Ръководство Стъпка по стъпка за търсене на успешен работа

Posted on

Ръководство Стъпка по стъпка за търсене на успешен работа

За повечето от нас, търсене на работа никога не е лесно, независимо дали е първи или пети времето си търси нова работа. Ако се чувствате претоварени или не знаете откъде да започнете – не се притеснявайте. търсене на работа е едновременно изкуство и наука, който изисква време, планиране, подготовка и много умствен потенциал.

Истината е, търсене на работа, може да бъде изтощителна и обезсърчително опит. Все пак, ако подходим систематично, процесът ще бъде значително по-лесно управляеми, и вие ще имате много по-голям успех в получаване на офертата, която заслужавате.

Следвайте тези стъпки, за интензивен курс за това как да си намерят работа.

Strategize Вашият преход

Когато става въпрос за намиране на работа, всеки започва някъде, дали току-що сте завършили училище, имате намерение да подаде оставка, за по-добра възможност или кариера на климата, в който сте били уволнени или сте били уволнени. Независимо от обстоятелствата, да планирате вашата подход и да се грижи за справяне с евентуални препятствия отпред.

Когато вие сте за напускащи

Освен ако не разполага с финансови средства, за да го направят, не подаде оставка, докато не се сдобихме с нова позиция (и подготви подходящ обяснение за вашата оставка, тъй като най-вероятно ще бъде поискано по време на интервюта). В допълнение, вие ще искате да се уверите, за координиране на времето на вашата оставка и началната дата на нова работа.

Когато сте били уволнен или уволнени

Ако сте били уволнени или съкратени, да се избягва свързването на компанията, която ви пусна с потенциални работодатели, освен ако не сте сигурни, че вашият мениджър ще предостави нажежен справка. Това вероятно ще се прилага само ако са били съкратени поради бюджетни съкращения или преструктуриране на фирмата.

Дори и в този ранен етап, започнете занаяти отговор на въпроса си на един от най-трудните въпроси на интервю: Защо бяхте уволнен?

Бъдете готови да Споделете вашата история

Няма значение защо се движите, ставай историята си прав сега и да го научат наизуст. Добавете своя разказ фон по начин, което е интригуващо и убедителен, така че сте готови да се обяснят причините за намиране на нова работа, как се отнася към професионалните си цели, и защо са най-подходящите за дадена позиция.

Определете какво работата, която искате и отговарят на изискванията за

Преди да започнете да търсите работа, трябва да разбера каква позиция искаш. Има конкретна длъжност в ума, а след това се направят някои изследвания за определяне на ключовите думи , които ще използвате, когато започнете да търсите работа.

Когато започнете търсене на работа, длъжностната характеристика, отговорности и изисквания, ще ви кажа повече, отколкото само заглавието, като заглавия и роли са склонни да варира между компании. Той може да бъде полезен упражнение да напише проба длъжностна характеристика очертава вашата идеална позиция.

Въпреки, че е приемливо да се прилага за няколко “достигнат” позиции, не си губете времето да търсите или да кандидатствате за работа, която очевидно са неквалифицирани за. Разбера предварително как ще да реши кои работни места да се прилага за, а след това активно пазят тези параметри се има предвид, когато сте търсене на работа.

Определяне на Вашите лични и професионални приоритети

Определяне на приоритетите си, преди да започнете търсенето на работа. На първо място, да се направи списък на “трябва да имащите”, като на мястото на компанията и си време на пътуването до работното желаните граници заплата и обезщетения за подбор, както и всички други фактори, които са “не подлежи на преговори” за вас.

След това, да се направи списък на “имащите хубав-до-.” Например, търсите определен тип фирмена култура? Бихте ли предпочели да работят в утвърден корпорация, или на по-начален или малък бизнес?

Искате ли да се работи в малък или голям отбор?

Питам себе си тези видове въпроси (и записва отговорите си), преди да започнете да търсите работа ще ви помогне да се направи ясно и уверено решение, след като имате предложение за работа.

Почистване на вашето онлайн присъствие

Това е по-важно от всякога да се реша на вашия социални медии и упътвания когато става въпрос за търсене на работа. Потенциалните работодатели може да бъде работа с Google вашето име и търсите нагоре на Facebook, Instagram, Twitter, и Snapchat.

Като цяло е препоръчително да се запазят всички медийни профили социалните като лични, колкото е възможно, докато сте търсене на работа. Единственото изключение, обаче, е LinkedIn. Вашият профил в LinkedIn трябва да включва професионален удар на главата и да бъде в крак с времето с най-новата си опит и квалификация. Отделете време, за да пиша интригуващ резюме, което ще привлече вниманието на мениджърите.

Подгответе автобиография и мотивационно писмо

Не трябва да има “магистър” версия на автобиографията си финализирани, форматирани и проверят, преди да започнете търсене на работа.

Вие ще бъдете в състояние да го настроят, колкото за търсене на работа, за да маркирате и да подчертаете различни преживявания или квалификация въз основа на спецификата на различните позиции, за която кандидатствате.

Съвет: Използвайте тези топ примери автобиография като отправна точка да се напише или да опресните автобиографията си.

Въпреки мотивационно писмо е по-трудно да се подготвят, както би трябвало да бъдат персонализирани за всеки работа, която се прилага за преглед какво да включите в мотивационно писмо и да разбера това, което мога да пиша по-рано, и това, което ще трябва да персонализирате, след като започнат да се прилагат до работни места.

Достигнат до Позоваването Сега

Повечето работни места, за които кандидатствате за да ви изискват да се осигури три до четири професионални референции, които могат да свидетелстват за вашите квалификации. Вие не искате да се наложи да се катеря да достигнат тези хора, или по-лошо, са интервюиращият ги изненадате. Вместо това, се свържете с тях предварително и да ги знам, че бихте искали да ги използват като отправна точка.

Изследвайте (и Expand) Вашият Network

Работа в мрежа може да бъде един наистина мощен начин да се приземи на работа, ако се прави правилно.

Вашият “мрежа” може да включва бивши колеги, мениджъри, клиенти, възпитаници от вашата Алма матер, приятели или приятели на приятели, членове на семейството, съседи, или някой от “общност”, към която принадлежите.

Въпреки, че в реалния живот връзки са от ключово значение, да разглеждате вашите Facebook приятели и LinkedIn контакти, за да видите дали можете да намерите всички, които работят във вашата индустрия или в компания, че ще се интересуват от работа за.

Ако искате да сте изчерпали вашата мрежа, да отнеме известно време, за да го разгънете. Тъй като вие сте по-вероятно да бъдат наети на работа, ако имате връзка в рамките на компанията, за която кандидатствате, за да, посвещава един час или два да се развива, винаги може да бъде много по-ценно, отколкото използването на това време да се прилага за случайни работни места.

Може да разширите мрежата си и онлайн, чрез добавяне на приятели и връзки, както и офлайн, като присъства на индустрията събития като конференции и търговски изложения, или ще кариера научни форуми.

Започнете търсене и кандидатстване за работа

Така че, който сте посочили мястото, което искате, и ключовите думи за търсене, които ще използвате, за да го намерят. Можете почистен вашето онлайн присъствие. Вашите препоръки са подредени и очакват да чуят от работодатели. Вашето резюме е готова, а вие сте писали някои материали да се интегрират в мотивационното писмо ще персонализирате след като се намери някои потенциални възможности за работа. Сега е време да се намери и да прилага по отношение на тези работни места.

Има много места, за да търсят работа. Сайтове като Monster.com, Indeed.com, Dice.com и CareerBuilder.com са сред най-добрите и най-използвани сайтове за работа. LinkedIn може да бъде чудесно място за търсене на работни места, както и да ви покажа, ако имате някакви връзки на компании, които наемат.

Craigslist е солидна опция, както и, особено, ако се намирате в градска място, въпреки че търсите под “работа”, а не “концерти”, освен ако не търсите краткосрочно или временна работа. Ако живеете в по-малка или по-провинциален град, най-вероятно местния вестник ще бъдат изброени и възможности за работа в местната общност.

В допълнение, специализирани сайтове, които посочват специфични видове работни места са друг голям ресурс. Има много видове, характерни за отрасъла сайтове за работа там; просто Google “[вашата индустрия] обяви за работа”, за да започнете.

И накрая, ако знаете, че искат да работят за дадена компания, за свободни работни места гледайте директно на техния уебсайт. Може да се наложи да се направят някои копаене, но повечето компании Списък на работни места за “Кариери” или страница “Възможности”, които можете да намерите в долната част на страницата на сайта.

Имайте предвид, че по-голямата част от заявленията за работа тези дни са онлайн приложения, така че ще трябва да представят дигитална версия на мотивационното си писмо и автобиография. Не забравяйте да използвате работна (и професионална) имейл адрес за цялата кореспонденция, свързана с търсенето на работа.

Поставете си цели и да се организираме

търсене на работа е изморителен процес, а това е лесно да се прегаряне. Задайте разумни, постижими цели за себе си. Например, може да се стреми да прилага по отношение на десет работни места на седмица. След това, не забравяйте да заделят време за завършване на тези цели. Може да се наложи да се направят някои жертви, като например получаване на допълнителен час по-рано, или с помощта на обедната почивка, за да търсят работа.

Организирайте си напредък при търсенето на работа и обърнете внимание, работни места, които сте кандидатствали, и кога, така че може да предприеме последващи действия по съответния начин.

Пригответе се да се интервюират

Следващата стъпка в стълбищна площадка на работа е acing си интервю. Може да имате няколко кръга от интервюта, като обикновено се започва с телефонно интервю, а след това последвано от интервюта лице. Никога не трябва да рискува интервю от Отделете подготовка интервю сериозно, и не забравяйте да “просто го winging.”:

  • Внимателно прочетете на длъжностната характеристика, като се фокусира върху отговорностите и изискванията. Бъдете готови да се обясни с осезаеми примери, как си пасват на изискванията и как може да изпълнява отговорностите.
  • Проучете компанията, включително и тяхната мисия и всички скорошни или забележителни постижения, или промени в стратегията или позициониране.
  • Практика отговаряйки на въпроси за интервю специфично до желаната позиция и промишлеността.

Подгответе се за интервю по телефона

За интервю по телефона, да се отмени най-малко 45 минути на тих, непрекъснато време. Били автобиография и мотивационно писмо на хартиен или отворен в компютъра за справка. Не забравяйте да приемете повикването, някъде с отлична мобилна услуга. Ако имате такава, стационарен е за предпочитане, за оптимално качество на звука.

Подгответе се за интервю лице в лице

За интервю лице в лице, пристигат 10 минути по-рано, печатен мотивационно писмо и автобиография. Бъдете сигурни, да се облича, за да впечатли, и изрази любезен и професионален ентусиазъм за позицията и компанията.

Отделете време, за да кажа благодаря

Не забравяйте да отделите време за последващи действия след интервюто с благодарствена бележка или имейл съобщение, повтаряйки проявения интерес към работата и компанията.

Оценяване Предложения за работа

С предложения за работа в ръка, сега е време да се оцени възможностите. Погледнете назад към оригинала “трябва да има” или “хубаво да имате” списък и да видим къде оферти пасват. Бъдете сигурни, да се помисли практически фактори, като заплатата, ползите, времето ваканция, корпоративната култура, към работното ви място, както и отношението и личности от хората, които ще работят с.

Ако сте остана, направете списък с плюсове и минуси – и не забравяйте да слушате червата си, за да се избере най-добрата работа за вас.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *