Съвети за форматиране за Вашата автобиография (CV)

Posted on

Съвети за форматиране за Вашата автобиография (CV)

Имате ли нужда да напише автобиография? От автобиография, известна като CV, е алтернатива на писане на автобиография, за да кандидатстват за работа. Автобиографии са най-често използвани в академичните среди, научните изследвания и медицина – да не говорим за повечето работни места извън Съединените щати.

Докато автобиография обикновено е само една страница или две по дължина, а CV е по-подробен и по тази причина по-дълго, често съдържат повече информация за академични постижения, отколкото на автобиография. Автобиографии варират в зависимост от вашата област и опит, но има и редица общ формат и стил насоки можете да следвате при създаване на автобиография. Има и определени участъци повечето хора да включат в своите автобиографии.

Ако планирате да използвате хартиено копие от автобиографията си, не забравяйте да го отпечатате на хартия автобиография с високо качество. Използването на хартия, която е по-добро качество помага да обрисуват си професионализъм.

Научете как да форматирате вашата автобиография и какво да се включат. Прегледайте съветите CV и използват примера с формат като шаблон за своя автобиография.

Автобиография Формат Пример

Информация за контакти
Име
Адрес
Телефон
Мобилен телефон
Email

По желание Лична информация
Тази информация не е включена в американски автобиографии. Тя може да бъде поискано в други страни.
Дата на раждане
Място на раждане
Гражданство
Visa Статус
Пол
Семейно положение
Съпруг Име на
деца

Заетост История
Списък в хронологичен ред, включва подробности за позиция и дати.
Работа История
академични длъжности
научни изследвания и обучение

Образование
Включи дати, специалности, както и подробности за степени, обучение и сертифициране.
Следдокторско обучение
Graduate School
University
High School (В зависимост от държавата)

Професионални квалификации
Сертификати и акредитации

Компютърни умения

Награди

публикации

Книги

Професионални Членства

Интереси

Автобиография форматиране Бързи съвети

CV Дължина: Докато автобиографии обикновено са дълги една страница, повечето автобиографии са най-малко две страници дълго и често много по-дълго.

Font Choice и Размер на шрифта: Няма нужда да се използва пищни шрифтове, които са трудно да се чете; Times New Roman, Arial, Calibri, или шрифтове като тези са най-добрите. Вашият размер на шрифта трябва да бъде между 10 и 12 точки, въпреки че вашето име и заглавията на разделите може да е малко по-големи и / или с удебелен шрифт.

Формат: Както и да решите да организирате разделите на автобиографията си, не забравяйте да се запази всеки раздел униформа. Например, ако си сложиш името на една организация в курсив, всяко име на организацията трябва да е в курсив. Ако включите или две изречения за постиженията си в определена позиция, общение, и т.н., да направи списък с водещи символи на всеки постижение. Това ще запази своята автобиография, организиран и лесен за четене.

Точност: Бъдете сигурни, за да редактирате автобиографията си, преди да го изпратите. Проверете граматика, правопис времена, имена на фирми и хора и т.н.

Какво да включите в CV

Не всички автобиографии изглежда по същия начин. Можете да изберете да включва само някои от тези раздели, защото другите не се отнасят за вашата подготовка или вашата индустрия. Включете това, което изглежда подходящ за вашия район на специалност.

Забележка : Вашето CV трябва да се различават по стил и съдържание в зависимост от позицията и организацията, за която кандидатствате.

Информация за контакти: В горната част на автобиографията си, да включва вашето име и информация за контакт (адрес, телефонен номер, имейл адрес и т.н.). Извън САЩ, много автобиографии включват още по-лична информация, като пол, дата на раждане, семейно положение, а дори и имената на децата. Освен ако не е, за която кандидатствате за работа извън Съединените щати, че не е необходимо да се включи тази информация.

Образование: Това може да включва колеж и следдипломно обучение. Включване на училището присъстваха, дати на изследване, както и степента получили.

Отличия и награди: Чувствайте се свободни да се изброят списък класиране си деканат, ведомствени награди, стипендии, стипендии, както и членство в никакви отличия асоциации.

Теза / Дисертация: Включване на вашата теза или заглавие дисертация. Можете също така да включва кратко изречение или две от вашата хартия, и / или името на вашия консултант.

Изследователски опит: Списък всеки изследователски опит имате, включително, когато сте работили, кога и с кого. Включете всички публикации, произтичащи от вашето изследване.

Професионален опит: Списък съответния професионален опит, включително и извън академичната работа, който смятате за свързаните с тях. Избройте работодателите, позицията и датите на заетостта. Включва списък кратко на служебните си задължения и / или постижения.

Преподавателски опит: Списък всички учебни заеманите длъжности. Включване на училището, име, разбира се, и семестър. Вие също може да включва всякаква друга свързана с уроци или група лидерски опит.

Умения: Списък съответните умения, които все още не са споменати досега, като езикови умения, компютърни умения, административни умения и т.н.

Публикации и презентации: Списък публикации, написани от вас, написани в съавторство, или са допринесли за. Включва всички необходими библиографска информация. Можете също така трябва да включва всички парчета, които в момента работят. Включи документи можете представени по време на конференции и / или сдружения: списъка с имена на хартията, името на конференция и мястото, и датата.

Членство в професионални организации: Списък някакви професионални асоциации, към която принадлежат. Ако сте член на борда на сдружението, се изброят вашето заглавие.

Извънкласни дейности: включват всеки доброволец или сервизно обслужване, което сте направили, както и всички клубове или организации, към които са участвали. Можете също така да включва обучение в чужбина опит тук, ако все още не сте го споменали.

Мисленето чрез вашата автобиография

Бъдете сигурни, че CV е правилният избор за вас: В зависимост от свободното работно място и работят историята си, автобиография може или не може да бъде най-добрият начин да се подчертаят вашите умения и опит. Например, ако вашият опит се побира на една страница, на автобиография може да бъде по-добър избор.

Преглед на пробата автобиография, преди да напише: Ако започвате автобиографията си от нулата, автобиография проби преглед учебната програма първи и използвате шаблон, за да структурирате писмена форма. Бъдете сигурни, за да персонализирате вашата автобиография, за да отрази своя уникален опит и квалификация.

Напиши персонализирана автобиография за Откриване всяка работа : Да, това отнема повече време, отколкото просто да изпратите CV родово – но това, че си струва. Напиши обичай CV подчертаване уменията и професионалния опит, който ви е идеално подходящ за ролята правят и ще подобри шансовете си за получаване на интервюто.

Автобиография Пример

ЕМИЛИ Уилямс
42 Oak Drive, Център, Индиана, 46278
Телефон: 555-555-5555
Cell: 555-666-6666
email@email.com

ОБРАЗОВАНИЕ

Доцент доктор. , История, Университет на Център, 2018
Дисертация: “Пътуване Запад: История на железния път, 1850-1900”
Дисертация Advisors: Уилям Джеймс (първи читател), Татяна Ayole (втори четец)

MA , история, Университет на Център 2015
Дисертация: “Златният шпайк: Ролята на железниците в индустриалната революция”
Дисертация Съветник: Джон Мъри

BA, американски изследвания, Роджърс колеж, 2010
завършва с пълно отличие

ПОЧЕСТИ И НАГРАДИ

Най-добра дисертация награда, Университет на Център, 2018
получава наградата за най-добра дисертация в областта на хуманитарните. Три награди се дават всяка година на доктор Завършва в хуманитарните науки, естествените науки и социални и поведенчески науки.

Джеймс Doe награда, Университет на Център, 2017
Като се има предвид, за да завършил студент, който спечели най-високата СОП в тяхното училище.

Фи Бета Капа, Поканени Junior Година на Роджърс колеж, 2009

Списък на Дийн, Роджърс College, 2007-2010

ПУБЛИКАЦИИ

“Ролята на железния път в развитието на Филаделфия, 1840-1860.” Вестник на американската история и технологии Vol 71, № 8 (пролет 2018):… 88-101.

“Литературен преглед:. Майкъл Уестън Пътешествията през Филаделфия” Филаделфия История вестник. Vol. 71, № 2 (Fall 2017): 121-123.

УЧИТЕЛСКИ ОПИТ

Инструктор, Университет на Център, 2016-2018

  •  Американска история, 1865-настояще
  •  История на технологиите

Асистент-преподавател в Университета в центъра на града, 2014-2016

  • Световна история
  • Популярната култура в Америка

презентации на конференцията

“Възходът на Ийстън Railroad Company.” История на Америка конференция. Филаделфия, Пенсилвания, 2018.

“Железния път в американската литература.” American Railroad История конференция. Трентън, Ню Джърси, 2017.

професионално обслужване

Президентът, Университет на Център студентска асоциация, 20XX
конференция Организатор, завършил История конференция в Университета в центъра на града, 20XX

ОБЩЕСТВЕНА СЛУЖБА

Съорганизатор, центъра на града Грижи, Университет на Център Outreach програма, 20XX

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ

Американските историци Организация
Организацията на американските технологии

Езици

Английски: Общуване на роден език
испански: Fluent, Advanced Четене и писане
мандарин: Новини високоговорител

КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ

Microsoft Office, WordPress, Google Analytics, социални медии

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *