Учител по музика – заплата, необходими умения и др

Posted on

Учител по музика - заплата, необходими умения и др

Специфичните задължения на учителите по музика могат да варират в зависимост от това дали работят за училище, магазин за инструменти или частно. Те могат да учат учениците как да пеят, да свирят на музикални инструменти, да разбират теорията на музиката или комбинация от тези задачи. Кариерният им път зависи от вида на преподаването на музика, който ги интересува най-много.

Задължения и отговорности на учителя по музика

Учителите по музика могат да имат различни задължения, в зависимост от това какво преподават и къде. Учителите по музикална музика обикновено изпълняват следните задължения:

 • Учете хор, група, оркестър или комбинация от всички.
 • Работете със студенти на пиеси, концерти и други събития, които включват музика.
 • Задайте практика и други домашни задачи, свързани с музика, и тествайте студентите върху техните знания.
 • Водете оценки, срещайте се с родители и споделяйте доклади за напредъка.
 • Изпълнявайте други функции, същите като учителите, като наблюдение на училище и обяд.

Като учител по музика, базиран в училище, те се движат между класни стаи, предоставящи музикални инструкции. Точната учебна програма, която покриват, е продиктувана от училищния квартал и нивата на клас, в който преподават. Обикновено се акцентира силно на вокалните инструкции и теорията на музиката.

Някои училища имат избираеми часове по музика, които са по-напреднали, като например инструменти за преподаване и работят повече върху теорията на музиката. Учителите по музика също могат да бъдат отговорни за създаването на училищни музикални продукции или за обучението на училищна група.

Някои магазини за музика и инструменти имат вътрешни учители по музика. Тази настройка може да работи по няколко различни начина:

 • Независимите преподаватели по музика могат да наемат място в магазина, като независим фризьор наема салон пространство и да определят собствените си цени.
 • Работниците в магазина могат да преподават музика в страната и да споделят приходи с бизнеса.
 • В бизнеса може да има специализирани преподаватели по музика по персонал.

Тези учители по музика могат да се справят с вокални инструкции, инструментални инструкции или и двете. Уроците могат да бъдат частни или групови.

Забележка: Независимите учители по музика могат да работят на определени места, като например да наемат място, където преподават. Те могат да преподават в собствените си домове или да пътуват до домовете на своите студенти.

По отношение на предмета, работата като частен преподавател по музика е същата като работата в училище или бизнес; учителите по музика могат да преподават какъвто и да е аспект на музиката, в който са най-квалифицирани, и да се чувстват удобно да преподават. Тези учители по музика са самостоятелно заети. Те могат да преподават на пълно работно време или могат да преподават музика като втора работа.

Заплата на учителя по музика

Учителите по музика, които работят в училищна обстановка, имат фиксирана заплата. Други видове учители по музика обикновено се заплащат за един урок. Таксите се определят въз основа на текущия курс в района, така че те да могат да конкурират цените си за привличане на студенти. Те могат да започнат цените си в долния край на спектъра, за да съставят списък с клиенти. Те могат периодично да преразглеждат тарифите си, ако е необходимо.

За частните учители по музика обикновено се очаква заплащане в момента, в който се провежда урока или дори преди това, в зависимост от споразумението между учителя и клиента. Частните учители по музика обикновено печелят следното, ако работят на пълен работен ден:

 • Средна годишна заплата : 106 933 долара ($ 51,41 / час)
 • Топ 10% годишна заплата : $ 130 998 ($ 62.98 / час)
 • Долна 10% годишна заплата : $ 78 000 ($ 37.50 / час)

Източник : PayScale.com , 2019

Учителите по музика или училища, работещи по музика печелят следното:

 • Средна годишна заплата : $ 41,234 ($ 19,82 / час)
 • Топ 10% годишна заплата : $ 67 965 ($ 32.68 / час)
 • Долна 10% годишна заплата : $ 27 639 ($ 13.29 / час)

Източник : PayScale.com , 2019

Важно: Учителите по музика, които работят в училищата, имат договори със своите работодатели. Ако наемете място в музикален магазин, за да изнасяте уроци, имайте писмено нещо, което да уточнява уговорката, като наемната ставка, размера на известието, необходимо на която и да е от страните да анулира споразумението и дали магазинът прави комисионна за реферали. Ако работите частно, обикновено няма договор между учители и студенти, но е добра идея да дадете касови бележки за плащане и да имате писмено изявление за политики по въпроси като анулиране.

Образование, обучение и сертифициране на учители по музика

Квалификациите, необходими за да станете учител по музика, зависят от избрания от вас кариерен път. За да работи в училище, учителят по музика трябва да постигне следното:

 • Образование : Бакалавърска степен по музикално образование или свързана област от акредитиран колеж или университет е необходима. Курсовата работа може да включва основни учебни часове по управление на класната стая и развитие на детството, както и специфични за музиката часове.
 • Обучение : Ще се изисква начинаещи учители по музика да завършат часове за наблюдение и преподаване на ученици в училищна среда и да се свържат с местните училища за обучение и възможности за стаж.
 • Сертифициране : Повечето училища изискват преподавателите по музика да бъдат сертифицирани. Изследвайте изискванията и програмите за сертифициране във вашата държава. Също така ще трябва да издържите държавен изпит, за да преподавате на едно или повече училищни нива, в зависимост от целите си.

Забележка: Ако сте самостоятелно заети или искате да работите за бизнес като музикален магазин, сертифицирането може да не е необходимо. Ще трябва обаче да докажете своите знания и умения на клиенти и работодатели, ако искате да успеете в тази област.

Умения и компетенции за учители по музика

Тази работа обикновено изисква следните умения:

 • Организационни умения : Способността да се поддържа и следи записи на ученици, сметки за клиенти и частни срещи, както и да се преподават различни хармонии, песни и програми на цяло училище.
 • Междуличностни умения : Способността да се свържете добре с клиенти, ученици, родители и служители, когато давате групови или индивидуални уроци, провеждате родителски конференции за учители или училищни репетиции.
 • Музикални умения : Способността да се споделят музика и музикални знания на определена възрастова група, независимо дали в училище или частно.
 • Търпение и проницателност : Способността да се учат различни видове обучаващи се да подобряват своите знания и умения.
 • Лидерски умения : Способността да се спечели и задържи вниманието на учениците в група, оркестър или класна стая.

Работни перспективи

Според американското Бюро по трудова статистика се очаква учебните работни места да нараснат с около 8% през десетилетието, приключващо през 2026 г., приблизително толкова бързо, колкото средното за всички професии. Увеличаването на броя на учениците трябва да увеличи търсенето на училищни учители, но растежът на заетостта ще варира в зависимост от региона. Учителят по музика може да премине към преподаване на музикално образование на ниво колеж или да се върне в училище, за да вземе класове по лидерство, за да стане директор на училището, ако желае напредък.

Работна среда

В зависимост от това дали учител по музика работи за училище или бизнес, или частно определя къде работят. Учителите по музикална музика работят в класни стаи, аудитории или дори на треньори на открито и водещи членове на групата на събития като футболни игри. Учителите по музика, наети от бизнеса, могат да работят на място в бизнеса, като музикален магазин, предоставяйки инструкции на клиентите в определено помещение. Тези, които предоставят частни инструкции, могат да наемат място, да използват дома си или да посещават клиенти в дома им.

Работен график

Работното време варира в зависимост от вида на заетостта. Учителите по музика, които работят в училищата, преподават по време на учебните часове, но не работят, когато училищата са затворени, като през почивните дни, празниците и летните месеци. Въпреки това, учителите могат да изберат да работят летни часове или да преподават на частно ученици през това време. Тези, които работят частно или за бизнес, могат да работят на непълно работно време или на пълен работен ден или дори да имат това като втора работа.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *