Специалист Компютърна поддръжка – Описание на длъжността

Posted on

Специалист Компютърна поддръжка - Описание на длъжността

Един специалист по компютърна поддръжка помага на потребителите, които имат проблеми със софтуер, компютри или периферни устройства като принтери или скенери. Някои наречената подкрепа компютър потребителски специалисти-подпомагат фирмите клиенти, а други-известни като подкрепа компютърни мрежови специалисти-осигуряват подкрепа в къщата на една организация на информационните технологии (IT) персонал.

Същата работа, друго заглавие

Това са някои от заглавията на работни места, които специалисти за компютърна поддръжка също могат да минават, въпреки че задълженията им са идентични. При търсене на свободни работни места, също така да използвате тези ключови думи:

Технически или Специалист техническа поддръжка, Help Desk Техник, IT специалист, Network техник, специалист мрежа, ИТ консултант.

Бързи факти

 • специалисти по поддръжката на компютъра на потребителя печелят средно годишна заплата от $ 50 210 и специалисти по поддръжката компютърна мрежа печелят $ 62 340 (2017).
 • От професионалисти за подкрепа на компютърни на 835,300, 636,600 са компютърни специалисти по поддръжката на потребителя и 198 800 са компютърни специалисти по поддръжка на мрежата (2016 г.).
 • Различни индустрии използват тези технологии работници. Някои работят за ИТ консултантски фирми, които предоставят  техническа подкрепа  на много различни фирми, на договорна основа.
 • Технически специалисти по поддръжката понякога работят от дома си, но други пътуват до офисите на клиентите.
 • Повечето работни места в тази област са на пълен работен ден, но работниците не винаги са планирани по време на типичните дневните часове. Компютърните потребители се нуждаят от подкрепа 24/7, и по тази причина специалисти по поддръжката трябва да работят по време на вечери, нощувки, събота и неделя, както и празнични дни.
 • В  перспектива за работа  за тази професия е отлично. Бюрото за трудова статистика на САЩ прогнозира ръст на работни места, които ще бъдат по-бързо от средното за всички професии между 2016 г. и 2026 г. Възможности за работа ще бъде много благоприятно в здравеопазването и компютърни системи дизайн индустрия. Там също се очаква да бъдат отвори с ИТ консултантски фирми, като малки фирми се обръщат към тях за техническа поддръжка.

Един ден в живота на специалист Компютърна поддръжка:

Това са някои типични работни задължения, взети от онлайн рекламите за длъжности, компютърна поддръжка, намерени на Indeed.com:

 • “Подкрепа общ бизнес и софтуер производителността”
 • “Assist обаждащите с искания за информация технологични услуги, ремонт или за подкрепа на искания, жалби и запитвания и насочи към подходящи ИТ персонала чрез компютърна система за проследяване”
 • “Потребител Документът призовава разрешаване на проблеми, и свързаните с тях процеси и процедури”
 • “Отговорете на въпросите или решавате проблеми с компютъра за клиенти в лице, по телефона, или от далечно разстояние”
 • “Препоръчайте промени или актуализации по програмиране, документация, и обучение за недостатъци адрес системни и потребителски нужди”
 • “Разработване и съдейства за поддържане на необходимата техническа документация”

Образователни изисквания, Общуване, и напредъка Възможности

Всички работодатели изискват, че тези, които се наемат да имат компютърна експертиза, но много от тях са гъвкави по отношение на това как те са придобили това знание. Докато някои ще наемат само специалисти за компютърна поддръжка, които имат бакалавърска степен, че обикновено не е така. Някои работодатели предпочитат кандидати за работа, които имат асоцииран степен по компютърни науки, но много други ще наемат работници, които току-що са взети някои компютърни класове.

В допълнение към техническите си умения, специалист по компютърна поддръжка трябва да има конкретни меки умения. Това са лични качества лица или са били родени с или придобити чрез житейски опит. Отлични умения за слушане активни са задължителни. Без тях, той или тя няма да бъде в състояние да разберат нуждите на хората. Вербална комуникация умения позволяват специалист по компютърна поддръжка за предаване на информация на тези, които той или тя се опитва да помогне. Изисква също така са най-високо критично мислене и решаване на проблеми способности.

След като прекарва време помага на клиентите или потребителите в къщата, някои специалисти за поддръжка на клиенти се популяризират в положение, при което те помагат за подобряване на дизайна и ефективността на бъдещите продукти. Тези, които работят за софтуерни и хардуерни компании често преминете много бързо. Някои хора, които започват в тази позиция по-късно стават разработчици на софтуер и мрежови и компютърни системните администратори.

Какво ще работодателите очакват от теб?

Какво ще принуди бъдещия си работодател, за да ви наемат? Ето някои изисквания от действителните изявления за работа на Indeed.com:

 • “Възможност за учене и артикулира техническа информация и предадат на нетехнически хора”
 • “Отлично внимание към детайла и многозадачност способност”
 • “Бъди професионалист с клиенти и персонал”
 • “Страст за подпомагане на другите и решаване на проблеми”
 • “Има възможност да превежда технически концепции в прости думи”
 • “Способни да работят самостоятелно и мултитаскинг”

Това занимание е подходящ за вас?

Наложително е да се помисли за вашите интереси, тип личност, както и свързани с работата стойности при избора на кариера. А за самооценка ще ви позволи да научите повече за вашите черти. Помислете за да стане специалист по компютърна поддръжка е имате следните:

 • Интереси  (Холандия код): RCI (Реалистична, Конвенционална, Investigative)
 • Тип личност  (MBTI типове личности): ENFJ, INFJ, ENFP, INFP
 • Свързани с работата Стойности : Връзки, условия на труд, Ачийвмънт

Свързани професиите

 описаниеМедиана Годишна работна заплата (2017)Минимална Задължително образование / обучение
Софтуер за осигуряване на качеството инженерИдентифициране на проблеми със софтуера$ 88 510Бакалавър
Мрежов администраторУправлява лица компютърни мрежи$ 81 100Бакалавърска степен по компютърни мрежи и системна администрация или компютърни науки
Уеб разработчикСъздава уеб сайтове$ 67 990Бакалавърска степен в областта на компютърните (за предпочитане) или сертифициране и опит
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *