5 Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το χώρο εργασίας Επιτυχία

Posted on

5 Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το χώρο εργασίας Επιτυχία

Ποιες είναι οι κοινωνικές δεξιότητες, και γιατί είναι απαραίτητη για την επιτυχία στο χώρο εργασίας; Οι κοινωνικές δεξιότητες, που ονομάζεται επίσης «διαπροσωπικές δεξιότητες,» είναι αυτές που χρησιμοποιούμε για να αλληλεπιδρούν και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν τόσο λεκτικές δεξιότητες (ο τρόπος που μιλάτε με άλλους ανθρώπους) και μη λεκτική δεξιοτήτων (γλώσσα του σώματος σας, χειρονομίες, και τα μάτια).

Γιατί εργοδότες Αξία Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι σημαντικές δεξιότητες – οι προσωπικές ιδιότητες (σε αντίθεση με τα επαγγελματικά σκληρό δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης ή εργασιακή εμπειρία), που είναι το κλειδί για να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Σχεδόν κάθε εργασία απαιτεί κοινωνικές δεξιότητες. Εάν εργάζεστε σε μια ομάδα, θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει μαζί με τους άλλους. Εάν εργάζεστε με τους πελάτες, θα πρέπει να ακούσει προσεκτικά τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους. Αν είστε διαχειριστής, θα κληθούν να παρακινήσει τους εργαζόμενους.

Σημείωση : Ακόμα και αν η δουλειά σας δεν περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους πάρα πολύ, θα πρέπει ακόμα να έχουν κάποιες κοινωνικές δεξιότητες για να αλληλεπιδρούν με τον εργοδότη και τους συναδέλφους σας.

Επειδή οι κοινωνικές δεξιότητες είναι τόσο σημαντικές, σχεδόν κάθε εργοδότης αναζητά υποψηφίους εργασίας με αυτές τις ικανότητες. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να αποδείξουν ότι έχουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες στο βιογραφικό σας, συνοδευτική επιστολή και συνέντευξη.

Εδώ είναι μια λίστα με τις πέντε κορυφαίες κοινωνικές δεξιότητες που οι εργοδότες αναζητούν οι υποψήφιοι για την απασχόληση. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις επόμενες συμβουλές για το πώς να αποδείξει ότι έχετε κοινωνικές δεξιότητες σε όλη την αναζήτηση εργασίας σας.

Top 5 Κοινωνικών Δεξιοτήτων

1. Η ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν. Για να αλληλεπιδρούν καλά με τους άλλους, θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν πώς αισθάνονται. Η ενσυναίσθηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμο όταν ασχολείται με τους πελάτες που έρχονται σε σας με ερωτήσεις ή προβλήματα. Χρειάζεται να εκφράσει γνήσια ανησυχία για τα ζητήματά τους, καθώς και να συμβάλουν στην επίλυσή τους.

2. Η συνεργασία

Η συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εργάζεστε σε μια ομάδα, όπου θα σας ζητηθεί να συνεργαστεί με άλλους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν εργάζονται σε μια ομάδα, η συνεργασία εξακολουθεί να είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν σας ζητηθεί να εργαστούν μαζί με τους συναδέλφους να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού σας.

3. λεκτική και γραπτή επικοινωνία

Η λεκτική επικοινωνία είναι η ικανότητα να εκφράσουν τον εαυτό σας με σαφή γλώσσα που οι άλλοι μπορούν να καταλάβουν. Θα χρειαστείτε στερεά δεξιότητες λεκτικής επικοινωνίας κάθε φορά που θα μιλήσετε με τους άλλους στο πρόσωπο ή στο τηλέφωνο. Γραπτή ανακοίνωση έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που γράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το κείμενο, επιστολή, έκθεση ή παρουσίαση – εδώ, κατάλληλη γραμματική, την ορθογραφία, και η μορφή είναι απαραίτητη.

4. Ακρόαση

Μια άλλη σημαντική δεξιότητα επικοινωνίας που σας βοηθά να αλληλεπιδρούν καλά με τους άλλους ακούει. Θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούσουν προσεκτικά τι ο εργοδότης σας σας λέει να κάνετε, σε ό, τι λένε οι συνάδελφοί σας σε μια συνάντηση, και σε ό, τι τους υπαλλήλους σας ρωτήσω εσάς. Θα πρέπει να ακούει τις ανησυχίες των πελατών, και να εκφράσουν τους ότι τους έχετε κατανοήσει. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλά σε άλλους, όταν αισθάνονται ότι ακούγονται.

5. λεκτική επικοινωνία

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ένα σημαντικό προσόν, οπότε είναι μη λεκτική επικοινωνία. Μέσα από τη γλώσσα του σώματος σας, επαφή με τα μάτια και τις εκφράσεις του προσώπου, μπορείτε να εκφράσετε ότι είστε κατανόηση πρόσωπο που ακούει προσεκτικά τους άλλους.

Πώς να σας δείξει Κοινωνικής Σιλς Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας

Προσπαθήστε να αποδείξει ότι έχετε όλες αυτές τις κοινωνικές δεξιότητες καθ ‘όλη τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας σας. Κατ ‘αρχάς, να είστε βέβαιος να ενσωματώσει τις λέξεις κοινωνικών δεξιοτήτων που συζητούνται εδώ ( «συμπάθεια», «συνεργασία», «προφορική και γραπτή επικοινωνία», «ακούγοντας», «μη λεκτική επικοινωνία») στο βιογραφικό σας. Καλή θέσεις για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά είναι στην ιστορία της εργασίας σας ή περιληπτικά το βιογραφικό σας (αν έχετε).

Δεύτερον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις στη συνοδευτική επιστολή σας. Στο σώμα της επιστολής σας, να αναφέρω ένα ή δύο από αυτές τις δεξιότητες, παρέχοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από ένα χρόνο, όταν τους αποδεικνύεται στην εργασία.

Τρίτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις ικανότητα σε συνέντευξή του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα παράδειγμα για μια φορά που χρησιμοποιούνται κάθε μία από τις πέντε πρώτες δεξιότητες που αναφέρονται εδώ. Φυσικά, κάθε θέση εργασίας θα απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες και εμπειρίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την περιγραφή εργασίας προσεκτικά και να επικεντρωθεί στις δεξιότητες που αναφέρονται από τον εργοδότη.

Συμβουλή : Συνεντεύξεις παρέχουν επίσης το ιδανικό φόρουμ για να αποδείξει τις διαπροσωπικές τα ταλέντα σας.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μη λεκτική επικοινωνία που μεταφέρει το ενδιαφέρον σας για τη συνέντευξη, ο εργοδότης, και την εργασία. Μίλα καθαρά, και να ακούσει προσεκτικά τις ερωτήσεις. Βλέπετε αυτές τις διαπροσωπικές δεξιότητες στο πρόσωπο είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείσει έναν εργοδότη ότι έχετε τι παίρνει για να υπερέχουν σε θέση να προσφέρετε.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *