Як контролювати статус заявки на роботу

Posted on

Як контролювати статус заявки на роботу

Після того як ви подали заявку на роботу, вам, зрозуміло, буде цікаво дізнатися, де ви знаходитесь. Однак важливо розуміти, що  процес найму  може зайняти деякий час, і ви можете не отримати відповідь відразу — або взагалі.

На жаль, також можливо, що ви ніколи не отримаєте відповіді, навіть шаблонної записки, яка б повідомила вам, що вас не наймають або не зв’яжуться з вами для співбесіди.

Часто компанії отримують сотні (а то й тисячі) заявок і просто не мають часу на подальші дії. Інші можуть не мати системи для обробки відхилень.

Нижче наведено кілька причин, чому ви не отримуєте відповіді , а також поради щодо того, коли і як слідувати за статусом заявки на роботу.

Перед виконанням

Перш ніж продовжити, потрібно зробити кілька речей. Спочатку перевірте список вакансій, а також будь-які електронні листи чи інші контакти, які ви мали з менеджером з найму чи роботодавцем. Подивіться, чи містить будь-яка з цієї кореспонденції інформацію про те, коли ви можете розраховувати на відповідь від компанії. Якщо вони призначають вам побачення, обов’язково почекайте після цієї дати, щоб продовжити.

Порада : ще до того, як подати заявку на роботу, ви можете спланувати час, щоб розглянути супровідний лист.

Наприклад, ви можете вказати в кінці супровідного листа, що ви зателефонуєте до офісу компанії через тиждень для подальшого вирішення. Однак, якщо в списку вакансії конкретно зазначено, що кандидати не повинні дзвонити або надсилати електронні листи, не включайте це в супровідний лист і не пишіть далі.

Коли перевіряти вашу заявку

Зазвичай краще почекати тиждень-два, перш ніж робити запит. Важливо дати роботодавцю достатньо часу, щоб розглянути заявки на роботу та підготуватися до планування співбесід. Якщо ви зробите це раніше, ви можете здатися роботодавцем наполегливим або нетерплячим.

Найкращі способи подальших дій

Нижче наведено варіанти зв’язку з роботодавцем, зокрема приклади електронних листів і поради щодо того, що говорити, коли ви телефонуєте.

Додаткова електронна пошта або на LinkedIn

Якщо у вас є адреса електронної пошти для контакту, ви можете надіслати електронний лист із додатковим повідомленням, підтверджуючи ваш великий інтерес до роботи та згадуючи, що ви б раділи можливості зустрітися на співбесіді. Розгляньте приклад подальшого листа, який ви можете налаштувати відповідно до своїх обставин.

Повідомлення LinkedIn — це ще один варіант для подальших дій, особливо якщо у вас немає адреси електронної пошти роботодавця або менеджера з найму, але у вас є їх ім’я. Якщо ви знаєте когось, хто працює в компанії, зв’яжіться з ним, щоб повідомити йому, що ви подали заявку на посаду — можливо, ваш зв’язок може зв’язатися з менеджером з найму та підштовхнути вашу заяву.

Подальший телефонний дзвінок

 Якщо у вас є номер телефону менеджера з найму, ви можете зателефонувати. Згадайте кілька ключових причин, чому ви так зацікавлені, і вкажіть, чому ця робота чудово підходить. Дізнайтеся, що говорити, коли дзвоните.

Особисте спостереження

Також допустимо зупинитися особисто до роботодавця, якщо ви раніше особисто залишили заяву:

  • Ви можете згадати, що розглядаєте свою заявку і цікавитесь, чи можуть вони розглянути можливість надати вам співбесіду.
  • Ви повинні бути готові коротко розповісти про те, чому ви зацікавлені, і чому ви маєте кваліфікацію.
  • Переконайтеся, що ви виділяєте позитивну енергію, одягнені належним чином, і будь-які співробітники або роботодавці спілкуються в теплій і дружній формі.

Примітка. Не звертайтеся до компанії особисто, якщо вашу заявку було подано через онлайн-портал, електронною поштою або надіслано поштою.

Поради щодо подальших заходів

Важливо завжди бути ввічливим і професійним у спілкуванні. Незалежно від того, чи спілкуєтеся ви електронною поштою, по телефону чи особисто, переконайтеся, що говорите (або пишете) чітко та професійно. Якщо ви пишете, обов’язково ретельно відредагуйте своє повідомлення. Якщо ви з кимось розмовляєте, будьте теплими та привітними.

Важливо: ці повідомлення та бесіди все ще є вашою спробою справити сильне перше враження.

Повторіть свою зацікавленість цією посадою, але зробіть це коротко. Швидко й коротко сформулюйте, чому, на вашу думку, ви б підходили на цю роботу. Це допоможе вашій програмі виділитися ще більше.

Якщо компанія не готова приймати рішення або опитувати людей, запитайте, коли вони планують почати процес співбесіди або коли вони планують прийняти рішення щодо найму, щоб ви знали, коли слід повторити.

Тримайте своє повідомлення, телефонну розмову чи особистий візит коротко. Ви хочете справити сильне враження, але ви також не бажаєте перестаратися.

Коли потрібно здаватися

Правильне розгляд заявки може привернути увагу до вашої кандидатури і збільшити ймовірність того, що ви не залишитеся без уваги. Однак важливо не докучати роботодавцю, оскільки ви можете відчужити персонал.

Порада : Загалом, не звертайтеся до роботодавця більше трьох разів і залишайте між повідомленнями пару тижнів, якщо роботодавець не запропонував інше.

Якщо ви не отримаєте відповіді після кількох повторних спроб, рухайтеся далі та зосередьтеся на інших роботах.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *