Як зробити робочий звук супер вражаючим у вашому резюме

Posted on

Як зробити робочий звук супер вражаючим у вашому резюме

Що стосується подання заявки на роботу, важливо виглядати добре на папері. Зрештою, ви перейдете до наступного кроку – інтерв’ю – якщо ваше резюме приверне увагу найманих менеджерів. Якщо ви вже зробили основи створення резюме , настав час перейти до наступного етапу: зробити кожну окрему посаду блискучою за допомогою розділу «Досвід роботи» .

Але як? Ми зібрали поради та рекомендації, які допоможуть зробити роботу вражаючою у вашому резюме – не надто далеко і змусивши себе виглядати хвастощним чи дурним.

Використовуйте числа

Що звучить краще? Варіант 1: “Сервіровані столи в зайнятому ресторані” або Варіант 2: “Подають 15 таблиць одночасно в зайнятому ресторані”.

Ви, мабуть, виберете варіант номер два, який є просто трохи більш описовим завдяки використанню чисел. Дивно, наскільки значущими можуть бути показники, і це справедливо навіть для позицій, які є англійськими для більшості. Якщо ваша посада є автором персоналу, у вашому резюме можна вказати, скільки статей ви пишете щомісяця або, наприклад, скільки переглядів сторінок ви отримуєте в Інтернеті.

Продовжуйте і кількісно оцінюйте посадові інструкції за допомогою номерів , будь то сервіровані столи, допомогли клієнти чи відсоток зростання продажів.

Визначте пріоритетність читабельності

Ви, напевно, думали про форматування, від вибору шрифту до розміру поля в якийсь момент під час створення резюме. Але по-другому погляньте на кожен опис вашої роботи, який ви перерахували, з поглядом на те, як легко кожен опис може бути поглинений. Розглянемо читанні як з копії, так і з точки зору дизайну.

Якщо це трохи занадто, візьміть на себе вирізати якусь копію або використовувати менше жаргону. (Деякий жаргон – це добре, але використання всіх мовних слів і абревіатур може зробити резюме важким для читання.) І переконайтеся, що в ньому є достатньо місця для пробілу – ви можете додати це за допомогою пунктів відрізків або абзаців.

Звичайно, само собою зрозуміло, що помилка друку чи граматичних помилок у вашій посадовій інструкції шкодить їхній читабельності. Скористайтеся цим контрольним списком з коректури резюме, щоб гарантувати, що ваш документ не містить помилок.

Досягнення, а не завдання

Коли ви описуєте роботу у своєму резюме, це заманливо створити список завдань, по суті записуючи свій день (або тиждень) список справ, коли ви були на роботі. Але, швидше за все, це інформація, яку менеджери з найму вже знають, дивлячись на назву роботи. Замість списку завдань діліться досягненнями та досягненнями.

Замість того, щоб написати: “Розроблене відображення вікон щомісяця”, ви можете написати: “Збільшена ставка відвідувачів на 10% за допомогою тематичних вікон, що оновлюються щомісяця”.

Якщо ви керували нарадою, поговоріть про те, що сталося під час цієї зустрічі, як ви керували нею або що було зроблено в результаті вашого керівництва. Або, якщо ви створюєте щомісячний звіт, поговоріть про те, чому цей звіт має значення – чи допоміг він підтримувати бюджет на шляху, визначити пріоритетні зусилля з продажу або залучити клієнтів? Дивіться більше порад щодо обміну досягненнями у своєму резюме .

Виберіть Потужні слова

Застереження: не перебирайте верх над вибором слова. Не потрібно вибивати тезаурус на полюванні на зайвих, незвичайних слів! Але майте на увазі, що деякі слова є просто більш захоплюючими, ніж інші – ось кілька рекомендованих силових слів, які слід використовувати у вашому резюме .

Перегляньте посадові інструкції щодо слів, які повторно використовуються в документі. Спробуйте варіювати їх більше. Наприклад, замість “керованого”, спробуйте “контролювати” або “скоординовано”.

Є кілька слів, які часто з’являються у резюме. Подумайте: “командний гравець” або “орієнтований на деталі”. Ці слова та фрази можуть відчувати себе несвіжими для найму менеджерів. Розглянемо способи показати, що ти маєш ці навички, а не заявляєш, що ти ними володієш. Наприклад, замість того, щоб сказати “орієнтований на деталі”, можливо, у вас може бути точка “Про звільнення чистого коду та допомагаючи іншим відслідковувати невеликі помилки коду”.

Одна застережлива примітка: там ваша робота звучить вражаюче та значуще – і тоді вихваляєтеся. Якщо ви заповнюєте пізнавальні позиції за допомогою верхньої мови, це може насправді дати відсіч і зробити вас дурними. Менеджер з найму дізнається, що це означає, якщо ваша посада “помічник” чи “менеджер”, і посилення обов’язків посади завищеною мовою не допоможе вам взяти співбесіду.

І однозначно, не будьте обманливими і нечесними. Лежати на вашому резюме можуть коштувати вам можливості працевлаштування і навіть є підставою для звільнення, якщо брехня буде виявлена ​​після того, як вас найняли на роботу – ось докладніше про те, чому важливо чесно зберігати своє резюме .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *