7 начина да се предпазите от работа в дома Scams

Posted on

 7 начина да се предпазите от работа в дома Scams

Работата от дома е все по-чести, тъй като хората осъзнават предимствата да не се налага да пътуват до офис за привеждане в доходите. Въпреки това, важно е да бъдат запознати с работата в дома минуси и измами, които могат да ви поставят в риск. Чрез несъзнателно даде личната ви информация на негодник, рискувате да загуби всичките си пари и други активи. Ето как можете да се предпазите, за да се избегне този вид проблеми.

Знайте, как да разпознават измама

Знанието е най-добрата защита, когато се подвизава в интернет в търсене на надомната заетост.

Така че преди да се направи, отделете време, за да научите как да се каже кои възможности са законни работа в дома работни места и които са на работа в дома измами. Колкото повече работа в дома обяви за работа и рекламите, които ви се обаждат, толкова повече измами, които ще срещнете и един модел на измама ще станат по-ясни.

Това, от своя страна, ще направи истински законни работа в дома работни места по-лесно да се място. Ще започнем да различаваме сигнално устройство признаци на измама за работа от дома си, отчасти поради еднаквостта на техните терени.

Използвайте здравия си разум

При оценяването възможност, от една страна, че ако изглежда изгодно от гледна точка на компанията, особено ако изглежда много доходен. Как бихте организаторите на Правете пари по възможност, ако са ви плащат толкова много за толкова малко работа?

Също така, ако маркетингова стратегия на компанията се основава предимно на показването на легитимни, че е вероятно, тъй като се предлага измама за работа от дома си или, най-малкото, лошо за правене на пари възможност на. Ето защо всяка работа, която се рекламира в реклами търсачката като “работа законна работа в дома” е най-вероятно не легитимни.

Не забравяйте, ако изглежда прекалено хубаво, за да е истина, то вероятно не е възможност добро. Но измамници са подъл, толкова самотна здравия разум не е достатъчно.

Дръжте емоциите Връщане

Най-разпространеният начин, че измамници намират жертвите е да се играе на техните емоции. Когато искате нещо лошо, емоциите ви да ви водят към вземането на решения нелогични в преследване на него. Намиране на работа за работа от дома си не е лесно, така че ще трябва търпение и ясна глава. Бъдете особено предпазливи по отношение на който и да е възможност, която се опитва да играят на емоциите си, като кажете, “заслужават” нещо.

Напиши си домашното

Започнете, като се съмнява всичко, което виждате, а след това да си изследвания, с ясна глава. Дори и ако една възможност изглежда честен, не изпращайте пари за всяка организация, без старателно го пробвате. Това включва установяване къде тя се основава физически, определяне на това дали има информация за контакти, както и да ги свързвате по телефона. Погледни го нагоре в социалните медии и да се потърси в Интернет за всякакви мнения. Това често помага да се направи търсене в интернет с името на фирмата и “измама” или “преглед”. Резултатите може да не доведат много информация, бетон, но тя може да бъде отправна точка. Имайте предвид, че повечето легитимни компании не могат да налагат на кандидати за работа и че възможностите за бизнес никога не са безрискови.

Бъдете наясно Рискови Възможности

Докато работата в дома измамниците винаги идва с нови схеми, те са склонни да се променя по няколко теми. Някои от тези възможности трябва да се избягва, докато други могат да бъдат легитимни работа в дома работни места. Въпреки това, често те не са, така че бъдете много внимателни с някое от следните:

 • Директни продажби или мрежов маркетинг
 • схеми, винаги Пирамидите се избягват!
 • Стартиране на бизнес комплекти
 • Всичко, с участието на осребряване проверки / окабеляване на пари винаги се избегне!
 • Начало монтаж / плик плънка-винаги се избегне!
 • Ставайки продукт ре-продавач или търговец на едро
 • Склад за търговия на системи-винаги се избягват!
 • Указателите на телекомуникационна работни места или стопански дейности
 • Като онлайн проучвания
 • Мистерия пазаруване
 • Въвеждане на данни / кол центрове

Един сложен техника измама е да се създаде цял уебсайт, посветен на показателните измами работа в дома, че фунии хората към няколко “легитимни” работа в дома работни места, които, разбира се, са не легитимни.

Избягвайте Възможности за търсачки и реклама в нежелани имейли

Използвайте традиционните канали за търсене на работа, за да си намерят работа за работа от дома си, като дъски за работа, търсене на работа двигатели, и вестници. Докато няма гаранция, води, намиращи се в тези места винаги са легитимни, тези, изпратени по електронна поща или се намери в интернет реклами, обикновено не са. Винаги отидете директно на сайта на заетостта на фирмата, ако намерите възможност за работа на друго място. Не само можете да проверите дали това е законно, можете да научите повече за позицията и компанията.

Имайте предвид, че фирми, наемащи за законни работни места работа надомна търсят квалифицирани и надеждни хора, за да вършат работа. Скрининг кандидати е процес, който отнема време, така че тези, обхващането на широка с помощта на Google, търсене на реклами на двигателя, или в социални медии, не са по-вероятно да бъде законно.

Да не се плаща за възможности

Работодателите не могат да налагат служителите да работят за тях, и измами, представяйки се за законни възможности за бизнес ще искат пари. На терена е, че се очаква фирмите да имат начални разходи. Въпреки това, истински бизнес обикновено не са прости обмен на неквалифицирана работна ръка за плащане, както и в дома монтаж и схеми плик плънка. Един истински домашен бизнес се развива с течение на времето, с внимателно планиране и проучване, а не закупени онлайн нещо невиждано. Има много безплатни надеждни източници, които посочват законни компании, които предлагат работа надомна работа от промишлеността.

Съобщи за измами

Ако подозирате, че сте били мамени, веднага потърсете помощ. Ако сте дали на финансова информация, свържете се с банката или кредитната Ви карта и да го докладва на адвокат вашата държава е обща или произволен брой други органи.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *