Съвети за писане на първата си автобиография

Posted on

Съвети за писане на първата си автобиография

Ако се притеснявате за писането на първо автобиографията си или се борят със задачата, не сте сами! Въпреки това, той не трябва да бъде смущаваща.

Много студенти и млади специалисти се притесняват, че те не разполагат с достатъчно опит, за да се създаде непреодолими автобиография. Въпреки това, не се притеснявайте. Има много начини да подчертават своите умения и опит, дори и ако това е първата ви работа.

Прочетете по-долу за съвет как да се напише силно първо автобиография, който ще генерира интерес и интервюта.

Какво трябва да направите, преди да напише автобиографията си

Преди дори да започне да пише автобиографията си, има няколко стъпки, които можете да предприемете. Имайте предвид, че целта на автобиографията е да се покаже на работодателя, че сте сериозен кандидат за работа, и че ще добавят стойност към компанията.

За да направите това успешно, трябва да знаете, това, което потенциалните работодатели търсят. Започнете с изследване обяви за работа, които ви интересуват. Направете списък с ключови думи, ще намерите в обявите за работа, като често споменаваните изисквания или умения. Вие ще искате да се съсредоточи върху тези в автобиографията си, за да впечатли работодателя.

Помолете опитни професионалисти, което те считат за важно, когато те правят наемане на решения. Помислете за провеждане на някои информационни интервюта с хора във вашата област, за да се получи усещане за това, което е най-важно за вида на работни места, които търсите.

Можете да прочетете и професионални издания и сайтове, свързани с вашата целева индустрия. Потопете се в избраната сфера и да научат колкото можете. След като знаете какво е важно за работодателите, можете да насочите автобиографията си, за да отговори на тези въпроси.

Съвети за писане на първата си автобиография

 • Highlight образование. Ако сте студент или ученик скорошен, вашето образование е един от най-големите си активи. Сложете раздел “Образование” на автобиографията си към горната част на страницата. Включва не само училището ви отиде да и степента, който сте получили, но всички други постижения. Може би сте имали висок успех, или прави Списък на декана. Ако сте учили в чужбина, може да се включи това, както добре. Работодателите са впечатлени от академични постижения младите специалисти, така че да откроите.
 • Подчертайте всички свързани с опит. Може да имате ограничен професионален опит, но имате много други преживявания, можете да рисувате върху. Помислете за клубовете в които сте участвали, стажове, които сте заемали и доброволчески позиции сте работили. Всички те могат да бъдат изброени в “Свързани Experience” или подобна категория.
 • Оставете това, което не е от значение. Ключът е да се подчертае, тези неща, които демонстрират си стойност за компанията, и да остави тези неща, които не го правят. Например, ако ви се иска да работи в информационни системи, вашият програмиране стаж ще бъде важно, но фактът, че сте спечелили награди за водни ски, не е така! Да не се включва хобита или преживявания, освен ако те са свързани с работата.
 • Споменете постижения. Под всеки опит, можете да изброя някои от отговорностите ви, издадени в тази работа или позиция. Въпреки това, надхвърля просто казва това, което направих. Избройте всички постижения, които доказват, можете да добавите стойност към организацията. Например, може би сте спечелили “Служител на месеца” на работното място. Или може би сте създали нова система за подаване, което увеличава ефективността на дадена служба. Включете всички примери пъти, които добавят стойност към една компания или постигне нещо.
 • Използвайте ключови думи. Погледнете назад към списъка с ключови думи, генерирани от общи умения и изисквания за работните места, за която кандидатствате. Опитайте се да използвате някои от тези ключови думи в цялата автобиографията си. Това ще покаже наемане мениджър, с един поглед, че сте подходящ за тази работа.
 • Вижте примера. Особено, когато пишете първо автобиографията си, че е добра идея да погледнете автобиография примери. Те могат да ви помогне да решите как да форматирате автобиографията си, и каква информация да се включи. Уверете се, че да променят всяка проба възобнови да включва информация, която е специфична за вас, и за работата, за която кандидатствате. Вижте тези студент автобиография примери, както и тези и други примери автобиография.
 • Бъдете кратки. Особено, ако това е първото автобиографията си, че не може да има много информация, да се включат. Вашето резюме не трябва да бъде по-дълъг от една страница. Целта е да се запълни цялата страница, докато все още има добра сума на празно пространство в изолация.
 • Edit, редактиране, редактиране. Тъй като работодателите получават толкова много приложения за работа, нещо малко като печатна грешка може да ви струва работата. Не забравяйте да старателно проверят автобиографията си преди да го изпратите до работодател. Прочетете го, за каквито и да било грешки, правопис и граматика, както и несъответствия във формат (като например използването на различни стилове на подточки). Попитайте приятел или член на семейството, или съветник на кариерните услуги, също така, за да го погледнете за вас.

Възобновяване Дизайна

Много хора са изненадани да научат, че автобиографията дизайн е също толкова важно, колкото и съдържание, но това е абсолютно вярно. Изследванията показват, че автобиографията си по-малко от 20 секунди, за да вземе правилното впечатление, така че тя трябва да бъде привлекателен и лесен за четене.

Има много различни начини да се проектират и форматът на автобиографията си. Вижте тези възобнови шаблони, за да ви помогне да форматирате своя собствена автобиография. С помощта на шаблон, ще направи по-лесно да създадете своя автобиография. Това не само ще ви спести време, но може също така да намали форматиране грешки. Можете да погледнете тези други шаблони автобиография достъпни чрез Microsoft Word и Google Docs.

Първо Resume Sample

Barry Allen
High Street 1234 • Атина, GA 30603 • (123) 456-7890 • barry.allen@email.com

КВАЛИФИКАЦИЯ РЕЗЮМЕ
Най-тенисист деблокирането колеж и про тур игра опит, за да ексел като треньорка по тенис.

Тенис Coaching : може да разчита и 10 години конкурентна тенис опит да проектират и оловни динамични младши и възрастни клиники и осигуряване на качествено обучение за играчи от всички възрасти.

Sports Management : Обучен в координация тенис турнир събитие и маркетинг.

Сертификати : САЩ Професионалната асоциация по тенис (USPTA) и Professional Tennis Registry (PTR) сертифицирани, CPR, оказване на първа помощ

Ключови Силни : харизматична и силно мотивиращо коучинг стил, да капитализират върху индивидуалните силни и осигуряване на подкрепа за преодоляване на лични предизвикателства.

ОБРАЗОВАНИЕ

BSEd в Sport Management (юни 2018)
Университет за Грузия, Атина, Джорджия
Тенис Екип за мъже; Тенис стипендии; Sports Business Club

СТАЖ АКЦЕНТИ

Университета в Джорджия, Атина, Джорджия

Студент, Sports Management (09 / 2014-06 / 2018)
Завършен цялостен четиригодишен курс на обучение по управление на спорта. Ключови курсови работи, включени в учебната програма за управление на спортно събитие, връзки с обществеността, маркетинг, и финансите.

 • Спечелените 4 MVP награди за NCAA D1 програма тенис, постигайки Топ 100 USTA класиране, All-членка, както и облицовки Top турнира на държавата.
 • При условие, уроци по тенис за деца на възраст от 5 до 14 на университетските спонсорирани летни тенис клиники.
 • Спечели две от категория I Уста Национално първенство.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *