Ставайки Paralegal – Умения което трябва да успеем като Paralegal

Posted on

Ставайки Paralegal - Умения което трябва да успеем като Paralegal

Списъкът по-долу са изброени осем от най-добрите умения-правни, необходими за успеха. Овладяването на тези основни компетенции може да ви помогне преминете на работното място и да получат конкурентно предимство в днешния правен пазар.

общуване

Ефективната комуникация е в основата на правото на практика. Независимо дали сте на интервю на нов клиент, се свържете с експерт, като изявлението на свидетел, насрочване на съдебни секретари или обсъждане на сделка с наблюдаващия прокурор, до 80% от деня си се изразходват общуването с другите. Като дясна ръка на адвоката, помощници служат като връзка между клиенти, експерти, търговци, защитникът на другата страна и на други страни в съдебни спорове или сделка. Следователно, способността да комуникират ясно и ефективно е важно умение Paralegal.

писане

Най-високо ниво умения за писане са от съществено значение за почти всеки Paralegal позиция. Процесуално помощници изготвят кореспонденция, писмени становища, откритие, предложения, долни гащи, правни меморандуми и други документи, които варират от прости до сложни. Транзакции помощници на предложения за решения, споразумения, договори и свързаните с тях документи. От писане е неразделна функция Paralegal, помощници, които да овладеят изкуството на ясен, кратък и убедителен писмени комуникации ще се отличават от връстниците си.

Изследователски и вътрешно разследване Умения

Изследвания е друг основен специалистите Paralegal. В допълнение към овладяване на традиционните правни изследователски методи, помощници трябва да стане професионалист в Интернет за научни изследвания и правна изследователски бази данни, като Westlaw и Лексис / на вестника. Paralegals също трябва да се научат да се анализира този случай факти и правилно цитира законовата власт. Твърди умения за разследване в граждански, наказателни и транзакционни контекст са необходими за проследяване на медицинска документация, доказателства, документи и свидетели също.

технологични умения

Технологични умения са един от най-търсените-правни умения в днешния правен пазар. Тъй като технологията инфилтрати всеки аспект на закона на практика, помощници трябва да овладеят нарастващия набор от текстообработка, електронни таблици, телекомуникации, база данни, представяне и правни изследвания, софтуер. Paralegals често са натоварени с извършване на покупки на технологии в рамките на тяхната правна фирма или правен отдел. Правна технология на преден план и до нови ниши-правни – подкрепа съдебни спорове и електронно разкриване. Paralegals, които въвеждат съвременни технологични умения на масата имат конкурентно предимство в пазара на правни услуги.

организация

Адвокатите разчитат на помощници, за да въведе ред на техните дела и преписки по граждански, наказателни и транзакционни въпроси. Документ интензивни спорове и корпоративни сделки генерират огромни количества документи и данни. Следователно, способността да сортираме, категоризира, поръчка, манипулира и организира тази информация е основно умение Paralegal. В допълнение към организиране на физически документи, изложби, както и доказателства, помощници трябва да овладеят технологични приложения и бази данни, които помагат в управлението са свързани с дела.

Многозадачна

Рядко са помощници, възложени на един-единствен случай сделка или задача. В реалния свят, помощници трябва да жонглират с много задачи едновременно и балансират конкуриращи се приоритети. Например, един съдебен спор Paralegal могат да интервюират един свидетел, имейл клиент, тренира колега на нова база данни и изследвания за правен проблем в рамките на една и съща едночасов блок от време. Най-успешните помощници могат да мислят гъвкаво, приоритизират задачите и баланс на изискванията на няколко надзорни органи и клиенти.

Съвместна дейност

Работа в екип е друг основен специалистите Paralegal. Доставката на правни услуги е достатъчно сложен, че е необходим екип с много умения, за да се осигури качествено и ценово ефективна услуга. Освен това, тъй като правила за извършване на адвокатска дейност изискват помощници да работят под надзора на един адвокат, работата в екип е неразделна част от Paralegal практика. Paralegals са част от по-голяма правна екип в рамките на тяхната организация, която може да включва сътрудници, партньори, колеги помощници, юридически секретари и други. Paralegals трябва да работят в сътрудничество с външни лица, включително клиенти, защитникът на другата страна, експерти и доставчици.

Внимание към детайла

Докато адвокатите често са фокусирани върху голямата картина, детайлите падат на Paralegal. Административно-правни задачи, като цитира проверка (проверка правен орган в кратки сведения и бележки), преглед на документи, управление на изложба и търсения заглавие изискват е трудна внимание към детайла. Управление на логистичните сложността на подготовката за съдебен процес или затваряне също изисква фокус върху множество детайли, вариращи от наброяващи експонати и двоен контрол на бюджетите за проследяване на съдебни дати и подаване срокове.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *