Різниця між резюме та автобіографію

Posted on

Різниця між резюме та автобіографію


У чому різниця між резюме та CV? Основні відмінності між резюме та автобіографію (CV) в довжину, що включено, і що кожен з них використовується. У той час як використовуються в додатках, робота, резюме та CV не завжди взаємозамінні.

Більшість резюме в Сполучених Штатах на основі компетентність : вони є особистими маркетинговими документами , призначених для демонстрації навичок кандидата, помітні досягнення, і досвід роботи з максимальною користю.

США CVs, представлений на роботу в академічному, наукових дослідженнях і медичних областях, є обліковими даними на основі , забезпечуючи комплексний (і часто довгий) список своєї освіти, сертифікація, досвід досліджень і професійної приналежність і членства.

Що таке Curriculum Vitae?

Автобіографія  (CV) наводиться резюме вашого досвіду і навичок. Як правило, резюме для кандидатів початкового рівня довше , ніж резюме – по крайней мере , два або три сторінки. Резюме для кандидатів середньої ланки , які накопичилися численні публікації , як правило, працюють набагато довше.

Примітка: резюме включають велику інформацію про вашу академічної підготовки, в тому числі досвід викладання, ступеня, наукові дослідження, нагороди, публікації, презентації та інші досягнення.

Резюме, таким чином, час, ніж резюме, і включають в себе додаткову інформацію, зокрема, деталь, що стосується однієї академічної і дослідницької тлі.

Що таке Резюме резюме?

Резюме автобіографії  є один-до-дві сторінки, скорочений варіант повної біографії. Коротке резюме спосіб швидко і лаконічно передати свої навички та кваліфікацію. Іноді великі організації будуть спочатку просити одну сторінку на резюме CV , коли вони очікують великий пул претендентів.

Що включати в Ваше Curriculum Vitae

Ваша автобіографія повинна включати в себе ваше ім’я, контактну інформацію, освіту, навички та досвід.

На додаток до основ, автобіографію включає науково-дослідні та навчальні досвід, публікації, гранти та стипендії, професійні асоціації та ліцензії, нагороди та іншу інформацію, що відноситься до позиції, яку ви претендуєте.

Порада: Почніть зі складання списку всіх довідкової інформації, а потім організувати його за категоріями.

Що таке резюме?

Резюме  наводяться резюме Вашої освіти, історія роботи, повноважень та інших досягнень і навичок. Є також додаткові розділи, в тому числі цілі резюме і зведеної кар’єри заяви.

Примітка : резюме найбільш поширений документ , запитаний кандидатів в прийомі на роботу.

Резюме повинно бути якомога коротшим. Як правило, резюме є однієї сторінки, хоча іноді це може бути до тих пір, як дві сторінки.

Рада : резюме часто включають в себе марковані списки , щоб зберегти інформацію коротким.

Резюме приходять в декількох типів, в тому числі хронологічній, функціональних і комбінації форматів. Виберіть формат, який найкраще підходить тип роботи, яку ви претендуєте.

CV та резюме Написання поради

Якщо ви пишете резюме або резюме, є кілька корисних правил, які ви повинні слідувати.

Підбирайте резюме або CV на посаду.  Це особливо важливо при написанні резюме, але це відноситься до резюме теж. Переконайтеся , що ви виділити вашу освіту, досвід роботи та навички , як вони ставляться до конкретної галузі або роботі.

В резюме, наприклад, якщо ви подаєте заяву на роботу в сфері освіти, ви можете поставити свій досвід викладання у верхній частині вашого резюме. В резюме, ви можете включати тільки досвід роботи, який відноситься безпосередньо до роботи ви претендуєте. Ви можете також включати ключові слова з опису роботи в вашому резюме або CV. Це покаже роботодавцю, що ви є ідеально підходить для даної позиції.

Використовуйте шаблон.  Ви можете використовувати шаблон , щоб структурувати своє резюме або CV. Це додасть вашому документу чітку організацію, яка допоможе роботодавцю швидко побачити вашу кваліфікацію та досвід.

Коригувати і редагувати.  Незалежно від того , чи використовуєте ви CV або резюме, необхідно ретельно редагувати документ. Переконайтеся , що немає правопису або граматичних помилок.

Переконайтеся, що формат однорідний – наприклад, якщо ви використовуєте кулю точки в одному описі завдання, використовуйте пункти марковані у всіх описах робочих місць.

Як написати успішне резюме

  • Виберіть правильний формат для ваших потреб. Ваша галузь, досвід і бажана роль проінформує свій вибір резюме формату – наприклад, хронологічної, функціональної, або їх комбінація.
  • Написати для обох роботів і людей. Ваше резюме повинне пройти системи спостереження заявника і захопити увагу людини на іншому кінці.

Як написати успішне резюме

  • Знайте, що включити і як форматувати інформацію.
  • Виберіть відповідний формат. Переконайтеся, що ви вибрали формат кадрової анкети, який підходить для позиції, яку ви претендуєте. Якщо ви подаєте заяву на стипендію, наприклад, вам не потрібно включати особисту інформацію, яка може бути включена в міжнародному резюме.

Міжнародна CVs

У той час як CVs в США використовуються в основному при застосуванні для академічного, освіти, наукових, медичних або наукових позицій або при подачі заяви на надання стипендій або грантів, кандидати на міжнародних робочих місць скоро дізнаються, що вони повинні представити «біографічні» практично для будь-якого типу роботу вони застосовуються для.

У Європі, на Близькому Сході, в Африці або Азії, роботодавці можуть розраховувати на отримання «автобіографії» (часто з прикріпленою фотографією), а не резюме. Проте, міжнародне «Резюме», насправді структуровані і відформатовано набагато більше, як резюме, ніж вони вчені США автобіографія.

Основна відмінність між США і резюме міжнародного резюме, що роботодавці в інших країнах, нічим не обмежених законами дискримінації в сфері зайнятості в США, вимагають набагато більше особистої інформації, ніж можна було б забезпечити на резюме в Сполучених Штатах чи Канаді. Ці дані відрізняються в залежності від країни, але може включати в свою дату народження, національність, сімейний стан і кількість дітей.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *