Топ Информационни технологии Сертификати за начинаещи

Posted on

 Топ 10 ИТ сертифициране за начинаещи

Средният годишен заплащане за професионалисти на информационните технологии е около $ 84 000, както е на 2017, според Бюрото за трудова статистика на САЩ . Това е два пъти повече от средната годишна заплата за всички професии, взети заедно. Компютри играят роля в множество функции за почти всички професии, и някой трябва да се грижи за всички тях, което прави ИТ професията все по-голям един. BLS проекти индустрията, за да добавите повече от половин милион работни места по време на десетилетието, приключващ през 2026.

Повечето от най-доходоносната ИТ работни места изискват някаква форма на сертифициране, все пак, така че е важно да се знае какво ще бъде необходимо вид обучение в зависимост от конкретния IT кариерата ви преследват.

CRISC: Сертифицирано в риск и контрол на информационни системи

Според одит и контрол на информационни системи асоциация (ISACA), това сертифициране, гарантира, че притежателят е добре подкован в рискове за информационни системи, а след това проектиране / прилагането на решения. Този сертификат, според Умения и Заплата доклад за IT, е със средна заплата от $ 119 227 на година и е добър за сертифициране за интересуващите се от позиции, информационни системи за сигурност.

CISM: Certified Information Manager сигурност

Друг сертифициране ISACA, сертифицирането на CISM признава умения в управлението на информационната сигурност, като човек, който управлява, дизайн, и оценява сигурността на информацията за дадена организация. Този сертификат има някои предпоставки, като например съществуващите сертификати като GIAC. Според Доклада за Умения и Заплата, притежателите на този сертификат, печелят средно по $ 118 348 на година.

CISSP: Certified Information Systems Security Professional

Подобно CRISC и CISM по-горе, това сертифициране признава уменията в областта на сигурността и управление на риска, както и разработване на софтуер за сигурност. Средната годишна заплата отчетения за притежателите на този сертификат е $ 110 603.

PMP: Project Management Professional

При средна годишна заплата от $ 109 405, за сертифициране PMP от Института по управление на проекти (PMI) гарантира, че според ЧЗ “, вие говорят и разбират езика на глобалното управление на проекти”.

CISA: Certified Information Systems Auditor

Друг сертифициране IASCA това CISA гарантира, че одиторите информационни системи имат необходимите умения за оценка на системите и да следват най-добрите практики за “подкрепа на доверието в и стойност от информационни системи.” Средната заплата на притежателите CISA е $ 106 181.

CCDA: Cisco Certified Design сътрудник

В CCDA  е сертифициране на Cisco за дизайн на мрежата. Уверете се, че сте сертифицирани с друг сертификация Cisco (като CCNP маршрутизация и комутация или всяко сертифициране CCIE), тъй като това е изискване за CCDA. Средният доход на притежател на CCDA е $ 99 701. Този сертификат, заедно с CCNP, е добре да има, ако сте заинтересувани да станете мрежа инженер .

CCNP маршрутизация и комутация

По $ 97 038 на година средната годишна заплата, за CCNP маршрутизация и комутация сертифицирането е добре за някой, с най-малко една година от мрежови опит, и гарантира, че притежателят може да внедри и поддържа широкообхватни мрежи и работа със специалисти по решения.

MCSE: Microsoft Certified Systems Engineer

Microsoft е променила характера на Microsoft Certified Solutions експерт  да бъде повече от широк сертифициране с акцент върху прилагането на технологията върху голямо разнообразие от варианти, вместо от един фокусирани върху специфични дисциплини. Въпреки това, MCSE е все още високо уважавана сертифициране, за да се получи, а средната работна заплата за притежателите MCSE е $ 96 215 на година.

ITIL v3 Foundation

ITIL v3 на удостоверителни на ITIL Учителя -recognizes тези, които могат да кандидатстват за ITIL понятия за качество на ИТ решения в реалния свят ситуации. Средната годишна заплата за притежателите сертификация ITIL магистърски е $ 95 434.

CEH: Сертифицирано Етичната Hacker

CEH е продавач-неутрални (не е обвързан от всички марки) за сертифициране на информационни технологии работници, които желаят да специализират в “законно” хакерски злонамерени хакери, използвайки същия знания и инструменти, които злонамерени хакери да използват. Две години на сигурността, свързани с опит е за предпочитане преди да получи CEH. Средната годишна заплата за титуляр CEH е $ 95 155.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *