Съвети за това как за участие в търг Вашият Оставка

Posted on

Съвети за това как за участие в търг Вашият Оставка

Какво означава изразът  тръжна оставката ви  кажа? За участие в търга оставката ви е формален начин да кажете на шефа си, че ще напусне работата си, за да работи за нови възможности. Това е акт на уведомяване работодателя си, че сте се оттегля от работодателя и се преместват върху нови начинания.

Когато подаде оставка, това означава, че вие ​​сте този, който реши да сложи край на отношенията с работодателя си. А оставката е типично доброволно напускане на работа от страна на служител, за разлика от стрелбата, съкращения или друго решение за прекратяване на работодателя, стартирано.

Въпреки това, в някои случаи, компания ще предложи на работниците възможността да подаде оставка, вместо да уволнят или като заетостта им прекратен за кауза.

Какво е Вашето Търгове Оставка?

Когато търг вашата оставка, обикновено предоставят писмено или устно предупреждение, че се оттегля. Това е стандартна практика за осигуряване на работодателя си с предизвестие най-малко две седмици, когато е възможно, така че те да имат време да се намери новото си устройство. Писмо оставка е официално писмо се посочва, че напускате текущата си позиция и се посочват, когато последният ти ден ще бъде.

Как да се обяви на търг Оставка

Ако грациозно търг вашата оставка, това ще отвори вратата за гладка, приятелско раздялата от вашия работодател. Правилно, ще излезете от заетостта в добри отношения с работодателя си.

Има най-различни начини за участие в търг оставката ви, в зависимост от обстоятелствата. Можете да подаде оставка в лице (учтив начин да го направя, ако не работят от разстояние), се обади по телефона, за да се откажат или да изпратите имейл съобщение на шефа си, който гласи, което прекратяване на трудовоправните си с организацията. Най-формален начин да подаде оставка е да се осигури вашия работодател с официална молба за напускане, съдържаща вашето заглавие, отдел, и официална дата напускане.

Преди да се откажат, се консултирайте с политиките по заетостта на вашата организация за насоки за формализиране на вашата оставка. В повечето случаи, трябва да даде предизвестие най-малко две седмици за позиции за подкрепа и най-малко един месец за професионални роли. Ако са обхванати от трудов договор, проверете подробностите и с дребен шрифт на това, което трябва да направите, за да го свърши, докато спазването на правилата. Вие може да бъде задължен да остане за известен период от време, в зависимост от вида на работа или данни за кореспонденция.

Понякога може да не сте в състояние да даде пълни две седмици – или дори такива – предупреждение.

Документа на заминаване

Когато подаде оставка, това се счита за най-добри практики, за да се документира вашите намерения в писмена форма, така че е официален писмен запис. Дръжте го прости и кратки. Обърнете внимание, което възнамерявате последния ден на работа и да изразя благодарност за възможностите, които сте имали, докато в текущата си роля, ако е необходимо.

Допълнителна информация за това, защо сте избрали да напусне не е необходимо за писмото, и тя може да бъде по-подходящо да се обсъдят причините в лице с вашия отдел ръководител или човешки ресурси.

Прегледайте Примерен Оставка Писмо 

Ето един пример на писмо можете да използвате за вдъхновение – това писмо ще се отпечата. За по емайл писма, да изтриете цялата информация, преди “Уважаеми получателя.”

Вашето име
Вашият адрес
Вашият Град, Пощенски код
Вашият Телефон
Вашият Email

Дата

Пълно име Писмо на получателя
Заглавие
Организация
Адрес
Град, Пощенски код

Уважаема г-жо Тери:

Пиша Ви информирам, че аз съм се оттегли от поста си като художествен ръководител на ABC Productions. Последният ми ден ще бъде на 19 април, две седмици, считано от днес.

Аз съм благодарен за времето, аз съм имал в компанията АБВ – Научих толкова много за ръководител на екипа, и как да се балансира творчество с нуждите на клиентите. Аз със сигурност никога няма да забравя нашите късно вечер стават проекта компания АБВ през финалната линия. Вашата подкрепа е безценна с този проект, както и на много други през годините.

Моля да ме уведомите как мога да спомогне за облекчаване на този преходен период, от водещи търсенето на замяна ми да предоставя бележки на текущите проекти.

Аз ви и всеки би искал в компанията АБВ всичко най-добро.

На Ваше разположение,

Влезте името ви в хартиеното копие 

На въведените от вас име

Планирайте плавен преход

Тя е по-добър вкус да се запишете за вашия мениджър и бъдеще смяна на статута на всеки един от настоящите си проекти. В зависимост от връзката с работодателя си, може да изберете да предложи помощ при намирането и / или обучение на лицето, което ще наследи работата си. Също така е разумно да се срещне с вашия отдел човешки ресурси, за да се създаде интервю изход. Това ще даде възможност да се направи преглед на документи за състоянието на заетостта и да разберат последствията за вашите обезщетения (като здравна осигуровка, 401k статут и за придобиване на права графици, останал платен отпуск (ВОМ) и болно време и т.н.) сред вашия преход.

Избягвайте изкушението на взривяване на работодателя или публично критикува политиката на персонала и на компанията. Бъдещите работодатели могат да направят запитвания за мандата си в организацията и колегите могат да отвърне на удара, ако сте били критични или наляво по лоши условия.

Какво ще кажете за обезщетения за безработица, когато сте подаде оставка?

Служителите, които се оттеглиха от работа често не отговарят на условията за помощи при безработица, въпреки че работниците подавам оставката под натиск или от враждебна работна среда, могат да бъдат допустими. Консултирайте се с вашия офис състояние на безработицата и да се консултират съветник трудов ако имате въпроси относно последиците от една оставка.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *