7 τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας

Posted on

7 τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας

Πόσο κοστίζει πραγματικά η προσκόμιση μιας νέας εργασίας; Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ότι εξαρτάται. Μια έρευνα του CareerBuilder αναφέρει ότι το 27% των ατόμων που αναζητούσαν εργασία, οι οποίοι πραγματοποίησαν έξοδα κατά την αναζήτηση εργασίας, ξόδεψαν πάνω από 200 $, κυρίως σε ρούχα (39%), μεταφορές (22%) και ταξίδια (21%).

Αν ψάχνετε για δουλειά στον τομέα σας στην τοπική περιοχή του μετρό και το βιογραφικό σας είναι τρέχον και σε αρκετά καλή κατάσταση, μπορεί να ξεφύγετε με τον προϋπολογισμό μόνο για χρήματα αερίου ή ναύλου λεωφορείου και το κόστος εκτύπωσης μερικών επιπλέον αντιγράφων το βιογραφικό σας.

Αλλά αν αναζητάτε εργασία σε μια νέα πόλη , είτε προσπαθείτε να αλλάξετε καριέρα ή ψάχνετε για ένα παρατεταμένο κυνήγι εργασίας, το κόστος σας θα μπορούσε να είναι σημαντικό. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, ίσως χρειαστεί να διαθέσετε προϋπολογισμό για μια στολή συνέντευξης ή δύο, μεταφορά από και προς τη συνέντευξη, υπηρεσίες καθοδήγησης σταδιοδρομίας, βοήθεια σχετικά με τη συνέχιση γραφής, επαγγελματική κατάρτιση και πολλά άλλα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι κάθε διαπραγματεύσιμο κάθε κόστος – και με λίγη προετοιμασία και ευφυΐα, μπορείτε συχνά να βρείτε παρόμοιες υπηρεσίες με λιγότερα χρήματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για τους επτά καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων κατά την αναζήτηση εργασίας

Οργανώσου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι να εξοικονομήσετε χρόνο οργανώνοντας . Δεν χρειάζεται να ζητήσετε ακριβό λογισμικό ή διοργανωτές για να το κάνετε αυτό. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη πολλά εργαλεία παραγωγικότητας που είναι ιδανικά για την οργάνωση της αναζήτησης εργασίας σας. Δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο αίτησης εργασίας στο Microsoft Excel ή στο Google Drive. Χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες εφαρμογές και λειτουργίες του smartphone σας για να παρακολουθείτε τις προθεσμίες σας ή να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις και ραντεβού στο Ημερολόγιο Google. Κατεβάστε το δωρεάν εφαρμογές για την αναζήτηση εργασίας από Μάλιστα , Glassdoor, Εργασία, και πολλά άλλα.

Δανειστείτε ρούχα συνέντευξης από φίλους και οικογένεια

Για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σε μια συνέντευξη εργασίας , είναι απαραίτητο να ντύσετε κατάλληλα. Ακόμα κι αν η διαδικασία συνέντευξης είναι απομακρυσμένη και παίρνετε συνέντευξη μέσω Zoom ή Skype , πρέπει να ντύσετε το ρόλο. Ανάλογα με την εταιρική κουλτούρα , αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από επαγγελματική ενδυμασία έως επαγγελματικό κοστούμι και παπούτσια.

Συμβουλή : Είναι χρήσιμο να κάνετε την έρευνά σας. Ενώ είναι καλύτερο να κάνεις λάθος στο ντύσιμο περισσότερο και όχι λιγότερο, δεν θέλεις να προχωρήσεις πολύ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Για παράδειγμα, εάν κάνετε συνέντευξη κατά την εκκίνηση, ένα επαγγελματικό κοστούμι μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση.

Εάν δεν έχετε τα τέλεια ρούχα συνέντευξης στο ντουλάπι σας (ή στο τρέχον μέγεθος), μην υποθέσετε ότι έχετε κολλήσει να αγοράζετε κάτι καινούργιο. Συνδέστε το δρόμο σας σε μια νέα στολή ρωτώντας τους φίλους και την οικογένειά σας εάν έχουν τα κατάλληλα ρούχα για να μοιραστούν.

Ρίξτε μια ματιά σε διαδικτυακούς ιστότοπους μόδας και αποστολών, όπως Poshmark, ThredUp και TheRealReal για αγορά ενδυμασίας μόδας. Σε αντίθετη περίπτωση, χτυπήστε το τοπικό κατάστημα λιτότητας ή το κατάστημα αποστολών. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτό που βρίσκετε.

Αποφύγετε την εξόφληση από τσέπη για έξοδα ταξιδιού

Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα για συνεντεύξεις εργασίας εκτός πόλης είναι τα ταξίδια και η διαμονή. Τα αεροπορικά εισιτήρια, τα εισιτήρια τρένου, το φυσικό αέριο, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι κρατήσεις ξενοδοχείων μπορούν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Ίσως καταλήξετε να πληρώνετε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες δολάρια πριν καν πάρετε τα πόδια σας στα γραφεία της εταιρείας.

Αλλά ίσως να μην χρειάζεται να πληρώσετε ολόκληρο τον λογαριασμό. Ορισμένες εταιρείες θα πληρώσουν για έξοδα ταξιδιού και διαμονής. Νευρικό να ρωτάς ποιος πληρώνει; Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρωτήσετε εάν η εταιρεία θα κάνει ταξιδιωτικές ρυθμίσεις για λογαριασμό σας. Εάν λένε όχι, τότε μπορείτε να σκεφτείτε εάν θα διαπραγματευτείτε για αποζημίωση.

Εάν είναι νωρίς στη διαδικασία της συνέντευξης και ο εργοδότης δεν παίρνει την καρτέλα, μπορείτε επίσης να ρωτήσετε εάν θα εξετάσει τη συνέντευξη βίντεο ή μια τηλεφωνική κλήση σε αυτό το στάδιο. Στη συνέχεια, εάν τα πράγματα πάνε καλά, θα γνωρίζετε ότι η επένδυσή σας σε έξοδα ταξιδιού για την επόμενη συνέντευξη είναι πιο πιθανό να αποδώσει.

Σημείωση : Πολλοί εργοδότες διεξάγουν τη διαδικασία πρόσληψης – από συνεντεύξεις έως επιβίβαση – στο διαδίκτυο. Μπορεί ακόμη και να είστε σε θέση να προσληφθείτε για μια εργασία που θα κάνετε αυτοπροσώπως χωρίς να επιβαρύνετε επιπλέον έξοδα.

Δοκιμάστε πρώτα δωρεάν ιστότοπους αναζήτησης εργασίας

Οι μηχανές αναζήτησης εργασίας και οι πίνακες εργασίας είναι χρήσιμες πηγές καταχώρισης για πολλούς αιτούντες εργασία – και πολλοί είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν. Εστιάστε πρώτα στο διαδικτυακό τμήμα της αναζήτησης εργασίας σας σε αυτούς τους δωρεάν ιστότοπους και εξοικονομήστε το κόστος των μηνιαίων τελών συνδρομής. Δοκιμάστε μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες εργασίας για να δείτε ποιες παρέχουν τις περισσότερες ευκαιρίες που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σας.

Θέλετε ελεγμένες λίστες σε μια εξειδικευμένη αγορά εργασίας; Πολλοί ιστότοποι με χρέωση προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για νέους χρήστες. Απλώς φροντίστε να σημειώσετε στο ημερολόγιό σας για να ακυρώσετε το λογαριασμό σας, ώστε να μην πληρώνετε για συνδρομή που δεν χρειάζεστε πλέον.

Αναβαθμίστε τον εαυτό σας δωρεάν

Αν ψάχνετε για δουλειά για λίγο και δεν έχετε μεγάλη τύχη, ίσως είναι καιρός να προσθέσετε νέες δεξιότητες στο βιογραφικό σας. Και ίσως να μην χρειαστεί να πάρετε ένα βαρύ δίδακτρα για να το κάνετε.

Σημαντικό  : Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι να προσδιορίσετε τις δεξιότητες που θα εντυπωσιάσουν περισσότερο τους εργοδότες και θα έχουν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στην κατώτατη γραμμή σας. Ένας τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να ελέγξετε τα προσόντα των συνομηλίκων σας στον τομέα σας, είτε κοιτάζοντας τα προφίλ τους στο LinkedIn είτε σαρώνοντας διαφημίσεις εργασίας για τον στοχευμένο τίτλο εργασίας σας.

Μόλις προσδιορίσετε ποιες δεξιότητες πρέπει να μάθετε, αναζητήστε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα μέσω οργανισμών όπως το Coursera ή το edX.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθητείες ή πιστοποιήσεις; Το CareerOneStop είναι ο κόμβος σταδιοδρομίας και κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, με συνδέσμους προς πόρους που μπορούν να βοηθήσουν.

Προσεγγίστε το σχολείο σας

Η καθοδήγηση σταδιοδρομίας, η βοήθεια για τη σύνταξη ενός βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, η βοήθεια για την εύρεση θέσεων εργασίας, των πόρων δικτύωσης σταδιοδρομίας και των συνεντεύξεων πρακτικής μπορούν να βοηθήσουν το κυνήγι εργασίας σας να είναι πολύ πιο επιτυχημένο από ό, τι αν το κάνετε μόνοι σας.

Συμβουλή : Εάν αποφοιτήσατε πριν από πολύ καιρό, το κέντρο σταδιοδρομίας του κολεγίου μπορεί να μην είναι η πρώτη σας σκέψη όταν ψάχνετε για δουλειά – αλλά θα έπρεπε.

Τα κέντρα υπηρεσιών σταδιοδρομίας παρέχουν συχνά δωρεάν πόρους δικτύωσης, βοήθεια για βιογραφικά και συνεντεύξεις και υπηρεσίες αξιολόγησης σταδιοδρομίας στους αποφοίτους, ακόμα κι αν δεν είναι πρόσφατοι απόφοιτοι. Ο ιστότοπος του σχολείου σας θα πρέπει να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με απομακρυσμένες υπηρεσίες για αποφοίτους και πώς να έρθετε σε επαφή.

Εξοικονομήστε χρήματα στην τεχνολογία 

Λίγοι που αναζητούν εργασία μπορούν να διαχειριστούν χωρίς τεχνολογία αυτές τις μέρες, ακόμα κι αν βρίσκονται σε βιομηχανίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συνδέσεις δικτύωσης. Αλλά εάν ψάχνετε ένα μέρος για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την αναζήτηση εργασίας σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελέγξετε τις μηνιαίες δαπάνες σας για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, Διαδίκτυο και άλλες βασικές τεχνολογίες.

Εξοικονομήστε χρήματα στην υπηρεσία κινητού τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας προπληρωμένα πακέτα, υπηρεσίες ομαδοποίησης ή αλλάζοντας το σχέδιό σας σε αυτό που ταιριάζει περισσότερο με τα μοτίβα χρήσης σας. Συνδέστε το ίντερνετ και το καλώδιο σας – ή κόψτε το καλώδιο και πετάξτε το σταθερό. Μπορείτε να καλέσετε τους τρέχοντες παρόχους υπηρεσιών σας και να ζητήσετε εκπτώσεις για βετεράνους, φοιτητές, AAA, AARP και άλλους οργανισμούς.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αλλαγές που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητά σας να συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες, όπως η μετάβαση σε μια λιγότερο αξιόπιστη υπηρεσία κυττάρων, για παράδειγμα. Δεν θέλετε να σταματήσετε μια κλήση με έναν διευθυντή πρόσληψης ακριβώς όταν κάνουν μια προσφορά εργασίας .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *