Умения за слушане – Как да станете по-добър слушател на ще бъде от полза Вашата кариера

Posted on

Умения за слушане - Как да станете по-добър слушател на ще бъде от полза Вашата кариера
Слушането е меко умение, което позволява на хората да разбират информацията, другите да предават на тях. Тя е част от комплекта за комуникация умение, което включва говорят умения, известни още като вербална комуникация и междуличностни умения.

Докато слуха е физически способности, един от нашите пет сетива за слушане е умение, което един човек може да придобие и да подобри по продължение на целия им живот. Добри умения за слушане, ще ви помогнат да се отличи в повечето професии, но отлични умения за слушане са от съществено значение в някои от тях.

Забележка : Лицата, които са с увреден слух могат да бъдат чудесни слушатели, както и тези, които имат отличен слух могат да бъдат лоши слушатели. Умения за слушане изискват възможността за получаване и интерпретиране на информация, независимо от това как човек, който получава.

Колко хубаво умения за слушане да подобрите кариерата

Добри умения за слушане са наложителни за постигане на успех в работата. Те ви позволяват да успешно изпълнението на задълженията ви за работа, се разбираме с началника и колегите, и да служи на клиентите си и клиенти.

Когато един мениджър дава инструкции как да изпълни задача, добри умения за слушане, ще ви позволят да се разбере техните очаквания. Способността Ви да се изпълни задачата успешно увеличава.

Отлични комуникационни умения, включително умения за слушане, са в основата на всички добри взаимоотношения. На работното място взаимоотношения не са изключение. Да бъдеш в състояние да разберат какви са вашите колеги ви позволява да изградите разбирателство с тях. Това е от основно значение, когато се работи в екип основа.

Клиенти и клиенти също ще се възползват от добрите ви умения за слушане. За да изпълни своите нужди, трябва да сте в състояние да разберат какви са те.

7 начини за подобряване на уменията за слушане

Следвайте тези съвети, за да научите как да бъде чудесен слушател:

 1. Поддържане на контакт с очите: Търся някой в окото по време на разговор ви принуждава да се обърне внимание и да е сигнал към високоговорителите, че се фокусира върху това, което казват.
 2. Избегне прекъсване на: Запазване на вашите въпроси и коментари, докато говорителя завършва говорим. Някой добре подкован в вербална комуникация ще спре на редовни интервали, за да се даде възможност на слушателя да задават въпроси. Това е добре да го направят в тези точки, но ако това не се случи, изчакайте.
 3. Седни: нервничи ви кара да изглеждате скучно.
 4. Нод Your Head: Това показва на говорителя, че приемате в информацията, той или тя е предаване.
 5. Бъдете внимателни към невербални знаци: Обръщането на внимание на това, което говорещият не казва, е толкова важно, колкото бъде внимателен към своите думи. Потърсете невербални знаци, като изражението на лицето и стойка, за да се разбере напълно всичко.
 6. Клонят към председателя : Това е сигнал към другия човек, че сте ангажирани в разговора.
 7. Повторете Инструкции и Ask подходящи въпроси: След като говорител завърши говорим, повторете неговите инструкции, за да потвърдите, че сте ги разбере. Това е и времето, да задавате въпроси.

Бариери за слушане и как да ги преодолеем

Препятствията могат да попречат на способността Ви да се разбере какво казва някой. Те включват както външни и вътрешни фактори.

чужд акцент или реч пречка на говорителя може да направи трудно да ги разбере. Околният шум като звуците на трафик или силна музика също може да попречи на способността ви да слушате.

Вътрешните фактори също могат да ви попречат. Вашите собствени пристрастия и предразсъдъци могат да представляват значителна пречка. Например, може да не вземе някой сериозно, защото от вашите предварително мнение за тях. Безпокойство или гняв също могат да направят по-трудно да се разбере какво казва някой. Вашите собствени трудности внимание също може да е проблем.

Ако се сблъскате с един или повече от тези препятствия, опитайте най-добре да се справят с тях. Например, помолете някого с тежък акцент да се говори по-бавно. Преместване в по-тиха място, ако фоновия шум пречи на способността ви да се вземе в информацията. Покоряването си пристрастия или предразсъдъци е по-трудно, но е знаел за тях е добро място да започнете.

Кариери Това изисква отлична умения за слушане

са необходими за изпълнение на основните задължения длъжностните характеристики на тези и други професии Отлични умения за слушане:

 • Психично здраве Съветник
 • съдия
 • Социален работник
 • Психолог
 • духовенство
 • Въздушен контрол
 • лекар
 • Юрист
 • посредник
 • Директор на училище

5 Основни предимства на това да е активен слушател на

Отлични умения за слушане, да ви помогнат:

 • Извършване на работата си добре
 • Изграждане на добри взаимоотношения с колеги и шеф
 • Работа като член на екип
 • Отговори на нуждите на клиентите, или клиентите и решаването на проблемите им
 • Запознайте се с квалификацията на определени професии
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *