Трябва ли Paralegal Отидете на Law School?

Posted on

Трябва ли Paralegal Отидете на Law School?

Като Paralegal, имаш поглед отвътре на правна практика. В един момент, е естествено да се чудя дали искате да бъде по-добре, като адвокат. В крайна сметка, имаш много повече от най-земята опит от входящите сътрудници, много от които не са стъпвали в съдебната зала или да се видят набор от M & A документи. Не може да приложите това, което сте научили, за да се придвижите нагоре в йерархията като адвокат? Преди да направи голям ход, ето няколко неща, за да разгледа.

Нима ще бъдат намалени Заплата надстройка?

Paralegals, които искат да станат адвокати често са изкушени от по-високите адвокатите основните заплати обикновено правят. Но този номер може да бъде подвеждащо. Адвокатите са на заплата и не се плаща повече, ако те работят извънредно. За разлика от тях помощници се плаща повече, толкова повече те работят. Когато говорим за ситуация на изпитание, когато всички в екипа работи 20 часа на ден (не е толкова необичайно, за съжаление), на помощници могат да се правят повече на час, отколкото много от адвокатите! Преди да решите да инвестирате $ 100 000 или повече в юридическия факултет за по-висока заплата, направи по математика и се уверете, че ще доведе до по-висока часова ставка (като се вземат предвид всички плащания студентски заеми може да бъдат оставени с).

Как ще си качество на живот да бъде засегната?

Въпреки че може да не изглежда като това, ако сте Paralegal в търсенето, вероятно имате повече контрол над професионалния и личния живот, отколкото адвокат прави. Защото ти се плаща извънреден труд, адвокати дават поне малко внимание на броя на часовете Молим Ви на работа. Като адвокат, вие по същество ще бъдат на повикване всичко това време, нещо, което много хора намират дълбоко неприятни.

Какво работите Искате ли да се прави?

Друг основен мотиватор за разглеждането на преход от Paralegal на адвокат е да се направи по-интересно или по-голямо предизвикателство работа. Ето, това е важно внимателно да погледнем адвокатите работа, особено на младите юристи, всъщност правят.

Животът на старши партньор може да изглежда бляскав, докато сте предаване на документи за кръстосан разпит в съда, имайте предвид, че това отнема много години, за да стигнем до тази точка. Като нов адвокат, пак ще трябва да плащат членски внос за в окопите, прави рутинно работа, която може да се окаже по-малко интересно от организиране на всички документи за всеки отделен като Paralegal.

Преди да решите да отидете на юридическия факултет, направете някои информационни интервюта с адвокати на вашата фирма (ако имате опит с тях уведомихте, може да продължи по този път), или с други адвокати, които познавате. Вземи добро усещане за това, което правят по цял ден, така че ще бъде в състояние да прецени дали “адвокат на работа” е наистина това, което искате да направите.

Какъв тип работа ще бъде в състояние да получите?

Paralegals, които отиват в юридическия факултет понякога очакват те ще имат предимство в процеса на отдаване под наем, но дори и когато имате свързаната с трудов стаж, правната сфера е много архиерейска място. Ако работите за една фирма AmLaw като Paralegal, това е малко вероятно, че ще бъдат наети там като адвокат, освен ако не се окажете в топ юридическия факултет. Личните връзки са важни, разбира се, но те само да стигне дотам. В крайна сметка, родословие все още носи в деня на много места.

Ако решите да отидете за него и да прилага по отношение на юридическия факултет, помислете за начини за поддържане на вашия дълг надолу и ще имате повече възможности, когато завършат. Освен ако не се стремите към фантазия BigLaw работа, ще юридическия факултет на непълно работно време, докато продължава да работи може да е добра опция.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *