайте тези седем въпроса, за да осигурите вашата продуктивност

1. Задайте (и проследете) работни часове

Когато работите във външен офис, прибирането вкъщи е сигналът, че работният ви ден е приключил. Ако вече сте вкъщи, работата лесно може да се разтегне във вечерта или през уикендите. Колегите могат да мислят, че понеже работите у дома, винаги сте на разположение. Или от обратната страна, е възможно да се остави разсейването да се изяде по времето, в което се предполага, че сте на работа. Едно решение е да настроите работното си време предварително.

Може да бъде толкова просто, колкото да направите ментален план в началото на всеки ден или толкова сложен, колкото да попълвате месечен график, в зависимост от вашите нужди. Ключът е да бъдете реалисти.

Съвет: Ако сте нает телекомуникатор, вашият работодател може да е определил работно време за вас. Ако сте независим изпълнител или собственик на домашен бизнес, може да искате да вземете предвид определено ниво на гъвкавост през деня си. Бъдете сигурни, че предвиденото работно време е известно на цялото ви домакинство. Ако децата не разбират графика ви, те няма да разберат мястото си в него.

За да сте сигурни, че работите, когато трябва, помислете за водене на дневник или използване на таймер, дори ако това не се изисква от вас. Вашето впечатление от колко часа работите може да не е толкова точно, колкото си мислите.

2. Поставете (и постигнете) цели

Не е достатъчно просто да зададете график; трябва да си поставите цели за това, което ще постигнете през това време.

Може би, поставянето на цели, независимо дали е краткосрочно, средносрочно или дългосрочно, е част от споразумението за работа у дома с вашия работодател. Ако обаче не, трябва да го направите сами и да се уверите, че то се основава на солидната основа на вашите ценности.

Важно : Когато създавате целите си, започнете с по-дългосрочната и работете назад. Къде бихте искали дома ви да бъде след една година? Какви проекти искате да реализирате през следващите шест месеца на вашата работа? След това работете назад, за да определите стъпките, които трябва да предприемете, за да постигнете тези цели, и ги включете в ежедневието или седмичното си ежедневие. Периодично оценявайте напредъка си.

3. Ограничете прекъсванията от членовете на семейството

Какво заслужава прекъсването през работното време, трябва да е ясно на всички, включително и на възрастните. Децата са склонни да забравят правилата, докато порасналите смятат, че не ги прилагат.

Ако децата ви са малки, вашите правила ще трябва да бъдат по-разхлабени, отколкото ако децата ви са достатъчно възрастни, за да се грижат за собствените си нужди. Но дори когато са в състояние, това не означава, че ще искат. Задръжте линията за реакция на прекъсвания и в крайна сметка те ще спрат да питат или поне искат толкова много.

Съвет : Един от начините да се сведе до минимум прекъсванията от децата е да планирате деня си колкото е възможно повече. Предварително оформление на закуски, дрехи и т.н. Планирайте нещата, които децата да правят, докато работите. Направете малки почивки през деня. Ако децата знаят, че в един момент ще излезете от офиса си, по-лесно е да изчакате да ви съобщя последните новини.

Ако имате грижи за деца, осигурете на вашата детегледачка власт, като не изтича от офиса си, когато чуете детето си да плаче. Доверете се, че вашият гледач може да се справи.

Ако вашият болногледач е ваш съпруг / съпруга, авторитетът може да не е проблем, но той или тя може да се чувства по-свободен да ви прекъсне, отколкото детегледачката. Без значение кой е вашият болногледач, обсъдете предварително какво заслужава прекъсване.

4. Намалете разсейванията

Прекъсванията от страна на другите не са единствената форма на разсейване, с която се сблъскват работещите в домашни условия. Всички можем да бъдем разсеяни чрез имейл, социални медии, домакински дела, телевизия и много други. За да избегнете разсейване, когато работите у дома, се нуждаете от самодисциплина. И ключът към развитието е разбирането на вашите слабости. Както споменахме по-горе, воденето на дневник за часовете и дейностите ви може да бъде полезно за разкриване накъде да излезете. След като разберете какво ви разсейва, задайте за себе си правила, часове, процедури и цели.

5. Създайте продуктивна работна среда

Създаването на продуктивна среда започва с физическото ви работно пространство, но надхвърля това. Отделен домашен офис с врата е идеален, но не всички имаме място за това. Където и да работите, било то кът в трапезарията или вашата спалня, той трябва да бъде посветен за тази цел. Неефективно е да настройвате и разграждате работното си пространство всеки ден. Това трябва да е място, където най-малко вероятно да бъдете прекъснати.

Ако имате специален домашен офис, дали децата са разрешени във вашия офис в работно време е едно от най-основните решения, които ще трябва да вземете. Ако имате чести телефонни или видео срещи, може да се нуждаете от политика за затворени врати. Ако разрешите на децата си в офиса, вероятно ще ви трябват някои правила. Те могат да бъдат достатъчно прости, за да могат да следват дори малки деца: почукайте преди да влезете или никога не влизайте, когато сте по телефона, или винаги използвайте тихи гласове.

Също така, част от създаването на продуктивна среда е как се представяте за работа. Дори и никога да нямате видео срещи, почистете се и облечете, преди да започнете работа. Работата с вашите PJ-та може да звучи като чудесно, но това не ви поставя в правилната рамка на ума, за да работите ефективно.

6. Многозадачност по подходящ начин

Всички сме многозадачни понякога, но когато работите у дома (особено с деца), може да е изкушаващо да го направите твърде много. Може да ви остави с низ от готови проекти на полуготови проекти и деца, които усещат, че никога не притежават вашето пълно внимание.

Номерът е да се постави многозадачно ефективно и да го правите ограничено. Добре е да сгъвате прането, докато сте на аудио конферентен разговор или проверявате имейла си, докато чакате да вземете дете от занимание. Въпреки това, когато взаимодействате с детето си, или искате да присъствате изцяло, или да отложите, докато не можете да отделите цялото си внимание.

7. Бъдете достъпни

Когато работите отдалечено, вашият работодател, клиенти или клиенти трябва да се доверят, че работите от тяхно име, както те очакват. За да изградите това доверие, ще трябва да имате достъп. Това означава да пишете ефективни имейли и да отговаряте бързо на другите. Това означава да вземете телефона и да се обадите, когато е необходимо. Това дори може да означава да влизате в офиса от време на време.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *